Chorvátsko - najlepšia destinácia
Ahojte, chceli by sme ísť tento rok s priateľom na dovolenku do Chorvátska. Vedeli by ste mi poradiť nejakú dobrú destináciu, kde by bolo hlavne stabilné počasie a pekné pláže? Nočný život my veľmi nepreferujeme takže radšej niečo kľudnejšie a keďže sme plavci, aby sme nemuseli dlho kráčať do mora. 🙂 Minulého roku sme boli na Makarskej, bolo to super no teraz by sme chceli vyskúšať niečo bližšie alebo nejaký ostrov len sa obávam či tam nebude zlé počasie. Páči sa mi ostrov Dugi otok a Silba ale nebránim sa ani iným destináciam. Napíšte prosím svoje skúsenosti. Ďakujem 🙂
@bejka16 a co sa tyka moznosti pre deti 3 rocne
@danadany SICE starsi prispevok, škoda že také zlé dojmy...my sme boli na Vire vlani a bolo fajnasticky!Ja odporučam...mne nerobi problém rano zbúchat deckám raňajky,obed sme si väčšinou niekde dali ..a večeru tiež...domáci boli super,pláž --jadro nám tiež vyhovovala..a ze nie je pitná voda na ostove..nevadí..kupovali sme si ju a vpohode.Tento rok ideme do Zatonu,ale jeden deň určite skočíme aj na Vir,tešíme sa🙂
@frisnica26 na fb je vsetko odfotene🙂 cenu sme davali 50 eur na den🙂 Polostrov Peljesac, su tam aj mapy v albumoch aj info 🙂
@frisnica26 moznosti...tak je to mala dedinka pri mori , neviem co hladate, mojej uplne staci sa clapkat v mori, a vecer zmrzka ..minule leto boli v pristave aj nejake programy pre deti a ziva hudba, tusim 2x tyzdenne ale nesledujem to uz moc, odkedy tam nebyvame
@bejka16 na Hvar sa dostanete napr. zo Splitu, asi 2 hodinovou plavbou trajektom (aj s naloženým autom samozrejme), je to krásne miesto, ale záleží čo očakávate, kľudnejšie sú destinácie Zavala, Sveta Nedela, Ivan Dolac, vhodné pre rodinky s menšími deťmi, naopak zas viac zábavy a atrakcií je v hlavnom meste Hvar, alebo v malom mestečku Jelsa, Sučuraj a ďalšie...stačí si prečítať 🙂
http://www.uniline.hr/chorvatsko_sk/hvar.php
@frisnica26 kľudnejšie sú destinácie Zavala, Sveta Nedela, Ivan Dolac, vhodné pre rodinky s menšími deťmi, naopak zas viac zábavy a atrakcií je v hlavnom meste Hvar, alebo v malom mestečku Jelsa, Sučuraj a ďalšie...stačí si prečítať emoticon
http://www.uniline.hr/chorvatsko_sk/hvar.php
@qetinka my tiež chceme ísť do chorvatska 2+2 s malým trojročným, takže 5 osôb chcem niečo pre malého ihriská a tak ale tiež pre nás dopelých disko . večer. môžem sa opýtať je pravda že voda je hore ľadová a čím nižšie tak je teplejšia?:
@rica1 môžem sa opýtať prečo? krk? aj pre deti aj nočný život. niečo také hľadáme. nevieme kvôli malému chceme ísť sever ale vraj je tam chladná voda, čím nižšie tak je teplejšia? neviete náhodou?
@frisnica26 voda bola neskutocne tepla,s tak teplou vodou sme ani nepočítali 😀
na plazi Jadro je pozvolny vstup do mora,moje deti sú neplavci,a toto nám max.vyhovovalo...plytka voda dlho....a samozrejme preto aj teplá,ale vlani bolo extrémne teplo,aj domaci hovorili,ze dlhooo nebolo tak horúco ako minulý rok.
@frisnica26 Ahoj, ja žijem na severe Chorvátska v meste Umag a môžem povedať že teplá voda je tu tak ako aj v dolnej časti. 🙂
@lucinocka dobry.hovorila som s manzelom.nechcela som brat maleho iba toho starsieho.ale manzel nechce ani pocut on chce aby sme sli vsetci.dost sa bojim ci tu cestu zvladne. Rozmyslam o vasej ponuke.kef vezmeme maleho tak urcite.nie je tam velmi chladna voda?viete idu mu zubky a byva casto chory odkedy starsi nadtupil do skolky no hroza same atb. Este pozriem na fb dalsie vase ftky. Chceli by sme ist koncom jula zaciatkom augusta. Slo by to prosim vas u vas? Dakujem
@frisnica26 more mu len prospeje🙂celkom určite 😉
Ahoj my chodievame do Promajny je to hned vedla Basky vody a je tam naozaj krasne
@lucinocka slo by to teda? Musim dat vediet manzelovi.ci ste v praci este??
