icon

Čo zbaliť do príručnej batožiny s Austrian Airlines?

marcella84
12. aug 2025

Pozdravujem. O týždeň letíme na poznávací zájazd, no v inštrukciách o zájazde nám píšu, že v cene letenky je iba 1 ks príručnej batožiny do 8 kg (55x40x23 cm) + ešte kabelka alebo ruksak. Podpalubnú batožinu nespomenuli, takže predpokladám, že tá povolená nie je. Je podľa Vás povolené brať do príručnej batožiny nabíjačku na mobil, cestovnú (plastovú) kanvicu na kávu, sprej, drogériu, resp. jednorazovú žiletku na oholenie? Dávno som veruže neletela a nerád by som sa dostala na letiskovej kontrole do nejakých problémov. Letíme z Viedne spoločnosťou Austrian Airlines. Vďaka za každé rady 🙂

Strana
z2
dupinka
16. aug 2025

Kávu kúpiš na každom kroku, to by som zbytočne nemíňala miesto v batohu.Zbaľ si cestovné balenie hyg.vecí-v DM dostať kúpiť aj mini zubnú pastu,sprcháč aj napr.v Douglas je Rituals mini celotelový.A všetko sa to zmestí do 100ml objemu tekutín spolu.Lieky si vezmi blister koľko ks budeš potrebovať,nemusíš celú krabičku.
Lieky na kliešte berieš načo?Veď ak náhodou,vieš použiť alternatívne spôsoby a šanca chytiť kliešťa akurát tam je taká že...Skôr využiť miesto na ľahké nohavice,košeľu alebo tričko navyše.
My sme dali s malou príručnou s nimi Rím na 5 dní a ešte sme aj deťom lego kúpili a vošlo.

muchotrafka298
16. aug 2025

Za mna je uplne zbytocne kupovat si predrazene mini balenia kozmetiky /napr. spominany vyssie Rituals, co ta sada so 4 vecami stoji 29 EUR/, ked za par EUR sa daju kupit male nadobky, rozne tegliky, flasticky, mix a naplnit si do nich doma co treba. Da sa kupit male balenie zubnej pasty, ked uz treba (DM, Teta).
V Portugalsku zozenies vsetko co potrebujes v takych cenach ako na Slovensku. Bola som tam niekolkokrat, je to lacna krajina, ci sa jedna o nakupy drogerie, potravin v obchodoch.

marcella84
autor
17. aug 2025

Nakoniec tú rýchlovarnú kanvicu aj budem zo sebou potrebovať. Totiž ako na potvoru, dnes, len deň pred zájazdom mi museli na pohotovosti neplánovane vytrhnúť zub a potrebujem si ranu vyplachovat repikovým čajom. Myslíte, že bude problém, ak si do príručnej batožiny zabalím aj túto cestovnú plastovú rýchlovarnú kanvicu? Lebo nie som si istá, či na hoteli nejaká bude...

mk1111111111
17. aug 2025

Ja by som kanvicu nebrala, rano pojdes na ranajky, tam si spravis caj- kludne aj svoj, aj kavu, ak by kanvica nahodou na izbe nebola.

marcella84
autor
18. aug 2025
@mk1111111111

Ja by som kanvicu nebrala, rano pojdes na ranajky, tam si spravis caj- kludne aj svoj, aj kavu, ak by kanvica nahodou na izbe nebola.

@mk1111111111 okej, beriem na Vaše slová. Ak by nebola kanvica na hoteli, spravím si čaj/kávu na raňajkách.

marcella84
autor
18. aug 2025

Ešte sa predsa opýtam, jednorázová žiletka na oholenie (pre pána) môže ísť do príručnej?

muchotrafka298
18. aug 2025
@marcella84

Ešte sa predsa opýtam, jednorázová žiletka na oholenie (pre pána) môže ísť do príručnej?

@marcella84 na tejto stranke si vies vyhladat kazdy predmet, ci moze alebo nemoze ist do prirucnej batoziny:

https://www.tsa.gov/travel/security-screening/w...

sisaka
18. aug 2025
@marcella84

@marcella84 každý hotel uvádza, čo je na izbe, teda aj či tam je konvica. Ak neuvádza, môžeš priamo kontaktovať hotel a spýtať sa.
Žiletky - je presne určené, aké sa môžu, jednorazovky sú ok, už ti tu dali viac krat link, kde je presne uvedené čo áno a čo nie, stačí si na to clicknuť a prečítať

Strana
z2