Dovolenka 2014 v Albánsku
Ahojte, chystate sa niekto toto leto do Albanska?
Ale mate uz niekto skusenosti s dovolenkou v Albansku.

😉 Ďakujem za tipy na výlety...My odchádzame do Rafaela 20.7. , ale ideme autom zo ZV ....možno sa stretneme 😎
ahojte, tak my odchadzame teraz v pondelok 7.7. tak som zvedava,potom napisem ako bolo.....tiez ideme resort Rafaelo.... 😉
@madaraszka
@meza urcite dajte vediet ako bolo, ja som chcela ist tiez tam, ale manzel nesuhlasil, tak ideme do chorvatska
@nada1326 Určite bude riadna recenzia, ako po každej našej dovolenke... 😀 . O týždeň odchádzame. V chorvátsku sme boli minulý rok...boli sme len raz, ale mňa teda neupútalo. My skôr chodievame do Bulharska, len tento rok sme chceli vyskúšať niečo nové...dala som si darček k okrúhlemu jubileu... 😎
ahojte tak dnes sme sa vratili z Albanska.Ubytovanie bolo dobre aj bazen pri rezorte bol vyborny,more bolo hned kusok,potraviny,pizzerie tiez,takze co sa tyka tychto veci tak som bola spokojna,Mali sme zaplatene za all inclusive ale s tym nebol nikto spokojni,Nakolko ste mali len ranajky,obed a veceru v style skolska jedalen.....a nestihali dokladat tak sa aj cakalo....pitie ste mali k dispo len ked ste jedli a tak isto nedavali vodu ani na izby,takze sme museli kupovat vodu (ich nie je dobra ani na umyvanie zubov) a malinovky.ale aj napriek tomu by som sa tam vratila a ked sa niekto boji co sa tyka bezpecnosti tak sa nemusi nicoho bat.a ozaj co mozem odporucit su tam slovensky animatori,su perfektni.....mozte ich pozdravovat od nelky co jej spravili oslavu 5 rokov budu hned vediet......🙂)))))....kludne keby nieco tak mi napiste,rada odpoviem a prajem krasnu dovolenku
Ahojte, práve sme sa vrátili z Albanska autom. Je to krasna krajina. Bolo super, krasne pozdlzne more /teple/. Urcite vhodne pre rodiny s malými detmi. Cestovali sme v pondelok o 2hodine rano a prestavku sme mali v meste starobilom Mostar kde sme dorazili okolo 16h . Tam sme prespali a rano okolo 10.30.h sme vyrazili do rezortu Rafaelo. Prichod okolo16.h. Sluzby hotela Rafaelo radsej okomentujem dvoma vetami. Strava:slaba neustale rady pri veceri . Hotelove sluzby 2 uteraky pre 5 osob... velmi castý výpadok elektriny / zavretý vo výtahu/, odstavka vody, .. Ale co bolo mimo hotela bolo super. Ale do Albanska sa urcite vratime a určite zvolime aj tuto plaz ale hotel vymenime. okukli sme hotel Prezident /hp/ cesta spat odchod z rafaela o11h prichod do Sarajeva o 17,30h. tam sme prespali a rano o 11h sme odchadzali na sk prisli sme domov okolo 23,30h mali sme viac prestavok napr vecera 1,5 h tankovanie atd....... mame tri deti vo veku 4,6,15.... K moru chodime kazdý rok tak to mame s cím porovnat:::::::::::::::::::
Ahojte, práve sme sa vrátili z Albanska. Je to krasna krajina. Bolo super, krasne pozdlzne more /teple/. Urcite vhodne pre rodiny s malými detmi. Cestovali sme v pondelok o 2hodine rano a prestavku sme mali v meste Mostar kde sme dorazili okolo 16h . Tam sme prespali a rano okolo 10.30.h sme vyrazili do rezortu Rafaelo. Prichod okolo16.h. Sluzby hotela Rafaelo radsej okomentujem dvoma vetami. Strava:slaba neustale rady pri veceri . Hotelove sluzby 2 uteraky pre 5 osob... velmi castý výpadok elektriny / zavretý vo výtahu/, odstavka vody, .. Ale co bolo mimo hotela bolo super. Ale do Albanska sa urcite vratime a určite zvolime aj tuto plaz ale hotel vymenime. okukli sme hotel Prezident /hp/ ....... mame tri deti vo veku 4,6,15.... K moru chodime kazdý rok tak to mame s cím porovnat:::::::::::::::::::
@junovka Tak ja na tento hotel,velmi dobru referenciu nemam.Hotel a okolie pekne ,ale co sa sluzieb tka,tak to na zaciatku sme nemali najlepsie.Hned prvý den vypadavala elektrina a aby nestacilo ,tak druhý den sme od rana do vecere nemali vodu.vyhlad na more co ponuka cestovka vobec nemaju,lebo su tam rozostavane dalsie budovy.Ale postupne sa to pomalicky zlepsovalo.Promenada pekna a aj okolie hotela.Personal hotela neriesil vobec problémy,len pozeraju co od nich chcete 🙂Strava stale to iste dookola,ziadna zmena a hlavne dlhe cakanie na veceru a aj dost chladne.