@frisnica26 ja som bola na krku tri krat raz priamo v meste a na plazach priamo v meste krk tam mi najviac vyhovovala plaz drazica podla mna krasna mesto uzasne cesticky popri mori az do mesta my sme aj byvali pri plazi drazica more bolo teple teda 25stupnov a to mne staci a potom dva krat na krku ale v casti baska to je tak 20km od mesta krk a tam sa mi pacilo najviac je to mestecko ktore sa tiahne pozdlz plaze ktora ma asi 2km je tam stale co robit pozvolny vstup do mora v mori piesok vlny tyrkysove more ked su vlny ale vie byt aj kludne to more vtedy ma taku klasik chorvatsku farbu byvali sme za hotelom korinthia ktory je rodinny hotel ale my sme radsej v apartmanoch a super v mestecku do noci plno ludi restiky bary zabava vsetko ale uplne super ziadne hulakanie ale ako nahle sa preslo 100metrov k nasmu apartmanu tak uplne ticho pre mna dokonala dovolenka v chorvatskuvakurat ze na plazach je fest masovka ked nebudem na tablete ale pri notebooku tak pridam foto 😀 ale logicky kde je krasne a kvalitne tam je aj vela ludi kde to take zaujmave nie je tak ludi malo 😅 ja osobne by som tam aj s malymi detmi ktorych tam bolo kopec ale niekto nie lebo fakt hlava na hlave na plazi ale mne to nevadilo a vzdy sme mali miesto ktore sme si ale rano museli obsadit 😅 😅 😅 cestou ako sme vzdy rano sli po pecivo lebo vsetky obchody aj vsetko ide direkt popri mori pozri na nete baska krk a cena na osobu uz v celkom luxusnom apartmane 28eur
@frisnica26 a co sa tyka vody neviem bola fajn akuratca krk aj baska ma najviac slnecnych dni kedcsa vsetci ten rok tusim 2014vracali z chorvatska koli pocasiu my sme mali 14dni 32stupnov a slnecno aj ked prisli mraky otocilo sa to a raz dva ich odfuklo
@frisnica26 a este my chofpdime cez cestovku adriahome pre mna top cestovka super pristup super vybavenie a na stranke sa dost prehladne hlada lebo ja som vzdy bola nervozna z tych ponuk na nete co sa tykalo chorvatska lebo som nik d y poriadne nevedela co kde ake foto a tato cestovka to ma brutal prehladne do filtra destinaciu pocet osob datum a vyfiltruje Ti vsetko prehladne
@frisnica26 odpisala som 🙂 do pol 6 som v praci, tam nemam pristup na FB a MK🙂
v pripade ak niekoho zaujima ubytovanie na ostrove vir - dovolenka - apartmany cez slovenku ktora tu žije , kludne napiste IP - spravu alebo email miriam.kelecic@gmail.com 🙂
Ahojte, vie mi niekto poradiť kľudňejšie miestečko okolo Makarskej riviéry? Prvá naša zastávka sú Vodice, kde ostaneme pár dní no potom by sme si radi vychutnali kľud a ticho, žiadne preplnené pláže. Máte nejaké typy? Ďakujem 😎
Ahoj, trošku inšpirácie nájdeš určite aj v týchto článkoch:
TOP 10 dovolenkových zážitkov v Chorvátsku: http://www.dovolenka-pri-mori.sk/kam-na-dovolenku-opat-chorvatsko/
9 naj pláží v Chorvátsku: http://www.dovolenka-pri-mori.sk/najlepsie-plaze-v-chorvatsku-pre-romanticke-pary-a-mladych-partymaniakov/
Podľa mňa top pláž v krásnom prostredí je jednoznačne Brela, ktorá sa aj v tomto článku tiež spomína..
http://refresher.cz/33940-Nejkrasnejsi-plaze-Ch...
http://refresher.sk/19647-Najkrajsie-plaze-Chor...
Tu sú nádherné všetky do jedného mám dojem v týchto článkoch 🙂

ahojte, ja môžem odporučiť ostrov Hvar (11 rokov tam chodíme), je to najslnečnejší ostrov chorvátska, to znamená zaručene dobré počasie na dovolenke, exotika a pláže aké na vnútrozemí nenájdete! ;) pekné leto všetkým. Bea