Dali by ste dieťa na prázdniny k svokre?
Ahojte maminky....mam taky malo-velky problem 😒 🙂 dcerka ma 17mes a svokra chce aby som ju u nej nechala tak na 2-3 dni na prazdniny....aj by som ale malicka je namne tak naviazana asi ta seperacna uzkost este a este sa aj kojime a hlavne v noci...tak neviem nechcem v nej vyvolat niejaky negativny zazitok....nieje to podla vas este skoro na take prazdniny? 😕
Ja nemam zle skusenosti.. Moj maly chodi kazdy vikend bud k jednej alebo k druhej babke(obe byvaju v jednej dedine 15km od nas..... byva tam od piatka do nedele...Takto chodi od1.roka(nebol kojeny) a nema s tym ziadny problem...teraz ma 2.roky a dokonca sa sam uz pyta kedy bude piatok..co sa tak velmi tesi 😉Respektuju moje zásady..co sa tyka stravy,casu kedy chodi spavat ..a viem ze mu tam je dobre tak si starosti nerobim...Jemu je dobre..a ja si v klude upracem,oddychnem a este sa stihneme ist aj vetsinou niekde vecer zabavit.... Cez prazdniny bol dokonca u mojej mamy 10 dni a ani raz neplakal ze by mu bolo smutno ...on ju berie ako druhu mamu 😉
Ked kojis tak nie. Ale ked prestanes tak by som to urcite skusila aspon na 1 noc.
my sme saru davali na noc od 8 mesiacov. teraz ma dva roky a ma velmi pekny vztah s obidvomi starymi rodicmi. podla mna velmi zavisi od povahy dietata - ci je samostatne, spolocenske, ci pozna a je zvyknuta na starych rodicov... tiez si myslim, ze ked je dieta iba s matkou, tak nastane prave ta velka naviazanost dietata na matku. a myslim, ze to nie je dobre ani pre mamu ani pre dieta. cim je dieta starsie, tym je odlucenie od matky tazsie...
my sme museli dat na jednu noc ked mal 7 mes kvoli bratovej svadbe a bola som az moc prekvapena ako vynikajuco to zvladol ... 🙂 ze ani raz nezaplakal, ale nebol kojeny uz ... ak je tovoje dieta kojene, tak to samozrejme mozne nie je ...
@did to co mas za nazor? Za odsat a podat vo flasi? Moj maly je kojeny, ma 13 mesiacov a flasu mi ani nahodou nezoberie do pusy, nevie z toho vobec pit. Pije len z poharika.
@zvonkohra je to na tebe, ked citis, ze mala by bola v pohode, tak skus, no ja by som asi pockala, pokial odstavis, moze to byt traumatizujuce, ked sa v noci prebudi a nedostane svoje cici
kedze kojis urcite by som nedala ved tym urobis malej len stres ze zrazu nebude mat ani teba v noci pri sebe ani mliecko. Odsatie je blbost ak nie je na to naucena pit z flase nebude to vediet nas bol taky isty kojeny do 24m
moj nazor.. nedavaj! a pokial ju este kojis, vobec nie! pises, ze je na teba naviazana a v noci si ta ziada..tak nad cim vobec uvazujes? Ak chces, tak chod ku svokre s nou aj ty a ostante tam 2-3 dni, ale urcite nie sama.
moj nazor urcite nie - po prve je malicka na to, po druhe pojde do "cudzieho" prostredia, bude ta hladat a este ked je naucena na kojenie...ja by som urcite nedavala, ved este bude casu na prazdniny habadej...ja mam dvojrocnu - ale nenechala by som.
Myslím, že takú maličkú a ešte k tomu kojenú ešte nie. Ja by som dala k babke takú dvoj až trojročnú.
mat svokru ci mamu blizsie, tak po tyzdni ako tento by som este aj zavolala, ci ich nechcu na vikend oboch 😝 no nic, aj tak mladsieho kojim 😉
AJ zajtra, keby nebola na vozicku... 🙂 a tiez keby som nekojila
Sa mi zda, ze vacsina z vas ale potrebuje kopec "lepu"... aby ste boli dostatocne prilepene na detoch a deti na vas ...
inak by nedajboze mohli mat aj nejaky vztah s dedkom a babkou...uf, to by bolo zleeeeee
Ahoj.. 🙂 podla mna zalezi hlavne od toho ako je na svokrovcov zvyknuta. V noci ked mala neuciti mliecko, mozno bude spat ovela lepsie ako tebe doma. U nas to tak fungovalo.. 🙂 Uz ma plnohodnotnu stravu, takze hladna by isto nemala byt.. 😉 A neznamena to, ze by si mala prestat kojit.. Ved ked pride mala domov, v kojeni mozte pokracovat..
My malu obcas svokrovcom davame.. Mala je tam velmi rada (dokonca sme v takom stadiu ze sa tam uz obcas sama aj vypyta). Pre nas je to obrovska pomoc, kino, divadlo nie je pre nas tabu.. 😉
Takze ja hovorim, ze ano.. mozno nie hned na 3 dni, ale skusila by som to asi najprv na cely den, neskor aj s nocou a taaak.. 😉 drzim paste.. 😉
A.. velka je podla mna uz dost.. 😉
ach keby ja mala kde dat,,moja mama daleko,,a svokra moje deti nechce,,,ja by som dala
moja dcera bude mat 3 roky a urcite by som ju k svokre NEDALA aspon k tej mojej ,
nie nedala by som ju k mojej svokre na prazdniny keby sme spolu nebyvali ale spolu byvame takze sa mala pyta aj k nim
nie
Nie, nedala.
nie,nedala....
to ze kojis je jedna vec.. neviem ako by si zvladla kojenie ked nebudes mat malu pri sebe..
ale preco nedat dieta svokre? Nasa Ninka bola u svokry prvy krat ked mala cca tolko co tvoja.. ja som mala silnu virozu - 4 dni 40 teploty a nebola som schopna sa postarat pomaly sama o seba a nieto este o malu .. ninka tam bola spokojna, babku ma velmi rada.. takze odvtedy nemam problem ju tam nechvat kedykolvek.. priznam sa ze mi nebolo vsetko jedno ale osobne si myslim ze to bolo horsie pre mna ako pre nu .. ani raz nezaplakala za mamou nic.. dokonca teraz v lete sme ju tam nechali na tyzden , my sme isli na ryby s muzom a svokra ju zatial naucial byt bez plienok... takze ja ju tam davam velmi rada, viem ze je o nu skvele postarane..
Mne sa zdá dieťa malé na to, aby šlo niekam na prázdniny... Môj síce bol ako necelodvojročný u mojich rodičov, no nekojila som, to je jedna vec, musela som zo zdrav. dôvodov na tri dni do nemocnice a tá hlavná vec bola, že on tam chce ísť, babku miluje a tešil sa na to.... kebyže sa tak teší ku svokre, dám ho svokre... ale myslím,že moja svokra je nespolahlivá osoba, tak NIE 🙂
nie..az ked babo vyrastie a samo prejavi ochotu ist k babke na noc..ze sa bude tesit..
jednoznacne ze nie 😕
ak by nemala problem s nou ostat tak ano,ale ak ma problem tak urcite nie.....ty si jeho matka, ty sa musis rozhodnut, ale pre tvoje a jej dobro,nie pre pokoj v rodine.....tvoje dieta a jeho spokojnost je prvorada.... 🙂

ani za nič 😉