Dominikánska republika

23. jún 2022

Ahojte!
Je medzi Vami fanúšik DR. Môže napísať svoje zážitky z tejto destinácie. Obyvateľia, čo sa tam oplatí vidieť, strava … prípadne aj negatívne zážitky. Ďakujem 😊

melanta
23. jún 2022

Boli sme nie raz, oblasť Punta Cana, Puerto Plata a La Romana. Na surfovanie je skvelá oblasť Cabarete. Vždy sme boli 5* hotel na pláži a allinclusive. Služby a strava skvelé. Boli sme pozrieť aj San Domingo, pekné karibské mesto. Ľudia milí, aj v hotely, aj keď sme išli niekam autom do tých mestečiek. Ja mám tento ostrov rada, plánujeme sa tam za pár rokov presťahovať a byť tam každý rok pol roka cez našu zimu. Negatívne zážitky neevidujem.

dianka3
23. jún 2022

Aj my by sme chceli ist ale co som pocula vraj kufre uz z tebou nepridu.Vraj tam sa udajne stratia kufre a uz ich neuvidis.Vela slovakov sa stazuku na to koli tomu neviem ci pojdem

melanta
23. jún 2022

@dianka3 ja lietam bežne k moru aj 5x ročne vrátane letov mimo Európu a nikdy sa mi kufre nestratili. V DR som bola 6x a ani raz sa nič s batožinou nestalo a nikdy som nič také ani nepočula.

mimirka32
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
23. jún 2022

@mimirka32 toto sme my nezažili ani raz, ale my sme išli vždy v sezóne. Vy ste v podstate boli z pohľadu počasia mimo sezóny.

autor
23. jún 2022

@melanta A aké sú tam ceny? Čo sa tam dá také pekné kúpiť? Mám na mysli také niečo origiš, čo je typicky dominikánské 😁

autor
23. jún 2022

@melanta Keď v DR si bola 6 krát tak ťa tá krajina naozaj chytila za srdce. 😍🤗

autor
23. jún 2022

A ešte ako to je s tými komármi tam? 🙃

oliverceky
23. jún 2022

@melanta ako je naj letieť? Dá sa priamo z Rakúska?

melanta
23. jún 2022

@oliverceky z Viedne má 1 prestup let do Punta cana a Santiaga. Do Punty je prestup v Nemecku, do Santiaga v New Yorku. Potom ešte 1 prestup má aj let do Santo Dominga, tiež NY, ale tam je dlhý prestoj. Do Puerta sme našli len let s 2 prestupmi keď sme chceli letieť priamo do Puerta.
Autorke: ceny sú tam v podstate normálne, nie vysoké. Jedlo, reštaurácie v pohode, taxíky tiež. Čo sa týka toho, čo tam kupujeme, tak iba dominikansky rum, ten vždy 😆 potom magnetky ak niekto požiada, ja som neni moc typ čo si nosí suveníry, takže ani také veci moc nepozerám. A tie komáre si tam podľa mňa hlavne v mesiacoch, kedy sú zrážky, takže ja som vždy vyberala taký termín aby sme sa ak možno vyhli dažďu a hurikánom.

tenerifka
23. jún 2022

My sme boli raz v marci, na juhu v Bayahibe, more bolo na moj vkus studene a vecer bola zima. Na prelome juna a jula sme boli v Samana-Las Galeras, to bol raj na zemi. Je to najkrajsia oblast z celej DR. Leteli sme do Santo Domingo ( z Madridu to je cca 8 hodin priamy let) a odtial cca 3 hodiny s taxi