icon

Čo navštíviť a kde sa ubytovať v Prahe?

marpado
13. jan 2025

Ahojte vedel by mi niekto poradit chcela by som ist na vylet do Prahy cez jarne prazdniny, co je tak naj tam kuknut a ubytko ak ma niekto skusenost v centre najlepsie sme 5 - ti. Dakujem

btus
13. jan 2025

Pozrieť: Zoo, muzeum iluzii - sú 2, technické múzeum, na Andeli - modelová železnica, Petřín, Staromestké námestie , Orloj, Petŕín, hrad, Zlatú uličku

soldi
13. jan 2025

chodievam kazdorocne na jar s detmi do prahy. zalezi od veku deti. ubytku najdem hocijake cez booking, to uz zalezi, ake mate preferencie. zvykli sme chodit regiojetom, lacna strava vo vlaku a rychlo to ubehlo.
technicke muzeom je super, aj narodni muzeum, na petrine sme boli. pozrela som zlavomat,a kde boli zvyhodnene ceny, tam sme sli 😀 deckam sa ale najviac pacilo metro 😀

elenajezova
13. jan 2025

V mojej milovanej Prahe som bola u
"1 000 000" krát, ale teraz naposledy sa mi veľmi páčilo múzeum Karla Zemana pri Karlovom moste

akvi
13. jan 2025

Okrem vyssie spomenutych, ak mate radi aj netradicnejsie atrakcie, tak odporucam ist pozriet staru cisticku odpadovych vod, je to zaujimave. A neupinaj sa na ubytko v centre, skor hladaj tak, aby bolo blizko stanice metra, aj to je atrakcia pre nas a pre deti ani nevravim. My sme naposledy byvali tak, ze krasna ticha stvrt s vilkami a metro 5 minut peso. Ak idete autom, tak hladaj vyhradne ubytko s bezplatnym parkovanim. Inak budete mat velky problem, v celej Prahe je rezidentske a niekde sa neda parkovat ani tak, ze si ako navstevnik zaplatis, takze budete musiet nechavat auto daleko od ubytka na vyhradenych parkoviskach alebo v zonach, kde sa da parkovat a predrazi sa vam cely pobyt..

frflos_nespokojny
13. jan 2025

do prahy je najlepsie ist vlakom. leo ide skor ako regio- smer praha aj spat do kosic. vyberies si to co ti vyhovuje. bol som aj autom ale parkovanie- uz horsie.
pokial nenajdes ubytovanie s parkovnym a chete ist autom, tak parkovanie mozes vybrat aj tu :
https://www.mrparkit.com/cs
podla polohy je aj cena.
ak pojdes vlakom kupis si 24 hodinovy listok- 120kc osoba, alebo 72 hodinovy 330 kc na mestku dopravu .
stiahni do mobilu "pid litacka" super apka na hromadnu dopravu. mas mapu a pri prestupoch nemusis pracne hladat zastavku.
ubytovanie pozri na bookingu. spali sme par krat aj na kacerove, ale je to uz daleko od centra, ale zase blizko sappa-vietnamska trznica.
v decembri sme spali na andeli- vsetko blizko.
vopred si naplanujte kde sa pojdete najest. na staromaku su drahe restiky.
chodte pozriet na hrad o 12:00 hod vymena strazi- nevystupujte na zastavke prazsky hrad, ale vyssie na zastavke brusnice. po ceste na hrad po ceste mate restaurace u labuti- par krat sme tam jedli a pridete rovno pred branu, kde sa meni straz.
pozri ci uz bude sprevadzovana lanovka na petrin (rekonstrukcia)- plati ti listok ako na mhd. navstivte pohyblivu hlavu fraze kafky na narodni tride- nedavno ju rekonstruovali,

Fontána s čůrajícími postavami u Hergetovy cihelny- Cihelná 2, čp. 102, Malá Strana, Praha 1
pri karlovom moste je najuzsia ulicka riadena semaforom.
na konci ulicky je restika- zle referencie 😉
vyhliadka v ziskove na vysielaci- pekny vyhlad.
pri orloji staromestka radnica s vyhliadkou- ide hore vytah.
mas aj voskove muzea.
Pestrobarevně pomalovaná zeď Johna Lennona stojí na Velkopřevorském náměstí na Malé Straně. Toto místo, povinná zastávka většiny turistů.
pokial mate chut mozete navstivit Vyšehradský cintorin- vela znamych osobnosti

marpado
autor
14. jan 2025

@frflos_nespokojny srdecna vdaka uplne perfektne takto to potrebujem od niekoho vediiet a vsetko to najdem cez tu apku tie miesta? Ideme urcite vlakom ...spozdravom pekneho dna🤗

riyadh
14. jan 2025

@marpado a este restauracia na vaclavskom namesti, ak mate radi vlaky, casnik zoberie objednavku a vlaciky Vas obsluzia, napoje aj jedlo, vsade na stoloch su kolajnicky, 🤗cenovo dostupna restauracia, 2ja dospeli a 2ja pubertiaci cca 110e spolu jedlo napojje😊ubytovani sme boli hotel Golf 4*pri motole s ranajkami, spokojnost.