Ale inac albansko je celkom pekne,len asi iny hotel by som brala.
Mozno postupne svoje nedostatky napravia,ale my sme nemali stastie vo svojom termíne :(
ahojte, bol niekto v Belleview ***+ ?
Rozhodujem sa medzi rafaelom a tymto 🙂
Tak dievčatá neviem. My sme boli od 21. do 28. v Rafaele a boli maximálne spokojní. Mali sme izbu na druhom poschodí s parádnym výhľadom. My sme takí asi skromnejší cestovatelia. Mali sme plnú penziu, pretože som si dopredu zistila čo obsahuje all incl. a vedela som že sa neoplatí. Takže ste si to mali dopredu zistiť a potom platiť 😀 . Išli sme autom. Je pravda, že prvý deň bol chaos, tiež sme dostali osušky až večer okolo 22 h, ani posteľ pre dcéru som nemala nastlanú, ale potom bolo všetko OK. =Ano, aj výpadky elektriky boli, asi prvé tri dni sme si všimli, ale netrvali viac ako pár sekúnd. a posledné tri štyri dni sme to nepostrehli vôbec. Jedla bolo vždy dosť, teda aspoň my sme si vždy vybrali. Nehladovali sme. Obsluha v jedálni boli samí milí mladí mladí ľudia. A že sa občas vytvoril rad v jedálni..nuž nečakali sme viac ako 5 minút. Netreba preháňať a strašiť budúcich dovolenkárov.. 😅 . Areál hotela prekrásny, aj bazén, parádne hudobné večery, tie sa mi páčili najviac...aj som si zatancovala, nie raz...Čo sa týka nákupov, nič moc. Vyžitie pre detičky dostatočné, na promenáde kolotoče...cca za 100 lekov (76 centov). Boli sme na výlete v Tirane a Kruji, len nám nevyšlo počasie, lebo popršalo. More sice kalné, pretože je tam tmavý vulkanický piesok, ale inak príjemne teplé, pre detičky raj. Ja hodnotím dovolenku ako perfektnú, za tie peniaze splnila maximálne očakávania. K izbe a službám by som ešte dodala...My sme mali dostatok osušiek aj naviac....izba bola veľká, pekná, takú sme ešte nemali nikde, a to sme už pochodili pár destinácií. Samozrejme bolo pár nedostatkov, ale prevyšovali plusy. Nezabúdajte, že Albánci s cestovným ruchom len začínajú..treba im dať čas. S manželom sme boli prejsť aj do mesta...no je tam chudoba, veru aj bordel a špina, ale nemali sme žiadny problém, ľudia sú tam milí. K ceste: Tam sme išli cez Chorvátsko 24 h s menším prestávkami a 2x jednu hodinu sme pospali, najviac sme stáli na hranici ČH a ALb. asi 45 minút. NAspäť sme išli cez Srbsko cca 19 h bez spánku s bežnými zastávkami.
Tento rok sme sa rozhodli pre Albánsko 🙂 Cesta tam autobusom, cca 26h (späť domov 30:D , pokazil sa autobus v Čiernej Hore). Destinácia Drač-Durres. Počasie výborné, žiadna brutálna smažka ako v Tunise alebo Egypte, more teplé a čisté , pri vstupe kalné z piesku . Prvé dva dni som chcela ísť domov, fakt. Mala som pocit, že sa tam nič nemôže a všade len samé zákazy a príkazy ale nakoniec to nebrali tak vážne. Potom zistíte , že to bude také aké si to spravíte aj vy sami. Pri odchode mi nakoniec aj slzy vybehli 😝 Chcem sa tam vrátiť ale možno bez cestovky . Ludia v poho dalo sa , krásne ženy aj pohľadní chlapci ale odporúčam ostať len pri okukávaní :DD aj keď oni sami vás málokedy oslovia a na viac ako pohľady prípadne úsmevy sa neodvážia (?), strava výborná, nákupy v Durres slabo ale ak si urobíte výlet napr. Tirana, Berat, Kruje je to dobré. Nakúpiť sa dá velmi dobre a pomerne lacno. (áno dámy, aj oblečenie ..a podotýkam, že pekné !) Krajina krásna ,( ak sa dá prehliadnuť odpad na každom kroku) ponúka veľa možností. Hotel AS je fajn , na služby typu - výmena uterákov každý deň, denno-denne umytá podlaha, čistenie zrkadiel, 2x menené posteľné prádlo za turnus..na to niesom zvyknutá , pre mňa naozaj nadštandard a vobec som to nepotrebovala ale ok 🙂 Hotel ako AS by si však zaslúžil +1 výťah nakoľko jeden nieje dostačujúci , v hoteli bolo veľa seniorov s ortopedickými pomôckami a pod, ktorý na výťah čakali ozaj dlho . V prípade, že je okupovaný personálom , stal sa takmer nedosiahnuteľným ( v pobednajších hodinách) Na nechápavý pohľad chyžnej, ktorej som len poskladala a podala uteráky, nezabudnem:D Veľmi sa chcem o rok vrátiť 😉
viem že je ešte len december, ale omrkávam už letné dovolenky ... celkom ma oslovilo Albánsko ... nechcem nejaké veľké hotelové komplexy .. stačí jeden hotel, bazénik a pri hoteli pláž ... dajte vaše skúsenosti cez akú cestovku a ktorý hotel...
