Čo nezabudnúť zbaliť na výlet do Londýna?
Idem s kamarátkou na predĺžený víkend do londýna a chcela by som sa spýtať, čo je taká vec, ktorú nemôžem zabudnúť zbaliť, respektíve vaše odporúčania a kľudne môžete pridať aj nejaké typy.
Ďakujem
ak fajcis tak cigarety su tam totiz velmi drahe
Pas.
teple oblecenie,nepremokave veci a adapter do zasuvky ..
@darka_dara pas a peniaze 😃vsetko ostatne sa da kupit aj tam 🤷♀️ ak uzivas pravidelne nejake lieky, tak samozrejme aj tie. A adapter na zastrcku sa bude hodit, kvoli nabijacke na telefon.
Ides na predlzeny vikend do mesta, nic specialne nepotrebujes.
@darka_dara hlavne pas kedze uz nie su v EU
...a skontroluj si platnost pasu. Musi byt platny s rezervou niekolkych mesiacov (znali upresnia).
Nepremokave topanky a bundu, adapter, cestovny pas, platobnu kartu - vela podnikov je cashless.
@madeincssr 6 mesiacov po návrate to je.
Autorka ako už bolo povedané rozhodne platný pas a peniaze alebo aspoň kartu, dôležité lieky a ak nemáš podpalubí batozinu tak si pozri aké veci môžeš mať v palubnej batožine, veľa z nich môže byť totiž zakázaných a zbytočne ti ich vyhodia
My sme sa vrátili z Londýna včera. Balila som toto:
- cestovný adaptér,
- poriadne naimpregnované vyššie (členkové) pohodlné topánky,
- nepremokavú tenšiu bundu,
- všetku potrebnú tekutú kozmetiku preliatu do cestovných malých fľaštičiek v priehľadnom zip-lock vrecku (mala som pri sebe v ruksaku),
- ostatnú kozmetiku (netekutú) som mala v inej kozmetickej taštičke tiež pri sebe v ruksaku + slnečné okuliare, kefa na vlasy,
- jednu sadu komplet oblečenia tiež pri sebe v ruksaku (tričko, nohavice, podprsenka, ponožky, nohavičky - už sa mi stalo viackrát, že mi zapatrošili kufor, stále mám preto pri sebe všetko, čo potrebujem na prežitie),
- sonickú zubnú kefku + nabíjačku,
- platobné karty (najlepší kurz mi dala ČSOB, najhorší SLSP (+ nehorázny poplatok 5 € za platbu v cudzej mene, čiže som ju použila len raz), mBank bol OK.
- nemám žiaden paušál a ani dáta v mobile, zvažovala som použitie denných dát v O2, ale nakoniec som si aktivovala Radosť na týždeň zadarmo (simkartu som dávnejšie dostala k nákupu na Alze), ale malo to príšerný signál, internet vypadával, čiže Radosť neodporúčam.
- pas a vytlačené boarding pasy aj všetky lístky (neverím mobilom, appkam. Skúsenosť z tohto výletu: šli sme na koncert a lístky naň som mala len v appke, nedalo sa vytlačiť. Pred halou mi zblbol telefón totálne, obrazovka znížila jas tak, že bolo ledva niečo vidieť, QR kód lístkov vôbec nie. Telefón nereagoval na zvýšenie jasu, ani v nastaveniach sa nič nedalo, nedal sa ani vypnúť alebo reštartovať. No panika. Nakoniec sa sám od seba rozjasnil po niekoľkých minútach, ale bol to stres. Najradšej preto úplne všetko tlačím, i keď to nie je "moderné" a eko, ale je to pre mňa osobne istota,
- niečo do lietadla (krížovky, film stiahnutý v Netflix appke atď.)
Treba vopred myslieť aj na prepravu z a na letisko. My sme využili autobus National Express z Lutonu, lístok treba kúpiť vopred. Na cestu z Lutonu som kúpila flexibilný lístok, v prípade, ak by lietadlo meškalo a neprišlo načas. Na cestu späť som kúpila fixný lístok, zastávku autobusu sme mali 5 minút od ubytka, čiže včasný príchod sme si vedeli zaručiť sami. Na zastávke treba byť aspoň 10 min pred plánovaným príchodom, lebo lepšie počkať na bus, ako ho nestihnúť. (Náš prišiel o 6 minút skôr.)
Po Londýne sme sa pohybovali metrom, kde sa treba pípnuť pri turniketoch a aj odpípnuť pri vychádzaní (my sme používali debetné karty, ja ČSOB, mamka mBank a ako som spomínala, lepší kurz dala ČSOB). Šli sme aj autobusom a cesta je zážitok ak sedíte hore úplne vpredu. Tam sa nastupuje len na predné dvere pri vodičovi a pípne sa karta, vystupuje sa na stredné a už sa nič neodpípava ako v metre. Či idete autobusom jednu zastávku alebo sa vediete hodinu, stále zaplatíte rovnako.
Do podanej batožiny:
- skladací dáždnik,
- oblečenie,
- jednorazové papuče (ak ich ubytovanie neposkytuje),
- lieky (Paralen, kvapky do nosa, niečo na žalúdok, všetky vitamíny, čo bežne užívam, probiotiká),
- my sme boli na 4 dni, preto ešte jedny topánky (využila som),
- skladací cestovný fén (nevyužila som, ubytko malo svoj, i keď na bookingu to nebolo spomenuté).
Snáď Vám niečo z toho, čo som uviedla, pomôže. 🙂
Šťastnú cestu!
@nixinella Ďakujem vam veľmi pekne za všetky odporúčania a nájdený čas 🙏
@madeincssr
@nelka93 doba pobytu, nie 6 mesiacov ani ziadna extra doba

@darka_dara Adaptér do zasuvky. 😉