icon

Dovolenka 2014 v Albánsku

kentoska
20. máj 2014

Ahojte, chystate sa niekto toto leto do Albanska?
Ale mate uz niekto skusenosti s dovolenkou v Albansku.

Dovolenka 2014 v Albánsku
hettinka
17. aug 2016

@zuzizu2 aj naši úplne všetci známi reagovali, keď sme povedali Albánsko, ze "cooooooo????" ... asi aj preto, ze my sme 15 rokov chodili do chorvátska, ale už bol čas na zmenu ☺

renka40
18. aug 2016

mam brat kocik ? Kamaratka mi pozicia buginu a teraz neviem ci brat svoj normalny, alebo ten skladaci... a celkove ci nam treba kocik, neviem sa rozhodnut. Mala ma 2,3 roka.

ivetz
18. aug 2016

@renka40 Ja by som nebrala. Na dračskej riviére nie sú pobrežné promenády - v zmysle nekonečných chodníkov a cestičiek okolo mora. Prechádzať sa tu chodí po pláži. My sme v čase, keď bol syn vo veku tvojej dcéry využívali nosič na chrbát. Teda skôr by som zvolila takúto možnosť, je to skladné, máš voľné ruky, nikomu a nikto ti nezavadzia... Ale je to na Tebe, toto je iba môj názor...

hrdzaa
18. aug 2016

@renka40 Ja mám malého,bude mať dva roky kočík nepoužívame od kedy vie chodiť ale na dovolenke mi trošku chýbal :D Už len ak sme sa chceli poprechádzať po meste a jemu sa chcelo všetko len nie poslúchať :D A spáva mi cez obed tri hodky tak sme chodili spať všetci ale keby bol kočík mohol spať v ňom a my by sme mohli v pohode na obed alebo na prechádzku. Videla som aj ľudí čo chodili s kočíkmi priamo po pláži a pohoda. V nosiči by mne nevydržal ani minútu. Takže buď vymýšľal alebo sme ho nosili :D

hettinka
18. aug 2016

@renka40 okolo hotela AS dolné vita je krátka vydlazdena časť. Ale na velke prechadzky s kocikpm to nie je. Ale videla som viac ľudí s kocikom chodiť aj na pláž, vozia v nich nafukovacie kolesá a deti v nich naobed spia. Alebo na lehátku.

ivetz
18. aug 2016

@hrdzaa Náš bol na nosič zvyknutý asi od 8 mesiacov. Chodila som tak aj na prechádzky, keď pršalo alebo snežilo - veľký dáždnik a išlo sa. Takisto aj na turistiku. Pre neho to bol totálny uspávač - nedávno sme pozerali fotky a takmer na všetkých v nosiči spal 🙂 .

hettinka
18. aug 2016

Ak je dieťa zvyknuté na nosič, prečo nie ... Ale experimenty na dovolenke moc nerobím ... je to potom len zbytočný stres. Ak je zvyknuté na kočík, kľudne treba vziať a radšej nevyužiť akoby mal chýbať. My sme vozili buginu do 3 rokov aj keď už sme využívali minimálne.

hettinka
19. aug 2016

už sme doma ... let trval čosi vyše hodinky, určite by som tam necestovala autom, hoci cesty vraj zlé nie sú ... no štýl jazdy Albáncov je teda dosť na hrane

Dovolenka pohodičková, hlavne leňošenie pod slnečníkom. Po výletoch sme nechodili, len na 2 hodinky v Durres sme boli, deťom sa nechcelo, tak sme leňošenie striedali so športovými aktivitami na pláži, mali tam porobené ihriská na plážový volejbal, všade sa hralo, okrem toho bol aquaaerobik v mor aj v bazene, joga, beh po pláži, zumba, petanque...
Mali sme v hoteli aj animátorov, síce z iných CK (jedna Češka a 2 Poľky), ale zapájali všetky deti na pláži, nielen tie "svoje". Celé fajn, nevtieravé, kto chcel, išiel.
Dám sem nejaké ceny, nápojový lístok z plážového baru a ponuku výletov, lebo toto som sa ja nevedela z domu dopátrať, koľko čo stojí 🙂
Zmrzlina stála 37 centov, popcorn tak isto. Vo fast-foode sa dá najesť aj za 2€ dosýta (plnené sendviče, fantastickééééé), alebo v reštike do tých 5€/osoba vrátane nápojov. prvýkrát som bola na dovolenke tak, že sme fakt nemuseli rátať, či so môžeme niečo dovoliť, mali sme rozpočet 50 eur na den, ale ani to sme neminuli, hoci sme chodili každy den na obed, kavy, večer do baru na drinky, malinovky, výborné smoothies + platili sme 2x vodný skúter + suveníry domov.

KURZ 135 LEK je 1€

obsadenemeno
19. aug 2016

zopar z mojej dovolenky 2013....
1. Golem, 2.Tirana, Muzeum Historie - odporucam!!!! 3. kolaciky 😅 , 4. Durres - stary komunisticky hotel, novy moderny v pozadi a Benatska veza 14 storocie?, 5. Muzeum v Kruji, 6.Ghirokaster, 7. Pevnost v Ghirokastri, 8.Saranda, 9. Ksamil 10. Butrint

obsadenemeno
Odpoveď bola odstránená
hettinka
19. aug 2016

Aj na našej pláži boli bunkre. Dva boli normálne vidno a ostatné obhádzali hlinou a spravili z nich travnaty kopecký medzi promenadou a plazou.

renka40
29. aug 2016

@hettinka vcera som okolo neho išla , teraz pijem kávu doma 🙂 áno , tam sme byvali.