@madaraszka cez aku cestovku ste boli...oplati sa kupit vopred zajazd alebo pockat LM...
@hasleerka My sme boli boli cez Globtour. Čo sledujem ceny, tak LM sú skoro drahšie alebo rovnaké ako first minute. My zásadne kupujeme dovolenky vždy na začiatku predaja...najneskôr v marci, kým sú najväčšie zľavy. Dôvod? No preto, že si človek ešte môže vyberať...miesto, izby...atď. Pri LM už človek môže brať len čo zostane. A buď to vyjde alebo nie... 🙂 A to sa dá niekedy aj dohodnúť..zaplatíme napr. polovicu ceny...a potom pred nástupom druhú. Konkrétne Albánsko nás vyšlo 592 euro (2+1) plná penzia s nápojmi, plážový servis aj s poistením na 7 nocí. Boli sme v plnej sezone na konci jula.
@madaraszka no ved my sme doteraz išli vždy tak že sme si skôr zaplatili ... ale veľa ľudí okolo mňa chodí LM ...jeden deň zaplatia a za dva dni letia ... ale ked ja sa potom nemám na čo tešiť ...
ale vy ste asi nešli letecky ked ťa to tak lacno vyšlo??? ja aj pozerám ale už je dosť problém dve deti zdarma, preto už na druhej strane uvažujem že ak budem platiť za ne ako za dospelé možno tá LM nebude aj zlá ... nejak sa neviem rozhodnúť...
@hasleerka Nie veru, nešli sme letecky 😀 . My chodíme na dovolenky autom. Je to lacnejšie, pretože čo ja zaplatím na letiskových poplatkoch to si radšej doprajem na vreckovom v destinácii kde som a my radi vidíme kade cestujeme a spoznávame krajinu. Chodievame do Bulharska, Boli sme v Čiernej Hore, V Grécku, v Taliansku--teraz v Albánsku...no a ak peňaženka dovolí na budúce leto už mám vybratú dovolenku v Rumunsku na Mamai 😎 .
@madaraszka no my sme nútení jedine letecky kedže nemáme auto
Ahojte, zvažujeme dovolenku buď Albánsko, Rumunsko, alebo Bulharsko...mňa ani tak netrápi, aká bude izba, ani strava, chceme len raňajky...a preto sa chcem spýtať, kde je to najlacnejšie, najvýhodnejšie, kde je aj život, čisté more, veľa slnka, čisto...a hlavne počasie - toho sa bojím najviac, nerada by som zaplatila dovolenku a strávila by som 4 dni na izbe...inač, dá sa poistiť aj počasie?
@tosomja Existuje poistenie Kludna dovolenka sa to tusim vola, CK ho k zajazdom bezne ponukaju. Ide o to ze poistuju pekne pocasie, co vsak viem, skuma sa ci v danom dni boli nim.4 hodiny za sebou ktore by sa dali charakterizovat ako jasno ci polojasno. A to vacsinou je ak aj vcelku prsi, ved kolko je takych dni na SK ze leje vyslovene od rana do vecera? Pri mori zvykne aj prsat, ale potom ti na par hodin navecer nabehne polojasno a je po plneni poistneho 😀
@tosomja
ahoj, minilú sezónu som bolv Albánsku v hotely Leonardo*** na Dráčskej riviére, priamo pri piesočnej pláži (ležadlá a slnečníky zdarma. Čo sa týka počasia- väčšinou sú podmienky lepšie v auguste, more je vtedy príjemné a prevládajú slnečné dni. Cestovať sa dá vlastnou dopravou alebo autobusom z celého SVK. Izby sú 2 lôžkové s možnosťou prístelky, alebo rodinné izby s 2 oddelenými spálňami. Strava polpenzia- to v Albánsku bohate stačí, keďže stále je tam lacno v porovnaní s Chorvátskom, Bulharskom, Gréckom,...
Viac info tu:
http://www.andromedatour.sk/detail-zajazdu/leon...
dobrý večer, dovolte mi sa k vám pripojiť 🙂. albánsko je v kurze a cenovo je dosť výhoddné. ak budete chcieť a nielen albánsko, mám cestovnú agentúru www.aztravel.sk a pre mamičky z koníka mám naj ponuku

@kentoska Lac: kostol vysoko na kopci, snad nekonecno schodov 😀 umrel tam svaty Anton tusim, nepapatam si uz presne 🙂 je tam krasny vyhlad. a Kruje: muzeum albanskeho narodneho hrdinu-Gjergj Kastrioti Skenderbeu, je to krasny hrad, a je tam dobry trh so suvenirmi 🙂