icon

Dá sa v Egypte platiť eurami?

evme0301
27. jún 2025

Ahojte, všetci hovoria že v Egypte oni dávajú bakšiš v eurách a koľko ich čo stálo v eurách. Ja idem do Egypta v nedeľu a iné som si nemenila. Beriem len eurá. Dá sa tam platiť eurami, či budem potrebovať aj doláre? A ešte mi poraďte, kde na letisku v Hurghade kúpim víza a za koľko. Vraj by mali byť osoba 30€. Dajú sa aj zaplatiť eurami? Že s nimi obchodujú tam nejaký podvodníci a dávajú drahšie. Viete ma navigovať k stánku s vizami, ak ste boli niekedy teraz?
Ďakujem

denae
27. jún 2025

@evme0301 daj si do vyhľadávača "víza na letisku v Egypte" a máš tam podrobné info

evme0301
autor
27. jún 2025
@denae

@evme0301 daj si do vyhľadávača "víza na letisku v Egypte" a máš tam podrobné info

@denae ďakujem

petamich
27. jún 2025

Viza nam vybavovala uz cestovka, tu neviem poradit, len nam ich nalepili do pasu. Eurami sa dalo platit bez problemov, dolare sme nemali.

maca1984
27. jún 2025

Dá sa platiť aj eurami, všade.
Otázne je, ako veĺmi ťa odžubú pri výdavku.

Na letisku v Hurghade hľadaj stánok Bank.
Je to taká búdka v príletovej hale.
Na jednom terminály je to vľavo, na druhom vpravo.
Dáš pas, dáš eurá ( víza oficiálne stoja 25 usd osoba , neviem aký je teraz kurz )

maca1984
27. jún 2025

Keď vojdeš do letiskovej haly pozeraj kam idú ľudia.
Určite pôjdu ľudia k tomu stánku BANK, choď za nimi.
Nedaj sa nahnať tými pracovníkmi z letiska, z rôznych ck že " tuto treba ísť, len my predávame víza " atď

evme0301
autor
27. jún 2025

@maca1984 ďakujem

tenerifka
27. jún 2025

k tym euram-ja mam skusenost, ze hocikde vo svete mimo zony eura je najlepsie zamenit eura v zmenarni, nie v banke, ale uistit sa dopredu, aky je kurz, zjednavat a ze tam nie su skryte poplatky. Sprepitne v eurach je nevyhodne, lebo najmensia bankovka je 5 eur (mince oni nechcu), a to nechces kazdy deñ davat kde kade roznym casnikom. My zamieñame na recepcii eura na 1usd bankovky, ale kurz maju vzdy 1:1, bohuzial.

maca1984
28. jún 2025
@evme0301

@maca1984 ďakujem

@evme0301 za máličko, štastnú cestu a peknú dofču želám

maca1984
28. jún 2025

Screen zo skupiny.
Ona sa nedávno vrátila, takže najčerstvejšie asi

legna30
28. jún 2025

Eurami sa da platit aj na letisku aj v obchodoch, na letisku treba pocitat s tym, ze ciastocne vydaju v eurach, ciastocne v dolaroch 😁

petamich
28. jún 2025
@tenerifka

k tym euram-ja mam skusenost, ze hocikde vo svete mimo zony eura je najlepsie zamenit eura v zmenarni, nie v banke, ale uistit sa dopredu, aky je kurz, zjednavat a ze tam nie su skryte poplatky. Sprepitne v eurach je nevyhodne, lebo najmensia bankovka je 5 eur (mince oni nechcu), a to nechces kazdy deñ davat kde kade roznym casnikom. My zamieñame na recepcii eura na 1usd bankovky, ale kurz maju vzdy 1:1, bohuzial.

@tenerifka nemaju najmensi problem so sprepitnym v minciach, boli sme minule leto, normalne sme davali mince a kazdy xty den si najdu niekoho, kto potrebuje mince a rad im ich zameni za bankovky 🙂 nam dosli mince asi druhy den 😂 praveze podla info od nasej delegatky, ktora tam vtedy bola radsej euro mince ako dolare ale tak to moze byt jej subjektivny nazor

ludmilaka
28. jún 2025

@evme0301 Viac sa ti oplatí zobrať doláre. Už bolo spomenuté, že dolár/euro berú 1:1. Sprepitné ich síce potešua eurá, lebo je lepší kurz, avšak potom zháñajú niekoho na zamenenie za papierové, keďže banka im mince nezamení. Čiže aj tam lepšie doláre. V pohode zaplatíš eurami/ dolármi. Ak by ste ale išli pozerať pamiatky mimo cestovky, tak napr.v Luxore platba iba kartou (prepočíta ti to na egyptskú libru).