Čo sa robí, keď sa dovolenka v zahraničí cez cestovku natiahne kvôli hospitalizácii?
Ahojte žienky, veľa z vás je skúsených v cestovaní. Chceli by sme ísť na dovolenku Turecko, Cyprus a čítam, že niektorí ľudia skončia zo stravy v nemocnici alebo ich chytí slepak, žlčník. Väčšina sa stihne do odchodu dať dokopy. Ale čo keď sa to nestihne a človek musí zostať v nemocnici a lietadlo odletí. To mu cez cestovnú kanceláriu vybavia nové ubytovanie, nový let domov? Ja som ďalej ako v Chorvátsku nebola preto ma to zaujíma. Ďakujem.
@adaale v dnešnej dobe je poistenie samozrejmá vec, nepochopím, ak si ju niekto nedá alebo na nej šetrí.... nás to stálo troch 120 eur, ale bolo v nej fakt všetko....
dobrá poistka Ti kryje aj to, že je s Tebou rodinný príslušník
Treba mať poriadnu poistku a potom všetko hradí poisťovňa. Jeden pán z rodiny skončil v Grécku v nemocnici a všetko mal zabezpečené. Museli tam zostať dlhšie a jeho potom prevážali letecky na Slovensko. Jeho žena si musela nájsť druhý hotel a letieť naspäť iným letom. Pokiaľ viem, aj toto hradila poisťovňa. Treba si prečítať zmluvné podmienky keď uzatváraš cestovné poistenie, tam je všetko popísané. Bežné ošetrenie u lekára je Grécku zadarmo a potom preplatia aj predpísané lieky keď si ich musíš kúpiť.
Raz som využil poistku na dovolenke.
Postup bol
1. volanie na asistenčnú linku, tam vysvetlili čo a ako a vyhľadali najbližšie zdravotnícke zariadenia
2. šiel som do štátnej polikliniky, tam som zaplatil pri vstupe/registrácii kartou okolo 80€
3. po návrate som poisťovni poslal bloček, správu od lekára aj ostatné papiere čo chceli
4. o pár dní som ich mal na účte
Za celoročnú poistku som platil 21€.
@maranco a nepotreboval si tlmočníka v nemocnici? V Turecku by vedeli anglicky? A čo taxi, preplatili ti ho?
@adaale kde píšem že sa nechcem dať poistiť? A neboj, v prípade núdze by som určite od teba nezobrala peniaze.
Lekár otvoril v notebooku stránku translate.google.sk tam postupne písal a ja som si čítal slovensky a prikyvoval. Mali sme prenajaté auto, takže taxi sa nepoužívalo.
A ten základ kde ľahnúť, čo vyzliecť to som pochopil od sestričky kým tam ešte lekár nebol.
Bol som na EÚ ostrove takže anglicky vedeli.
@maranco ďakujem a v ktorej krajine si bol?
kanárske ostrovy, patria pod Španielsko
nebol som hospitalizovaný, to bolo len ambulantné ošetrenie
Mojej tete z Ciech sa takto predĺžila "dovolenka" o 2 týždne v Taliansku musela byt dokonca operovana, kde bola s vnučkou a kamarátkou. Vnučka šla s kamarátkou domov. Našťastie bola poistena. Ja som pred rokmi skončila na infuzke v Turecku, neplatila som nič vserkonlo cez cestovné poistenie aj odvoz sanitkou
@maranco ok, ďakujem za odpovede, už sa bojím menej keď čítam, že keď je dobre cestovné poistenie tak je všetko ok.
@sense a tete potom z nemocnice poisťovňa vybavila náhradné ubytovanie a let naspäť na Slovensko?
Ona bola prevezena do Čiech sanitkou, keď bol možný prevoz a pokračovala v liečbe v Čechách
@sense ďakujem za odpoveď
@jabadabadu nie
My sme boli párkrát u lekára v Grécku. Dohovoríš sa tam anglicky alebo rusky. Ak nevieš žiaden jazyk, máš tam na to delegáta cestovky. So mnou bol u lekára aj delegát. Aj lieky mi bol vybrať keďže v mestečku nebola lekáreň. Ked ideš cez cestovku a máš poistenie, nie je problém ísť k lekárovi.
Aj tato diskusia je dokazom, ze dnes ludia cestuju na styl "slnce, seno...". Na mieste autorky by som asi zvazila sediet doma, lebo co jej v hlave ide uz teraz...
@matabb73 ďakujem pekne
@pallacinka29 ďakujem za názor
boze co tu vypisujes traktaty o tom, co by bolo keby.. to vsetko takto analyzujes?
Ahoj určite treba mať poistenie, u nás z rodiny skončili v Turecku v nemocnici a nie nemali sme 4 ale 5 hviezdičkovy hotel a aj tak boli v rodine zdravotné problémy. Ešte z hotela volali delegátovi, ten vybavil odvoz do nemocnice a volali hneď aj do poisťovne. Keď odchádzali z nemocnice bolo už všetko uhradené oni nemuseli nič. Len potrebovali voucher a tu kartičku poistenca čo prišla v pokynoch mať so sebou v nemocnici
@onedaynick poprosím prejsť do inej diskusie, ďakujem
@zuz_ka super, ďakujem 🙂
preco? ja sa bavim. Na tvojej jednoduchosti.
Autorka, hlavne to poistenie uzavri cim skor ked budes vediet kam ides, resp si poriadne pozri podmienky danej poistovne... lebo sa moze stat, ze pride k nejakej poistnej udalosti a poistovna ti oznami, ze nic nepreplati, lebo neubehlo napr. 14 dni od uzavretia poistnej zmluvy 🤷🏿♀️

@aduskatt ešte sa ťa spýtam ak môžem ako to je s rodinnými príslušníkmi. Keby odmietli bezo mňa odcestovať. Veď napríklad keby som bola po operácii nemôžu ma ubolenu nechať samu niekde v Turecku.