Disneyland s 2 a 3,5 ročným dieťaťom
Prosim,boli ste niekto s tak malymi detmi v Disneylande? Mame moznost ist buduci rok,mame to "cestou",no nevieme sa rozhodnut,ci este nebudu baby male..
@melody5, my sme boli s 3,5 rocnym v Parizi a isiel sa tam umlatit nudou (aj my). Pre male deti fakt absolutne minimum atrakcii, vsade masy, cakanie v uzkych priechodoch, za mna nikdy viac. Ked budem este niekedy citit nutkavu potrebu stravit hodiny v tlaciacich sa masach za sialene prachy, pojdem na rockovy koncert. Tam aspon hudba bude za nieco stat. Disneyland nie.
Ja som bola v Disneylande pred par rokmi a uz vtedy som si povedala, ze ked tam pojdem s dietatom, tak az ked bude vacsie, pretoze viacero atrakcii tam malo napr. vyskove obmedzenie az od 120 cm a ked uz mam dat za to tolko penazi, tak chcem, aby mohol ist maly na vsetky atrakcie. Ale ked sme tam boli, tak tam boli aj s malinkymi detmi, no ja by som nesla, az ked bude mat minimalne 4-5..
usetri prachy a chod s vacsimi, viac si to uziju. vlastna skusenost.
Dik,baby. My to mame praveze cestou,cize prachy navyse by boli len za vstupne. Preto to zvazujeme..
No len to vstupne je tiez vela, neviem kolko je v Parizskom ale na Floride Disney aj Universal pre 4-clennu rodinu bolo dost.
V Disneylande (FR) sme boli 2x - prvy krat iba s 6 rocnou a dva roky neskor s 8 a skor 4 rocnou. V principe plati, to co je pisane vyssie. Pre mensie deti je tam tych atrakcii pomenej - ale da sa to. Ale len ak su s vami ako doplnok, kvoli nim sa tam neoplati ist.
8 rocne deti si to uziju akurat. Pre vacsie su uz lepsie zabavne parky (napr. Phantasialand a Europaland v nemecku - su aj lacnejsie - mame ich radi). Inak, taky tip - teraz lieta priama linka wizzair z Kosic do Kolina - a phantasialand je 15 minut odtial. Da sa to celkom low-cost poriesit 🙂
Ohladne disneylandu - raz sa tam oplati ist, ale - mimo sezony a mimo vikendu, a s vacsimi detmi. Inak je tam hrozne vela ludi a na obycajne atrakcie sa caka hodinu, na vacsie sa skoro neda ist - aj ked, ak ho dobre poznas, daju sa pouzit fastpassy, a rider switch, ale treba si to naplanovat. Mimo je to celkom znesitelne ( napr utorok, streda, stvrtok niekde v marci). Skvele su ale show, a v tom vedlajsom Disney studios su krasne show pre male deticky (Lilo & Stitch, Mikiho klubik). Na nich nasa mala stravila vacsinu casu. Svely je zaverecny ohnostroj.
My sme boli na 3 dni stale, a aj spali v Disneyland hoteloch (tie su kategoria sami o sebe). Je to pekne a mimo sezony je vacsinou strava (aj v parku) v cene - a ta stoji inak za to. Normalne je vstup do tych restauracii hrozne drahy (30-50 EUR na osobu). Detom sa velmi pacili - su tematicke - a skvele jedlo. Restauracie si treba vopred rezervovat - lebo inak sa tam clovek nedostane. Vopred myslim 3-4 tyzdne 🙂 My sme kupili listky, hotel - a vsetko naplanovali naraz. Potom to uz bola pohoda. A kedze park uz dobre pozname, tak viem, kde a kedy byt a vyhnut sa tlacenke 🙂 Este raz sa urcite chystame.
@rintintinka super,dakujem za tip 😉 my by sme sli v oktobri,co sme pozerali,ze uz je v podstare mimo sezony.. Ale ak tam viac ako polovica atrakcii ma byt nedostupnych,tak neviem,ci to ma moc zmysel 😏
@sara22 podľa mňa škoda peňazí, pre takmalé deti
Ahoj.pripajam sa k tym,co neodporucaju s tak malymi detmi.Ja som bola,ked mal syn 5 rokov,celkom si to uzil,ale najlepsie som si to uzila s mamou-ja 36,mama 60.Dostala to ako darcek k okruhlinam.A je to fakt drahe na to,aby si tam sla len preto,ze to mate cestou.Pre tak male deti tam toho az tak moc nieje.
@sara22 ten v Europe nepoznam, ale boli sme v Kalifornii aj na Floride. Atrakcii je tam podľa mna dosť pre všetky vekové kategórie. Syn mal 3 roky a pár mesiacov, keď sme boli prvý krat, užil si to, dvojročný neviem posúdiť, chodia tam ľudia aj s miminami...Mimo sezóny je to fajn, menej statia v radoch, neviem si ale predstaviť tam mrznut v októbri cely deň von. Niekedy už býva zima... ak na to máte peniaze, tak by som išla, ak treba na to našetriť a bude to prvý a posledný krat v živote odložila by som to, keď deti trochu vyrastú
@sara22 co sa tyka oktobra, nevidim problem. Vsetky atrakcie su otvorene celorocne. Iba kvoli velmi nepriaznivemu pocasiu sa na chvilu mozu niektore stopnut.
Pocase je trosku problem, ale navsteva v zimnych mesiacoch (hlavne november / december) ma svoje vyhody. Maju vianocny program - a jedna obrovska - od 5 poobede je tma. A vtedy ma disneyland naozaj nezabudnutelnu atmosferu. Neda sa to porovnat s letom.
Inak, celkovo - DL je primarne o atmosfere. Pomer cena / vykon je ovela lepsi v inych parkoch (aj europskych). Ale atmosferu ma DL jedinecnu 🙂
Preto, nikdy sa tam nenahaname za atrakciami - nebudem stat hodinu a pol v rade na roller coaster, ktory je uplne priemerny (napr. vo Phantasialande mas 5 lepsich rollercosterov, kde cakas max 10-20 minut).
S malymi detmi treba ist na show (napr. Frozen), a na detske atrakcie, kde su cakacky vacsinou ok. Pozriet si zamok, pozriet si sprievod a vsetky doprovodne akcie. A na tie najlepsie atrakcie si stiknut hned rano Fast-pass a potom tam nemusis cakat - stihnes ale len max 2-3 za den (ako dospeli sa viete prestriedat na atrakcie, kde deti nemozu ist - ide jeden a potom druhu uz nemusi cakat, ale ide rovno - vola sa to rider switch, alebo kid switch). Len to povies obsluhe a oni ti daju taky zeton..
A ohladne listkov - skus striehnut na nete, da sa vystihnut akcia na anglickych / holandskych portaloch.
Napr. tu najdes listok za 44 libier - dospely - oproti 79 euram normalne (on-line price, na mieste este drahsi - tusim 87 EUR).
http://www.attractiontix.co.uk/tickets/disneyla...
Plati to ale len do marca 2018.
Takze za 44 libier sa tam oplati zastavit 🙂
@rintintinka dakujem moc! Toto isto pomoze 😊

My sme boli, keď mala dcérka 8/v kalifornskom/, ale niektoré atrakcie sú vhodné aj pre maličké deti, napr. super je pre malých Nemo - podmorská ponorka, plavba na člne s Little People, domček Chipa a Dalea,zámok pre princezné.... Len sa priprav na dlhé čakanie takmer všade.