Črevné problémy na dovolenke v Turecku
Ahojte, rozmýšľam o dovolenke v Turecku. Zaujíma ma hlavne to,ako je to tam s črevnými problémami? Mám z toho obavu,keďže ja nám celiakiu a deti laktózu. Ďakujem
Z informácií na facebooku - v niektorých hoteloch je aktuálne rozšírený norovírus, ľudia hnačkujú
@anonym_autor Ahoj, my ideme už 7 rok za sebou a nikdy sme nemali žiaden problém. Dôležité je vybrať si dobrý hotel s výbornými recenziami (5 hviezdičiek), týždeň pred odletom začať brať probiotiká, nejesť tam piate cez deviate, vyhýbať sa ľadu a priamemu slnku cez obed a nič sa nemôže stať. Ľudia majú zdravotné problémy lebo si vyberajú zle hotely, na ALL INCLUSIVE sa prežierajú akoby rok nejedli, nalievajú sa sladkými drinkami s ľadom a na obed sa vycapia na priame slnko. Treba mať aj dobré cestovné poistenie. A keby náhodou boli nejaké ťažkosti so žalúdkom, tak mať so sebou základné lieky a kontaktovať delegáta. Môj syn má alergiu na laktózu a mama histamínovú intoleranciu a obaja to tam vždy v zdraví prežili.
A ešte dodám, že nepiť vodu z vodovodu len balenú a s tou si aj umývať zuby...
@anonym_autor to je hop, alebo trop.Nam nebolo nič, ale boli ľudia čo o pár dní zalahli do postele infuzia atď...keď máte intolerancie v podstate to budeš riešiť všade na dovolenke.Ludia skôr ochorejú z klímy, studenej vody, zmrzliny zmena stravy...bývajú v ponuke aj bezlakto atď..
Tak my sme minulý rok boli. Muž chytil hnačku + vracanie. Myslela som si ze cela dovolenka v háji ale my so synom sme boli ok až do konca, akurát chudák muž si neužil :D no ale na druhej strane on je na takéto veci náchylnejší aj doma. Tento rok sme v Turecku neboli a on vracal a hnackoval cez leto aj doma :D
@anonym_autor boli my chodime do Turecka uz roky a raz v zivote bolo zle malemu hned po prilete (takze sme si z domu/letiska priniesli) ten 24 hodinovy virus a inak nic. Podla mna je to v Turecku rovnaka pravdepodobnost ako v Tatrach ale mozem sa mylit. Len teda treba samozrejme vybrat dobry hotel.
My v turecku s 2 rocnym ziadny problem
@anonym_autor V Turecku to podla mna nie je nejake rizikove, stane sa, ale to vsade. Ja som crevnu nakazu chytila v Maroku, ale aj v Taliansku a v Japonsku. V Turecku vobec a to som chodila po lacnych hoteloch.
Nemali sme žiadne problémy.
Nepijeme vodu z vodovodu,umyvame zuby balenou vodou a nikdy sme nemali.Turecko nie je Egypt.
Tuto maju ludia crevne problemy skor z prezierania sa z ultra all inclilusive ako z nejakej necisyoty,naozaj.Malokto sa vie krotit pri takej strave
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
57x v Turecku a žiadne problémy....
Netreba jesť ako po nebohom
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
57x v Turecku a žiadne problémy....
Netreba jesť ako po nebohom
@dianaaaaa hovorí sa "kradnúť ako po nebohom", nie jesť 😀
Nič nám nebolo. Zuby som si umývala normálne vo vode z kohútika. Akurát sme ju nepili. Ale v Egypte som skoro umrela. A to som si dávala extrémny pozor.
Manžel vracial 6 dní,deti hnačkovali
Včera sme sa vrátili z Alánye. Absolútne nič nám nebolo (syn alergik + lakto intolerancia, mama histamínka), a to sme si tento rok vôbec nedávali pozor 😀 Hotel bol ale naozaj na úrovni, na to si dávam veľký pozor. Takže o rok opäť po 8 x Turecko.

@anonym_autor žiadny problém sme nemali a to sme sa kupali aj v bazene.