icon

Cestovka verzus individuálne plánovanie dovolenky

18. aug 2025

Ahojte, ako sa najviac oplati ist na dovolenku? Cez cestovku , alebo si sam vyhladavat vsetko? A mate este nejake tipy triky ako usetrit? Chcem v sept. s kamaratkou niekde kde je ešte teplo vtedy a aspon na 5 noci, keby je letenka s ubytkom do 500 bolo by to super

hopatko
Autor odpoveď zmazal
hopatko
18. aug 2025

Vyber si destinaciu, vyhladaj letenky a ubytko, najdi to iste cez cestovku a porovnaj, potom zistis ci sa ti to "oplati". Pretoze kriterium "niekde teplo" je taky siroky pojem ako nasa zemegula. Treba len hladat, googlit, porovnavat a venovat tomu kopec casu. Alebo sadnut do cestovky, povedat co chces a pockat na ponuku.

Predchadzajuci komentar som zmazala, kedze mi to iste odoslalo znovu.

mircalla
18. aug 2025

Niekde sa oplati viac CK, inde individualne. Zavisi kam a zavisi hodne od ceny leteniek

kulumulu123
18. aug 2025

@anonym_autor pozri si ceny leteniek napr na kiwi výber destináciu (je ich tam viac pokope) pozri v danej destinácii ceny ubytko ana booking alebo airbnb zarezervuj aj ubytko aj letenky (ideálne priamo že leteckú spoločnosť nie cez agentúru) a chod za mňa super neobmedzuje ta vôbec nič 👍

anonym_f9e9c7
18. aug 2025

@anonym_autor mne zacali liezt na nervy tie preludnene miesta ked ides cez cestovku. oni sa sice "postaraju", ale Ty im za to pekne zaplatis a este priplatis na mieste za fakultativne vylety.
my sme skusili tento rok sami. isili sme sice iba do Brna. ze skusime nieco v malom.
cez aribnb ubytko, doprava autom a denne vylety.
je to velky zrut casu, prehyrzt sa ponukami, hladat lokalitu. chce to vela trpezlivosti, planovania.
nie vzdy ide vsetko podla planu. treba byt flexibilny, tolerany vediet sa prisposobit.
faktom, ale zostava, ze vies usetit nejake peniazky a cela rodina ocenila pekne, tiche ubytovanie a dobry program.

knmmch
18. aug 2025

@anonym_autor za mňa určite individuálne plánovanie dovolenky.. ..my sme boli začiatkom júla na Mallorke, 2 dospelí a 2 deti, ultra all inclusive na 13 dní, všetky náklady cca 3500€.. ..keď som pozeral niečo podobné na CK tak na 10 dní by nás to vyšlo 6000€:-/

kaktusik007
18. aug 2025

sama si hladam vsetko.... od pobytov pri plazi, kedy riesim letenky, ubytko, prenajom auta, az po poznavacky... cyprus, 11 dni, letecky, 5 ludi - do 3500 sme sa zmestili so vsetkym, letenky, byvanie, strava, auto na cely pobyt, benzin, dokonca aj s uhradou spoluucasti 200 eur za havarku, co mi praskla pneu na dialnici... a aj s nakupom suvenirov 🙂 a rok predtym som brala decka do Pariza a Londyna, spolu 10 dni, vyslo to pod 3.000 eur - kamoska dala v ten rok iba Pariz cez cestovku, boli v Parizi o den menej ako my, bola sama s dcerou / ja mam dvoch synov/ a platila 3.500 eur. Takze trosku rozdiel, kedze my sme dali za tie peniaze aj Londyn... A ano, do Pariza sme sli busom --- ale v case, kedy som planovala vylet, sa za rovnake peniaze dala kupit pre nas aj letenka --- len som sa kvoli dobrodruzstvu rozhodla pre vlak, ktory nam v den odjazdu zrusili.... viac u mna v blogu 🙂 proste aj s tym treba ratat... . rovnako ako wizzair menil casy letov, a v konecnom dosledku to posunul o cca 24 hodin / aj tam a aj spat/. S tym vsak treba ratat.

