icon

Dlhý let s chorým dieťaťom

26. mar 2023

Baby, mame uz od oktobra kupene nevratne letenky na navstevu mojich rodicov (9 hodinovy let, ktorych som nevidela 5 rokov. 6 rocny syn cely den potahoval, obcas kychol. Sople mal huste, tahave. Zaspaval zasopleny. Leti sa zajtra vecer. Co robit?

Dakujem.

Zufala matka

Strana
z2
annm81
26. mar 2023

@miadi Veď sama píšeš, že si musela meniť letenku bez toho, aby si to mala poistené alebo nárok na jej zmenu. Presne to sa dá - dohodnúť sa. Nie je to zmena, na ktorú si môžeš uplatňovať nárok, nemôžeš si vyberať ktorýkoľvek konkrétny dátum a let a nebude to lacné. Ale väčšinou sa dá vyjednať, že ťa presunú na iný let, ktorý vyhovuje aj aerolinkám - doplatíš rozdiel do drahšej letenky (samozrejme pri prebookovaní za lacnejšiu letenku nič nevrátia). Bude to asi podstatne drahšie ako pôvodná letenka, ale o dosť lacnejšie ako nechať letenku prepadnúť a kupovať novú.

Nemať poistenie pri letenkách, ktorých prepadnutie ma bude dosť bolieť, je jednoducho hlúposť a človek musí rátať s tým, že riskuje. Autorka môže na seba vziať ďalšie riziko a letieť s takto chorým dieťaťom, ako jej viaceré odporúčajú. Z môjho pohľadu je pri tak dlhom lete človek "chorý" už len z toho, že tam musí sedieť. Sedieť tam chorý znamená vysoko pravdepodobne zhoršené symptómy choroby. Suchý vduch zhoršuje bolesti hrdla. Omnoho nepríjemnejšie je ale kombinácia respiračného ochorenia a tlaku v lietadle - môže to skončiť veľmi silnou bolesťou. Dá sa to risknúť, ale ak by dieťa trpelo silnou bolesťou počas hodinového letu, je to o niečom inom ako 9 hodín.

vlado818
26. mar 2023

@annm81 🤣🤣🤣🤣🤣 si robite srandu prieskum??
Jak som sa dobre zasmial. Aj by som vam poslal dnesnu foto liekov co sme mali dnes na lete do Thajska.
Dieta uz 3 tyzdne kasle. 3 plne kabelky liekov( 1 prirucna plna) nikto nic neriesil.
Poslem vam cislo a skuste co vam povedia napr v saudskej arabii na zakaznickej linke na zmenu.
Nikto vam nezmeni let kvoli kuc kuc dietatu.
Davame respirator a ide sa... Ine je ked mam letenky za 10€ a moznost storno ubytko a ine je ked mam 5000€ nevratnych ubytko a letenky.

annm81
26. mar 2023

@vlado818 Čítanie s porozumenim nula bodov, že? Ja som niekde vravela, že by vás nepustili s liekmi? A skúsil si tam zavolať ? Neskúsil, že? Tiež som nikde netvrdila, že choré dieta znamená nárok na zmenu podľa tvojich požiadaviek - znamená to len, že ak budeš mať maličký kúsok šťastia, dajú ti dva-tri-štyri možné lety, na ktoré ťa môžu presunúŕ, ak budeš akceptovať a znášať rozdiel v cene.

portret7
26. mar 2023

@kittykat22 autorkin syn ma zatial iba sople, leti zajtra… ak vidim, ze dieta zacina byt chore, skocim k lekarovi a pre isttu atb dam predpisat. Sopel moze za 2 dni zmiznut a nemusi to byt vazne. Ak by bolo nebpvyhnutne, tak atb moze mat pri sebe. Ma cas sa na rozne situacie pripravit, nevidim v tom problem.

kittykat22
26. mar 2023

@portret7 ale prave nadcha je spustacom zapalu stredneho ucha v lietadle. To by si asi mala vediet.

xsuzannex
26. mar 2023

Raz som ochorela na dovolenke a musela som letiet nachcipana.. let bol len dve hodiny ale som myslela ze tam umriem. Hlavu a usi mi islo doslova roztrhnut a ked sme pristavali tak to bola neuveritelna bolest. Ked som vystupila z lietadla tak som bola ako hlucha, ked na mna hovorili, pocula som to ako z tretej izby. Po dalsich troch hodinach este cesty autom domov som pocula len o trosku lepsie ale no cele zle.. chcem tym povedat ze ak tak urcite vziat nejaky olynth a prestriekavat hoc aj kazdu hodinu, dve..

portret7
27. mar 2023

@kittykat22 nastastie ty neurcujes, kto co ma vediet😉 ty by si mala tiez vediet, v ajych percentach je pravdepodobnost vyskytu zapalu😉 autorka sa pytala na nazor, napisala som vlastnu skusenost, tak bud na mna ty nereaguj, alebo zjemni podton. Pekny den.

sono2
27. mar 2023

Prosím ťa nič neruš, netestuj. Dala by som mu nurofen pred letom, kvapky a hotovo.
Že volať spoločnosti...koho to zaujíma.

sono2
27. mar 2023

My keď letíme vo februári na dovolenku roky, je vždy celé lietadlo choré.
Nikdy som to neriešila.

Strana
z2