Čo zbaliť do príručnej batožiny s Austrian Airlines?
Pozdravujem. O týždeň letíme na poznávací zájazd, no v inštrukciách o zájazde nám píšu, že v cene letenky je iba 1 ks príručnej batožiny do 8 kg (55x40x23 cm) + ešte kabelka alebo ruksak. Podpalubnú batožinu nespomenuli, takže predpokladám, že tá povolená nie je. Je podľa Vás povolené brať do príručnej batožiny nabíjačku na mobil, cestovnú (plastovú) kanvicu na kávu, sprej, drogériu, resp. jednorazovú žiletku na oholenie? Dávno som veruže neletela a nerád by som sa dostala na letiskovej kontrole do nejakých problémov. Letíme z Viedne spoločnosťou Austrian Airlines. Vďaka za každé rady 🙂
@marcella84 sprej môže byť, do 100 ml v uzatváratelnom priehľadnom vrecku
Drogéria iba v nádobách do 100ml. Kam letíte? Kanvice na hoteloch sú celkom časté v niektorých destináciach, overte si či ju nemáte na izbe/ chodbičke.
Pri drogérii a celkovo tekutinách pozor na objemy, jedna vec max 100ml a dokopy max 1 liter, vrátane spreja, ešte som sa nestretla s tým, že by kvôli tomu robili problémy (ale ja sa im aj tak vyhýbam), mať v priehladnom uzatvárateľnom vrecku a v batožine najlepšie tak, aby si ho vedela jednoducho vytiahnuť
V príručnej môžu byt tekutiny v tých malých nádobách . Ja som mala malý krém, malý lak na vlasy, pastu. Aj manikurove nožničky som brala. Notebook , nabíjačky samozrejme že môžeš
Ďakujem veľmi pekne za rady. Naposledy, keď som letela, mali sme povolenú aj podpalubnú batožinu do 20 kg, tak s braním rôznych vecí nebol problém 🙂 Teraz pri 8 kg a len príručnej je to trošku horšie, pravda, aspoň nám to ušetrí čas, že nemusíme čakať na kufre 🙂
Drogéria iba v nádobách do 100ml. Kam letíte? Kanvice na hoteloch sú celkom časté v niektorých destináciach, overte si či ju nemáte na izbe/ chodbičke.
@smajliica ideme do Portugalska, na viac miest, spíme na viacerých miestach v hoteloch. Ešte ma napadla ponorná špirála, namiesto tej kanvice.
sprej by nemal byť a ani holiaci strojček so žiletkou. to kúpiš tam. a zvyšok ako píšu kočky…
spreje pod tlakom nie su povolene do prirucnej batoziny
@smajliica ideme do Portugalska, na viac miest, spíme na viacerých miestach v hoteloch. Ešte ma napadla ponorná špirála, namiesto tej kanvice.
@marcella84 v Portugalsku býva rýchlovarná kanvica takmer všade, ja by som nebrala.
Ta rychlovarna konvica je fakt blbost
@smajliica ešte možno taká poznámka. Otrivin sprej 100 ml (proti nádche) predpokladám, že je asi tiež potrebné dať medzi tekutiny. Ale klasické lieky, napr. proti bolesti už nie.
Ta rychlovarna konvica je fakt blbost
@chestnut no mne sa napríklad aj celkom zíde ju mať po ruke, keďže ráno po zobudení sa často potrebujem "nakopnúť" kávou alebo zeleným čajom. Ale tak snáď na hoteli nejaká bude...
Otrivin áno, daj k tekutinam do priesvitného obalu. A klasické pevné tabletky mám v tiež v príručnej v osobitnej taštičke.
Podpalubnú batožinu nespomenuli, takže predpokladám, že tá povolená nie je.
Len na upresnenie - nejde o povolenie. Ide o to, že buď si kupuješ letenku vrátane podpalubnej batožiny, alebo si podpalubnú batožinu priplácaš.
inac z Viedne nam batohy, tie na chrbte vobec nevazili, len pre info, takze tam napchaj co sa da. Akurad by mal spnat ze sa zmesti pod sedadlo
inac z Viedne nam batohy, tie na chrbte vobec nevazili, len pre info, takze tam napchaj co sa da. Akurad by mal spnat ze sa zmesti pod sedadlo
@katulienkax to je uzasna rada, zaplatis potom aj ostatnym ked ich batohy vazit budu?;)to, ze to preslo tebe nic neznamena, xkrat som videla ako merali a vazili
Austrian s velkou oblubou prevazuje prirucnu batozinu. Nie kazdemu, vyberu si namatkovo par ludi. Takze ja sa vzdy snazim dodrzat jej hmotnost.
@katulienkax autorka ide s Austianom, nie s Ryanairom. Takze nemusi sa jej zmestit prirucna pod sedadlo. Tam ide mala kabelka alebo ntb taska, co ma povolene ako 2.kus batoziny.
