Čo robiť, ak FTI vyhlásila bankrot?
Zdravím mal niekto zaplatený zajazd cez FTI ktorá dnes vyhlásila insolvenciu (bankrot)?
Kontaktuj poistovnu
https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/900509-zr...
precoby boli? Maju poistenie, prihlas si pohladavky...
ked krachol Thomas Cook pred covidom tak nam bez problemov vratili peniaze a potom este raz lebo covid to uz ina cestovka
ja si myslim, ze to bude okej 🤞🏻
@petamich ďakujem a za aký čas cca
asi do mesiaca cca. nepamatam si uz presne
Ked krachol neckerman, tak do centu nam vratili peniaze za kupeny zajazd do Mexika, cca mesiac az 2 to trvalo, nepamatam si uz presne
Áno, my
Ano my sme mali zakúpený, rada by som kontaktovala poisťovňu ale neviem sa dočítať, pod ktorou bola FTI poistená, viete poradiť?
@luckyday333 podla asociacie CK by ste to mali mat uvedene v zmluve - byva tam klauzla co v pripade insolventnosti
ja som teraz pozrela zmluvu s inou cestovkou a mame to tam
@luckyday333 cez akého slovenského sprostredkovatela ste vy kúpili zájazd?
Priamo u FTI, viem po nemecky tak priamo cez nich
Priamo cez FTI, len problém je ze len hotel sme si zakúpili cez nich a co som teraz googlila tak vraj poisťovňa refunduje iba kompletný zájazd čiže letenka +hotel, takže mam obavu, že u nás je to po všetko aj po dovolenke aj po peniazoch
Ahoj, aj my máme kúpený zájazd a kupovali sme cez inviu. Už ste to riešili s poisťovňou v DE?
Máme kúpený zájazd cez dovolenku sme, zatiaľ nevieme ako ďalej, majú nám dať vedieť, tak dúfam, že peniaze sa nám vratia
Ja som neriešila ešte nič, je to teraz boom, určite bude čoskoro dostupných viac informácií ako postupovať a kde co nahlásiť, ak ste cez sprostredkovateľa tak ten to bude riešiť určite za vás ale poteším sa akejkoľvek novej informácií keď budete vedieť. Vopred ďakujem!
Tak isto budem písať
@arwizu
@luckyday333
@pupava16 my tiež čakáme baby... a to doslova necelý týždeň pred odletom sa stalo🫣🫣
Nieje to príjemné, my sme mali ísť 25.6. tiež už to nieje ďaleko a teraz toto , snad ak by nám peniaze vrátili cim skôr , tak by sme cez prázdniny ešte niečo stihli
Ahojte, aj my máme kúpený zájazd na august cez TUI. Idem tam volať, ako postupovať ďalej, sme celá partia - 11 ľudí.
@pupava16 ved práve ja tiež rozmýšľam rýchlo niečo zajedno nejaký last minute ale popravde nie som si istá a kľudná pokiaľ nemám vrátené peniaze z ,,FTI dovolenky " takže silno rozmýšľam ach jaj taka skoda
Veru je to hrozné
ja idem v lete na dovolenku na 3 tyzdne do exotiky, budem sa presuvat hore dole, celkovo 7 hotelov cez rozne agentury, letenky po svojej osi. Cez FTI som mala 1 hotel na 5 noci. Vcera som pisala do toho hotela, ci je rezervacia ok, tak mi odpisali, vraj im FTI nezaplatili a kedze krachli, tak tu rezervaciu rusia. Tak som ich poprosila o priamu rezervaciu na ten isty termin, uz mam potvrdenie, platim priamo hotelu 50% a zvysnych 50% na mieste. Ja dufam, ze FTI peniaze vratia, aj ked som mala cez nich len hotel, ale bude to trvat, vraj az 6 mesiacov. Nejak bolo, nejak bude....
@misicka1980 zdravim dozvedeli ste sa nieco od TUI?....nam stale nevedia povedat co bude aj vcera nam volali ze krachla FTI
My tiež ešte žiadne info, to bude určite ešte trvať chvíľu. My sme volali do hotela kde sme si zakúpili pobyt a tam podľa mena nám nevedeli povedať nič, majú to iba priradené k cestovky, keď sme sa pýtali viac tak nepovedali/nechceli. Podľa mňa ani oni nevedia, nemajú instrukcie ako postupovať.
Mali sme cestovať začiatkom jula
ja mam nove info, este nepotvrdene na 100%, ze CK, kde som si pobyt objednala (zmluvny partner FTI), este neposlala platby za zajazdy, ktore sa maju realizovat po 20.6.2024, ze cakaju este na potvrdenie z jedneho miesta, a ak vsetko pojde ako ma, tak zacnu vracat peniaze. No uvidime
Ak ste si zajazd kupovali cez Invia, Settour ci ine agentury, je dost mozne, ze peniaze su este u nich, ak sa jedna o zajazdy s odchodom po 20.6. Informujte sa....
Pre mňa je to bezpredmetné, my sme kupovali aj platili priamo FTI....
@luckyday333 nám dnes písali mail že máme ešte počkať že to prevzal insolventný správca a snažia sa dovolenky zrealizovať .

Obávam sa že peniaze sú zbohom