Chaos po spustení alarmu v poľskom hoteli
Ahojte, chcem sa s Vami podeliť so situáciou, ktorá sa nám stála pred zopár minútami na pobyte. Dnes sme sa ubytovali v apartmanovom hotely a pred hodinou sa sa stala takáto situácia, že v hotely sa spustil strasne silný alarm a všetci ľudia vybehli von pred hotel, aktualna teplota vonku minus 12 stupňov, strašný chaos, nikto nevedel, čo sa deje a nakoniec sme sa dozvedeli, že alarm sa spustil v našej izbe a my sme to zapríčinili. Veľa sme sa nedozvedeli, keďže je tu jazykova bariera, poľská. Alarm spustila infdukcna doska. Manzelka ohrievala synovi jedlo. Ma dietu bez laktózy, lepku a cukru...gaps diétu a vtedy sa to stalo. Posielam fotku varnej dosky. Viete mi poradiť, co sa mohlo stať, čo sme zle spravili, že sa spustil alarm. Ďakujem vám veľmi pekne. Pekný vecer

@chrobak7 možno trochu ano. Ale to je dôvod, že sa spustil alarm a všetci ľudia utekajú ako o život von z hotela aj deti 🤦♂️
Keď sa pripalilo jedlo a dym spustil alarm, tak logicky že vypracu celý barak. Čo budú riskovať, že nikde horí a mať na svedomí hostí? Ako mohol niekto vedieť, že to "sa len" pripalilo jedlo?
Treba sa ich opýtať. Existujú aj prekladače.
Kde v izbe je dymovy senzor? Nie je priamo nad doskou na strope? Nepresuvali ste indukcnu platnu, neviem rozlisit, ci je vstavana, ci volne stojaca…
Ale to by muselo poriadne dymiť aby sa alarm spustil.
"Ale to je dôvod, že sa spustil alarm a všetci ľudia utekajú ako o život von z hotela aj deti" - No samozrejme!!! Veď na to sú požiarne poplachy. Ty by si čo robil? Čakal by si v izbe aj s deťmi a obzeral sa na chodbe, kde to horí? A keby si nevidel dym, tak by si v tej izbe zostal?
Keď horeli dvojičky v NY, tak ľudia na nižších podlažiach dym ani oheň nevideli a predsa evakuovali budovu. Keby nie, tak je oveľa viac obetí.
@tiana080 dym v miestností nebol žiadny. Manzelka ohrievala brokolicu s minimum masti, keďže syn nemôže ani normálne maslo. Doma máme normálny, štandardný sporák plynový. Je možne že dačo zle nastavila na indukčnéj doske?. Co3mu sa vyhnut, keďže zopár dní tu ešte budeme.
Nevieme, čo sa tam stalo, neboli sme tam, nepoznáme typ hlásiča ... takže asi nikto ti nepovie, prečo sa spustil hlásič.
No tak to fakt nechcem vediet co ste tam flambovali aby sa spustil alarm.
Mám doma čističku vzduch a keď vyprážam, často pri tom zvyšuje otáčky a ukazuje ppm cez 200 bez toho, že by som si uvedomoval, že olej je spálený - nie je vidieť dym ani cítiť smrad spálenia.
Je možné, že detektor v izbe zareagoval na toto.
Čo urobiť nabudúce? Ak nie je k dispozícii odsávač pár, ak robíte s masťou alebo olejom, mať otvorené okno.

A nepripálilo sa to jedlo?
Som zvedavý, prečo sa to spustilo. A to bol požiarny alarm? Daj vedieť, keď zistíš.