Otrivin áno, daj k tekutinam do priesvitného obalu. A klasické pevné tabletky mám v tiež v príručnej v osobitnej taštičke.
@baumka a je potrebné ho nechať v originálnom zabalení v krabičke, alebo fľašku jednoducho odtial vytiahnuť a dať do sáčku medzi tekutiny?
(možno smiešna otázka, ale pre istotu si chcem preveriť aj takéto detaily, lebo ozaj dlho som necestovala lietadlom 🙂)
A čo napr. taká sada na bezpečné vyťahovanie kliešťov? Môže ísť do príručnej batožiny? Nachádza sa tam fľaška s tekutinou a plastová pinzeta (nie klasická kovová). Len čisto preventívne, keďže viackrát som si túto sezónu našla na sebe prisateho kliešťa, pohybujem sa dosť po prírode a tak rada mám pre istotu túto sadu pri sebe.
@baumka a je potrebné ho nechať v originálnom zabalení v krabičke, alebo fľašku jednoducho odtial vytiahnuť a dať do sáčku medzi tekutiny?
(možno smiešna otázka, ale pre istotu si chcem preveriť aj takéto detaily, lebo ozaj dlho som necestovala lietadlom 🙂)
@marcella84 ja nosim iba volnopredajne lieky, tie vyberiem z krabicky a necham blister iba, to iste ak mam napriklad kvapky do nosa alebo sprej, to tiez odbalim. Krabicky nenosim a nikdy som nemala problem na ziadnom letisku.
@marcella84 ja nosim iba volnopredajne lieky, tie vyberiem z krabicky a necham blister iba, to iste ak mam napriklad kvapky do nosa alebo sprej, to tiez odbalim. Krabicky nenosim a nikdy som nemala problem na ziadnom letisku.
@muchotrafka298 ďakujem za odpoveď.
@katulienkax to je uzasna rada, zaplatis potom aj ostatnym ked ich batohy vazit budu?;)to, ze to preslo tebe nic neznamena, xkrat som videla ako merali a vazili
@chestnut Austrian neváži ani nepremeriava príručnú batožinu! V lietadle môžu letušky pri plne obsadenom lete vyzvať pasažierov, aby doniesli batožinu dopredu lietadla a následne ju naložia do podpalubia bez príplatku.
@chestnut Austrian neváži ani nepremeriava príručnú batožinu! V lietadle môžu letušky pri plne obsadenom lete vyzvať pasažierov, aby doniesli batožinu dopredu lietadla a následne ju naložia do podpalubia bez príplatku.
@sulavikova sama som bola niekolkokrat svedkom toho, ako Austrian prevazoval prirucnu batozinu ludom pri gate. Nie kazdemu a vzdy, ale ano, deje sa to. Pisem z vlastnej skusenosti, ja sama som bola vyzvana raz.
@sulavikova sama som bola niekolkokrat svedkom toho, ako Austrian prevazoval prirucnu batozinu ludom pri gate. Nie kazdemu a vzdy, ale ano, deje sa to. Pisem z vlastnej skusenosti, ja sama som bola vyzvana raz.
@muchotrafka298roky lietame prevažne s nimi, ešte nikdy nám nevážili prítučnú batožinu a to mnohé ženy išli ako z trhu v Targu ovešané🙃Podpalubnú vážia, pri prekročení je poplatok 20,00 vo Viedni. V Lisanone sa to dá “rozpočítať” na členov skupiny.
@muchotrafka298roky lietame prevažne s nimi, ešte nikdy nám nevážili prítučnú batožinu a to mnohé ženy išli ako z trhu v Targu ovešané🙃Podpalubnú vážia, pri prekročení je poplatok 20,00 vo Viedni. V Lisanone sa to dá “rozpočítať” na členov skupiny.
@sulavikova lietam s Austrian minimálne 10 letov ročne, často vážia aj merajú. Rozhodne neodporúčam spoliehať sa, že to nerobia.
@sulavikova lietam s Austrian minimálne 10 letov ročne, často vážia aj merajú. Rozhodne neodporúčam spoliehať sa, že to nerobia.
@melanta nejdem sa hádať, možno je rozdiel, že ja mám 55 klientov a berú nás ako skupinu.
Velmi dobra stranka na zistenie toho, co moze/nemoze byt v batozine je tato:
https://www.tsa.gov/travel/security-screening/w...
Daju sa tam filtrovat jednotlive druhy veci.
@marcella84 kľudne bez obalu, ja tak nosím.
@marcella84 lietam s austria roky a casto ešte mi príručnú nemerali ani nevazili. V Portugalsku je priam hriech nekúpiť kavu von. Stoji predpokladám cca 80 centov picolo. Ak chces viac vody tak možno 1,20. A bude tam dobrá kava.

sprej sa neda ostatne by malo byt ok