marpado
autor
14. jan 2025

@riyadh ďakujem za dobre rady super, ze sa najde niekto kto poradi s pozdravom pekneho dna😉

marpado
autor
14. jan 2025

@btus dakujem

marpado
autor
14. jan 2025

@soldi dakujem

marpado
autor
14. jan 2025

@elenajezova dakujem vsetko si spisem a co stihneme to dame ale v klude nejdem sa uhnat...

marpado
autor
14. jan 2025

@soldi nie sme narocny na ubytko a deti 3,13,17 takze musim kazdemu vyhoviet v uvodzovkach ale hlavne si to uzit v klude a zdravi a ked metrom od ubytka tak, je tam spomenute ci to mam hladat...listky dam cez tu apku a ako sa plati vsade karta ci aj hotovost dakujem za info...

marca12
14. jan 2025

@marpado Ak aj nenajdes ubytovanie v centre vobec sa s tym netrap. Praha ma uzasnu dopravu a metrom si za par minut v centre. Pozri si siet stanic metra a v ich blizkosti hladaj ubytovanie.
@frflos_nespokojny chcela som ti dat tipy,ale tuto kolega to vyborne zhrnul

margarita
14. jan 2025

my sme naposledy náhodou narazili na toto múzeum, a strávili sme tam s deťmi vo veku 13, 10, 8 a 6 rokov úplne skvelé skoro 2 hodiny, a ešte sme si nakonci aj zanimovali vlastný krátky film, čo nám potom poslali na mail, bolo tam "dabingové" miništúdio, rôzne ukážky vývoja film technológií, VR premietanie, úplne skvelé a interaktívne to bolo.
https://www.nafilm.org/

frflos_nespokojny
14. jan 2025

popravde najlepsie je v blizkosti centra. na bookingu si pozri. spali sme v blizkosti vaclavaku, staromaku, proste blizko centra, ale najlepsie bolo na andeli. vsetko bolo blizko a to znamena par minut elektrickou, metrom. pokial si dalej od centra, tak sa ti nebude chciet dochadzat stale ,30 a viac minut. my sme vzdy vypadli doobeda a vecer sme sa vracali do bytu.
vylety si mozes naplanovat vopred. napr.: na hrad su dvojdnove listky. ak si v prahe nikdy nebola, tak vyber si iba tie prioritne vylety. ja som tam bol x krat a nepresiel som stale ani polovicu. skus pozriet aj kulturne podujatie, plaba lodou- da sa najst ubytovanie aj priamo na lodi. v prahe sa da najest aj za par kacek 🙂 samozrejme ak nie si narocna.
obedove menu v restauracii je sice najlacnejsia volba, ale dostat dnu celu rodinu pokope, pripadne kamosov v centre je takmer utopia a rezervacia je nemozna. vsade velke rady.
pokial uvazujete rezervaciu v niektorej znamej restike, tak volaj aspon 2 tyzdne vopred
- vlastna skusenost. chodievali sme sa najest metrom aj dalej od centra.
treba si najst trochu viac casu a pohladat na nete co vas zaujima aj na youtube mas zaujimave videa

marpado
autor
16. jan 2025
elenajezova
18. jan 2025

@marpado lanovka na Petřín , ktorú tu spomínali, je v rekonštrukcií, pôjde najskôr až v roku 2026. Na Anděli aj my najradšej bývame v Anděl Apartments.

elenajezova
18. jan 2025

Je to úplne proti vetru a aj pešo úplne super prechádzka ku Vltave a tým pádom aj do centra

elenajezova
18. jan 2025

A na jedenie je super aj napríklad v obchodnom centre Nový Smíchov "reštaurácia" Prostě česká.

frflos_nespokojny
18. jan 2025

@elenajezova to je na andeli a naje sa v kazdom obchodnom centre aj v ikei

marpado
autor
18. jan 2025

@elenajezova dakujem

marpado
autor
5. mar 2025

Dobrý den chcem sa velmi pekne podakovat za rady do Prahy vyuzila som ich a je naozaj nadherna urcite to nebola posledna navsteva aj deti boli spokojne a zvladol to aj nas najmladsi vyletnik super takze velke ĎAKUJEM vsetkym este ma teraz lakaju Košice asi tak na máj tak ak mate typy budem vdacna s pozdravom pekneho dna