Dieťa v lietadle posadili inde
Ahojte chcem sa opýtať či sa niekomu toto stalo že malé rocne dieťa posadili úplne inde ako matku. Cestujeme na dovolenku s mojou mamkou a trojročným synom a im už pridelili sedadla a ja si môžem kúpiť kde chcem ale pri nich nieje už nikde voľne napriek tomu že štvrť lietadla je voľna ešte ..a dokonca im boli prídelene sedadla cez uličku že syn bude sedieť s dvoma cudzími osobami potom bude ulička a mama u druhej strany opäť s dvomi cudzími ľuďmi … stalo sa vám to ?
@simsalabim pretoze mas PLUS fare (tarifu), su tarify kde sedadlo je a su tarify kde nie je… vo Value fare (najlacnejsej s malou prirucnou) nie je nic
@kacusik69 ved ja viem! Ale @kluska pisala vyssie, ze ona nikdy nemala sedadlo v cene, ked davala velky kufor do podpalubia (teda ked nemala Priority, ale Plus)… Naco som jej pisala, ze som taku letenku kupovala nedavno a vyber sedadla v cene je 🤷♀️ A skusila som doma nahodit iny let na zajtra, s velkym kufrom a tiez je vyber sedadla v cene. Viem, ze let “iba s kabelkou” vyber sedadla v cene nema.
@simsalabim ale stale si mohla kupit value fare a batozinu pridat (aj v case bookingu) - ze len letenka a batozina (ak ine sluzby nepotrebuje)
@simsalabim napriklad
@kacusik69 jaj ano, uz rozumiem. Value fare je pre mna naozaj cesta iba s kabelkou 😅 Bez kufra. A on sa vlastne da pridat. Musim preskumat, aky je rozdiel v cene v oboch pripadoch…
@simsalabim ako vacsinou je vyhodnejsi cely ten “balik” ale napr. my ked lietame Ryanairom tak si skladame k value fare podla toho co potrebujeme a chceme…
@kacusik69 no my chodievame s priority(teda decka chodievaju dakedy aj len s malym ruksakom) , tak som to nikdy moc neskumala. Len teraz ma caka dlha sluzobka, na ktoru musim s velkym kufrom, tak som podla toho vedela, ze sedadlo v cene. Vobec ma nenapadlo to dokupovat 🤷♀️
@simsalabim aha uz chapem 🙂)) no my davame to value fare, lebo ked letime 4 + jednu batozinu velku osobitne + 2 sedadla pre dospelych, to nas vychadza o dost lacnejsie, lebo som pozerala, tak jedna strana len by nas vysla do 130 eura a my platime jednu stranu 40-50
@kluska jasne aj ja chapem 👍 My ako rodina preferujeme priority, lebo sa nezdrzujeme na letisku. Tak si kazdy taha svoj kufrik. Kufor do podpalubia je pre mna trochu komplikacia, zdrzanie a riziko straty. Ale jasne, da sa to nakombinovat, ako pises.
@simsalabim ja teraz letím s deťmi a kupila som priority len sebe, dcére nie. Lebo beriem len dva malé ruksaky a jeden prirucny kufor. Ani som nevedela ze sa to dá. A keďže idem aj s ročným synom, čím neskôr nastupime do lietadla tým lepšie pre všetkých 😅
@domak2 podla mojich skusenosti su niekde dva samostatne rady - priority a normalny rad, aj preto som priority vzdy kupovala aj detom (no u mna bol najdolezitejsi fakt, ze sa nezdrziavam na letisku s kufrom), no teraz su uz velki a ak idu s nami na dlhsie, ze si potrebuju toho zbalit viac, vsetci ideme priority. Decka, ked idu sami na vikend a tak, vacsinou idu iba cez value fare.
A ja som vedela, ze sa vselico da v Ryanair dokupovat, len ma to nikdy nenapadlo takto skladat 😇 Nabuduce to preskumam.
@simsalabim už mám aj check in a sedadla kúpené, určite je to nejak podelene, ale zatiaľ som vždy musela kúpiť sedadlá pri deťoch. Tiez som zmätená ako sa to autorke podarilo. Ja tiež nerada odbavujem kufor,ale idem sama s dvomi deťmi, takže ďalší kufor by som si už musela dat na hlavu 😅 prvý krat som to takto skombinovala, tak som zvedava

@kluska teraz som si skusobne nahodila let Vieden-Londyn s velkym kufrom a tiez tam je uz bez priplatku zarezervovane sedadlo… ziadna priority.