Cestovanie so zvieraťom na dovolenku

16. apr 2022

Ahojte čo robíte ak chcete ísť na dovolenku a máte nejaké zviera a nemá vám ho kto postrážiť ? Mám psa a hada... Tak rozmýšľam či psa vziať snami alebo dať ho do hotela s hadom čo ?

grace55
16. apr 2022

Využili sme hotel pre psov.

zara0201
16. apr 2022

Mám 3 psov. 2 chodia do hotela (sú vonkajší), jeden s nami (bytový)

marca12
16. apr 2022

Had vydrzi nie? Nakrmis ho pred odchodom a v pohode vydrzi,ak teda nejdes na mesiac. Psa mozes dat do psieho hotela.

autor
16. apr 2022

@marca12 treba mu stále udržiavat vlhkosť na 70 stupňov a aj zapinat mu lampu

mogaa
16. apr 2022

kamarátky? rodina? chápem že hadovi zapnúť lampu môže len človek čo z neho nemá panický strach, ale keďže ho chováte tak pravdepodobne poznáte niekoho s podobnými záľubami čo má tiež hada, prípadne niekto z rodiny alebo mužov kamarát čo sa hada nebojí......čo sa týka psa tak buď riešiť dovolenku kde môžete vziať aj psa alebo tiež rodina či psí hotel.....alebo určite máte veterinára, tak skúsiť mu zaplatiť či si ho na týždeň dva môže nechať u seba....

marca12
16. apr 2022

A keby si dala lampu na casovy spinac? S tou vlhkostou neviem,ale lampa by sa dala zapinat. Tam nastavis cas o kolkej zapne aj cas kolko ma svietit.

danica2711
16. apr 2022

my berieme psa so sebou len ku kamarátom na chatu - ale my sme vždy mali (aj máme) obrovské hebedo a to ťažko zoberú do hotela. Našťastie všetci naši kamaráti sú psíčkári, psi sa navzájom poznajú, takže si ich v čase dovolenky "vymieňame"

janne318
17. apr 2022

Myslím si, že v takomto prípade je potrebné vziať do úvahy a zvážiť najprv zopár základných faktorov.
1/ kam ideme na dovolenku. Do zahraničia? Alebo ostávame na Slovensku? V prípade cesty do zahraničia musí mať zviera petpass, byť začipované a zaočkované proti besnote. Niektoré krajiny vyžadujú okem toho aj ďalšiu dokumentáciu, v niektorých je dokonca potrebné nechať zviera po príchode v karanténe. Za ďalšie - čo ak mi zvieratko na dovolenke ochorie alebo sa mu pritrafí úraz? Aká je dostupnosť veterinára a koľko ma to bude stáť?
2/ forma transportu - autom? Busom? Letecky? Ak autom - zvládnu zvieratá cestu? Ak letecky - prepravujú dané aerolinky vôbec zvieratá? (pre info: psov väčšina áno, hadov nie.) Ak mi prepravia psa - môžem ho zobrať na palubu? Alebo bude cestovať v podpalubí?
3/ akej povahy je pes - zvládne vôbec takýto stres? Nie je agresívny voči cudzím ľuďom a nehrozí, že niekoho pohryzie? Alebo nie je príliš úzkostlivý a nebude mi na dovolenke "na starosť"?
Ak ho nechám niekomu v opatere - ako to bude znášať? Je to zodpovedný človek? Pes ho pozná, alebo je to niekto úplne cudzí? Vezme si psa k sebe, alebo ho bude strážiť u nás doma?
4/ ak pôjdu zvieratá s nami - čo všetko je potrebné im zbaliť? Hada vziať aj s komplet terárkom?
Toto sú myslím základné otázky, ktoré treba zvážiť a podľa toho sa rozhodnúť.

lenkaspalka
18. apr 2022

Záleží ako by zvládol pes cestu. My sme boli minulé leto s našim jazvečíkom prvý krát v chorvátsku na 7 dní a bolo to super. Cesta bez problémov, väčšinu cesty spal, more tiež zvládal, ubytko sme si zajednali dopredu také, kde rešpektovali psíka, dokonca v reštaurácii mu vždy čašníci doniesli misku s vodou. Pred dovolenkou sme riešili akurát cestovný pas pre psa, plus musí mať platné očkovanie a odčervenie. Inak nik nás nikde nekontroloval. V chorvátsku sú aj psie pláže, ale my sme nakoniec chodili na okraj normálnej a nikto to neriešil, bežne tam boli psíčkari. Čo sa týka hada, nevedela by si v nejakej fb skupine nájsť ľudí, čo chovajú hady a dohodnúť sa na strážení?