icon

Ako ísť sama na dovolenku? Skúsenosti a rady

iv1rozali
6. júl 2024

Možno cez cestovku, možno nie. Skúste poradiť. Vaše skúsenosti...

gabika0825
6. júl 2024

@iv1rozali keby idem sama tak určite cez cestovku. Sama na vlastnú päsť by som išla iba v prípade, že už by som mala niečo nacestovane a vedela by som ako to chodi, samozrejme by som poznala dobre krajinu. Ale len tak do neznáma určite nie.

muchotrafka298
6. júl 2024

Ja chodim sama, ale nie k moru, na rozne city breaky v ramci Europy. Nie je sa coho bat, treba byt zodpovedny a ostrazity presne tak ako doma. Zabezpecim si letenky, ubytovanie, ak treba aj transfer a naplanujem si co chcem vidiet.
A este najdolezitejsia vec, treba vediet byt sam. Lebo nie kazdy vydrzi sam so sebou niekolko dni. Si odkazana iba sama na seba a problemy musis riesit na mieste a tiez sama.

iv1rozali
autor
6. júl 2024

@muchotrafka298 Ak môžem poprosiť konkrétnu skúsenosť, destináciu a ubytovanie. Ja som bola s rodinou pred 10 rokmi na Malte.Vždy som vybavovala letenky aj ubytko ja ./wizzair , booking/Tento rok sa to vyvinulo tak ,že asi pôjdem sama.

muchotrafka298
6. júl 2024

@iv1rozali ja som bola na 20 miestach a urcite ich tu nebudem vypisovat detailne kazdu destinaciu. Co sa tyka ubytovania tak si beriem vacsinou 3 a 4 * hotely v centre mesta co nie je lacne. Ked si vybavovala rodine tak nevidim problem vybavit pre 1 osobu. Len ubytovanie je drahsie pre 1 osobu. Pocitaj s vyssou sumou ak chces ist v lete.

iv1rozali
autor
6. júl 2024

@muchotrafka298 Myslela som tipy. Čo sa oplatí vidieť! Ja som minulý rok bola na 4 dni v Štetíne a presne vtedy prebiehala prehliadka lodí a festival zároveň. Volalo sa to Žagle. Natrafila som na to náhodou.

iv1rozali
autor
6. júl 2024

Štetín-Žagle.

muchotrafka298
6. júl 2024

@iv1rozali je tazko povedat, co sa oplati vidiet. Lebo nikto z nas nevie, aka je tvoja predstava. Ci chces pamiatky, chodit po obchodoch alebo je pre teba priorita gastro a chodenie po trendy restauraciach a kaviarnach. Pre kazdeho “oplati sa vidiet” znamena nieco ine. A tiez rozpocet. Ked napises, ze mas 200 EUR tak to je malo aj na superlacnu Sofiu alebo zapadakov Thessaloniki (po slovensky Solun). Napriklad na Madeire je super kvetinovy festival v maji, letenka a ubytko stoji 4x tolko ako inokedy, lebo ludia to chcu vidiet a zaplatia.

iv1rozali
autor
6. júl 2024

@muchotrafka298 Asi by som festival alebo koncert v parku...a týmto smerom...finančne sa prispôsobím...

iv1rozali
autor
6. júl 2024

Ešte 2 fot.Žagle. Ak by to niekomu pomohlo ako tip.

muchotrafka298
6. júl 2024

@iv1rozali toto u mna vobec napriklad nie je podstatne ani sa na to nezameriavam. Co je to financne sa prisposobim? To neexistuje u nikoho, kazdy ma sumu ktoru je ochotny zaplatit. Co sa tyka festivalov, tak tie su vo vacsine krajin dost drahy spas aj ubytovanie v case ich konania. To jedine ze by tu niekto napisal co sa o to zaujima, kde bol a kedy.
Ja Ti dam tipy, ze super mesta kde je co vidiet su napriklad Lisabon, Ateny alebo Milano. Lenze to tebe bude platne jak mrtvemu pyzamo, lebo ty chces festivaly a koncerty v parku.

iv1rozali
autor
6. júl 2024

@muchotrafka298 Ďakujem za tipy. Lisabon ma láka už dávno....skúsim niečo popozerať.

muchotrafka298
6. júl 2024

@iv1rozali v Lisabone mas co vidiet aj v okoli. Pozor na to, ze MHD tam chodi metro iba do urciteho casu, nie 24 hodin. Takze ked mas prilet neskoro vecer alebo pred 6.00 rano, musis ist taxikom.

veselo_neveselo
6. júl 2024

@iv1rozali no a jasne, chod! Podla toho kam chces ist a co tam chces robit.

Bola som sama, aj bez cest aj s nou - s cestovkou som sla ked som potrebovala klud a pokoj. Bola som prepracovana, nemala som cas ani chut nieco si planovat, ani nic vidiet, tak som kupila zajazd a tyzden nerobila nic, len sedela pri bazene, spala, citala a chodila po promenade a nakupovala suveniry.

Ked som sla sama, bolo to objavujuce, ako si ziju miestni ludia, mensi hotel, viac som chodila po meste a blizkom okoli, menej na plazi, viac medzi ludmi, viac pamiatok. To je potom lepsie neist do letovisk kde nic ine nie je len rezorty, ale do miest kde je co vidiet - a ked je blizko more tak je to este lepsie 🙂

iv1rozali
autor
6. júl 2024

Ešte pridám 2 tipy.Krakov...bezplatné kúpalisko, ale treba vystáť hodinový rad.Jazerná voda ...inak vybudované krásne.Malta má iba 24 km. My sme si kúpili týždenný lístok na autobus a prejazdili sme celý ostrov.Za 5 € sme si kúpili lístok na trajekt na ostrov Gozo.Oplatí sa prezrieť.