a samozrejme usetrene peniaze --- vela vela casu zhltlo planovanie. Striehnut na listky, vybrat dobry hotel.... S mamou som sa do Pariza vratila tento rok na jar, ten isty hotel, ale okolie uz ine - supermarket, ktory sme si chvalili par metrov od hotela, zruseny. Ale stale to bola relativne bezpecna stvrt... 🙂 A teda dost narocne je zmenezovat to vsetko, aby casovo sedelo. A opat sa budem opakovat, je to aj o flexibilite

anonym_ba4070
18. aug 2025
@knmmch

@anonym_autor za mňa určite individuálne plánovanie dovolenky.. ..my sme boli začiatkom júla na Mallorke, 2 dospelí a 2 deti, ultra all inclusive na 13 dní, všetky náklady cca 3500€.. ..keď som pozeral niečo podobné na CK tak na 10 dní by nás to vyšlo 6000€:-/

@knmmch mozem ta velmi pekne poprosit o nazov hotela? Dakujem ☺️

knmmch
18. aug 2025
@anonym_ba4070

@knmmch mozem ta velmi pekne poprosit o nazov hotela? Dakujem ☺️

@anonym_ba4070 Club max Alcudia

anonym_53fdeb
18. aug 2025
@anonym_f9e9c7

@anonym_autor mne zacali liezt na nervy tie preludnene miesta ked ides cez cestovku. oni sa sice "postaraju", ale Ty im za to pekne zaplatis a este priplatis na mieste za fakultativne vylety.
my sme skusili tento rok sami. isili sme sice iba do Brna. ze skusime nieco v malom.
cez aribnb ubytko, doprava autom a denne vylety.
je to velky zrut casu, prehyrzt sa ponukami, hladat lokalitu. chce to vela trpezlivosti, planovania.
nie vzdy ide vsetko podla planu. treba byt flexibilny, tolerany vediet sa prisposobit.
faktom, ale zostava, ze vies usetit nejake peniazky a cela rodina ocenila pekne, tiche ubytovanie a dobry program.

@anonym_f9e9c7 bola som viac krát s cestovkou aj bez. Žiadne fakultatívne zájazdy sme platiť nemuseli ak som aj zaplatila cestovke o stovku dve naviac, zaplatila som im za služby a ušetrila svoj čas, ktorý by som zabila sliedením na letenky a preverovaním všeho možného, ktoré som v tej dobe nemala

anikka
18. aug 2025

Tohtoročná dovolenka letecky nás vyšla o 1200€ lacnejšie ako keby sme išli s CK (5 ľudí ) Keby som prerátala na počet nocí, rozdiel je ešte väčší. Boli sme 9 nocí, štandardne čo som pozerala ceny v CK to bolo vyrátané na 7 nocí.

alantroj
18. aug 2025

Musis v tom vediet chodit. Ak chces AI za mna lacnejsie cez CK. Ale zas musis byt flexibilna v mieste odletu. My sme chodili vela z Viedne. Cez vyhladavacie portaly sa dali najst super ceny, aj chyby v cenach a tym padom lacna dovca.

anonym_ba4070
18. aug 2025
@knmmch

@anonym_ba4070 Club max Alcudia

@knmmch dakujem krasne

muchotrafka298
18. aug 2025

Ja Ti napisem tak, ze oplati ako oplati. Pretoze kazde ma svoje vyhody aj nevyhody. Ak chces ist na klasicku AI dovolenku v letnych dovolenkovych mesiacoch, oplati sa Ti ist s CK, lebo ked pojdes sama, tak to mozes mat aj drahsie.

Velkou vyhodou, ked si sama bookujes a vybavujes dovolenku je to,ze si mozes dat taky pocet dni, aky Ti vyhovuje, nie to, co ponuka CK. Takze tu mas vacsiu flexibilitu, ze nie si odkazana na pevny termin od CK. Hned pri kupe leteniek vidis, kedy odlietas a prilietas, cize si to tak isto vies sama napasovat, podla terminov a toho, ako su odlety/prilety, ako Ti to vyhovuje.

Za najvacsiu nevyhodu toho, ked si dovolenku bookujes celu sama je to, ze je tam vela prace pri vyhladavani, stravis s tym hodiny svojho casu. Lebo treba to nakombinovat, kedy su lety za ake peniaze a kolko stoji v danom termine ubytovanie vo vybranej destiancii, Aby sa Ti nestalo, ze letenka bude lacna a ubytovanie bude stat raketu, cize si to nebudes moct dovolit.

Ja osobne si nikdy nekupim letenku u sprostredkovatela, vzdy len u leteckej spolocnosti. A to hlavne z dovodu, ze ma okamzite pristup k svojej rezervacii a ked sa nieco stane, tak to riesim priamo, ci je to uz napriklad zmena v lete, nejake problemy ak sa vyskytnu. Pretoze som si letenku kupila sama, nie cez sprostredkovatela. Lebo ak si to kupis cez sprostredkovatela, on je uvedeny ako ten, co si letenky kupil a vsetko je komunikovane jemu, nie priamo tebe. Oplati sa overit si viac moznosti letu, nielen najlacnejsie low costy. Lebo niekedy maju aj standardne letecke spolocnosti tie letenky lacnejsie ako v low coste Ryanair alebo WizzAir.

Co sa tyka transferu, to tiez netreba podcenit, lebo niekde stoji taxik z letiska do hotela desiatky EUR, v niektorych krajinach nefunguju Hopin, Bolt alebo Uber a MHD chodi len v urcitych casoch.

Skus si pozriet destiancie, co by Ta zaujimali, ze kolko stoji letenka a cez booking napriklad ubytovanie. Ci sa do tej sumy zmestis alebo nie. Lebo 500 EUR je napriklad malo, ak chces ubytko v 4* hoteli v destinacii, kde je stale sezona (napriklad Cyprus).

Zalezi od toho, ake chces ubytovanie, ci chces hotel, AirBnb, staci ti nejaka izba v zdielanom byte. Lebo toto vsetko stoji prachy a nie male.

oliverceky
18. aug 2025

@anonym_autor napr .Turecko v marci vyšlo menej cez ck

anonym_37c90a
21. aug 2025

Keď som začala klikať, že si zložím dovolenku na vlastnú päsť, tak som zistila, že mne a mojim požiadavkám sa to neoplatí. Keďže na dovolenke nemienim jesť suché rožky a bývať 3 km od pláže. Slušné ubytovanie na pláži je riadne drahé, požičanie auta na týždeň tiež vyšlo dosť draho, na týždeň ísť s jedným ruksakom mi nevyhovuje, keďže 1 tričko spotím za deň a nemienim tam traviť čas praním a ani nechcem chodiť v jednej veci 7 dní atď. Keď som zrátala komfort, ktorý požadujem, bola som na oveľa vyššej cene ako cez CK. Napr. tohto roku ako sme cestovali po ostrove s tým, že večeru a raňajky sme mali v hoteli sme minuli ešte cca 100 eur/deň. Set ležadiel a slnečník stál 20 eur, obed v plážovej reštaurácii 40 a to boli len 2 šaláty, voda na pitie z obchodu 1-2 eurá, 40 eur benzín, káva, chladené nápoje v plážovom bare, ktoré sa ti na tom hice proste žiadajú aspoň 2x za deň. Takže 100 na deň x 7 a ešte som neraňajkovala a nevečerala a nikde nebývala a nemala požičané auto.

bellla25
26. aug 2025
@knmmch

@knmmch das pls nazov ubytka?

knmmch
27. aug 2025
@bellla25

@knmmch das pls nazov ubytka?

@bellla25 Club max Alcudia

zafir01
27. aug 2025

@anonym_autor tak napr ja idem v polovici októbra na cyprus . Letenka +ubytko v centre mesta, plaz 800 m. na 4 noci 170€ . Kedze chceme miesto spoznať, rátame s nejakou plavbou ,prenájmom auta návštevy lokálnych reštaurácii ,etc ,takze tam bude spotreba vyššia