hettinka
29. aug 2016

@renka40 a ako bolo? Čo strava a izby, najmä čistota ma zaujíma 🙂

Syn je momentálne už zasa na Malorce ... no cestovateľ preveliký

renka40
1. sep 2016

no, slubila som, ze napisem ako bolo . trebalo by tu dat temu dovolenka v Albansku... kto tvrdi, ze je tam super dovolenka, tak asi nebol na lepsom mieste. Nas viac trapili tie peniaze, ktore sme dali za 4* hotel a sluzby. Neporovnatelne s Tureckom. Za tie iste peniaze by sme mali v Turecku all inclusive a tu sme mali polpenziu a stravu , podanie, obrusy, uprava ... ako v starej komunistickej jedlni. neboli sme hladni, mali sme strechu nad hlavou a pochopili sme, ze nam to leti o 11dni 😀 . boli sme tu pre seba, zvladli sme to a bolo dobre 😀

renka40
1. sep 2016

KTO SA CHYSTA DO ALBANSKA : pribalte si sklenene pohare, rychlovarnu konvicu (kavu, caj cukor je pri ranajkach ) biolit, abo repelent,lebo komare vas zozeru, ... pripravte sa na to, ze vodu si budete kupovat v 4* hoteli a pohare dostanete plastove, my sme si boli hned 1. vecer boli kupit sklenene.
Sprchovy kut plesnivy a zatvarali sme dvere do kupelne, lebo bol smrad zo zumpy.
ceny su tam by som povedala ako u nas . plienky sa daju kupit na kusy ( 22 - 27 cent/kus) mlieko, chlieb, pecivo su chutne , ale oblecenie nic moc.My sme nic nekupili.
Magnetky za 200 leky na plazi (1euro je 135leky) v meste su vraj za 300 leky. mne sa zdali celkove drahe.
voda v hotelovom bazene bola kazde poobede spinava. plavali tam zhluky soplov, slin, peny.
deti su tam velmi drze, protivne a rodicia sa na nich prizeraju
voda v mori spinava, riasy, mutna, a posledny den plavali aj flase, krabicky, sacky...
snazia sa starat o plaz, cistia ju kazde rano
Kazdy vecer hrala hudba pri hoteli Dolce Vita disko a vedla v Bonita hoteli spevacka s takym silnym hlasom, ze mala nam 3 veceri nevedela zaspat, bolo to hrozneeeee. Mali sme pocit, ze sa pretekaju v hlasitosti . toto nam velmi, ale velmi vadilo!!!!! To nie je pre rodiny s malymi detmi, ktore idu spat o 8mej vecer. (inac spieva pekne. Keby sme nemali malu, tak mi to nevadi )
kazdopadne si dovolenku robime my sami , takze sme boli aj v Allbansku a mame sa radi 🙂

ivetz
1. sep 2016

@renka40 Albansko sa s Tureckom nemôže porovnávať. Je iný štandard pre 4* v Turecku a iný pre 4* v Albánsku. My sme boli minulý rok v Oaz-e, mali sme light AI a boli sme max. spokojní. Ale nemali sme príliš veľké očakávania. Skutočnosť však bola oveľa lepšia. A aj Albánsku sú miesta, ktoré sú vyšší level, ako okolie Durresu. Treba ísť južnejšie.

hettinka
1. sep 2016

@renka40 magnetky v HR sme kupovali za 3-5 eur, takže tu boli lacné 🙂
a inak maš pravdu, tie poháre aj mne trošku chýbali ... ale prežili sme aj s plastovými, my sme na izbe pili len vodu.

Ja osobne, nič by som netrepala z domu, teda okrem malej flaštičky SAVO, aby som si vydezinfikovala sprchu. BIOLIT sme kupili tam, ale nas komare až tak nekusali, možno to bolo tou zeleňou, čo ste mali okolo hotela. Kavu si variť na izbe určite netreba, ved v reštikách stálo normálne presso 50 - 70 centov, okolo 1,20€ už take ako frappé alebo latté ... tak hadam nebudem piť nesku na izbe 😀

Čo sa týka bazenov, tie na dovolenke veľmi nepotrebujem ... že su v nich sople a špina, za to už žial nemožu Albánci, ale presne ako píšeš, neiktorí turisti sú prasce ... ked tomu rodič nič nepovie, tak sa tam jasné že decko nielen vyciká, vysmrká ale aj .... My sme mali len taký maličký a upratovali ho aj filtrovali stále ... len nebol velmi atraktívny, obyčajný obdlžnik bez atrakcií. Snažili sa tam chodiť miestni, ale stále ich odtial vyhadzoval hotel staff.
V mori ste mali riasy??? My teda za 11 dní žiadne, len trošku trávy poobede doplavilo, čo na další den upratali. Mútna voda je len z piesku, to maš všade ... je to daň za ten piesok. V Chorvátsku je priezračné, ale ležíš na kameňoch ... takže to je bud, alebo...

Ten hluk bol, ale vypínali to okolo polnoci ... my sme predsa len boli kúsok ďalej od Bonity a na dovolenke sme hore dlhšie, ako doma, aj decká mám väčšie, čo sa radi aj vyskáču ... ale kto chce spať o ôsmej, to ma fakt smolu ... ako všade v takýchto hotelových komplexoch, nikde nebol klud a niekde disco aj do 4:00 ráno (najhoršie bol rezort SOLARIS pri Šibeniku s bláznivými Rusmi a Talianmi, čo ziapali cele dni, celé noci). To musí človek na súkromie na nejakej malej dedine jedine. Alebo hladať maličký rodinný hotelík s pár izbami...

alienka73
7. jan 2017

@hettinka vy ste boli v akom hoteli ?

hettinka
7. jan 2017

Albanian star, ale my sme boli nie priamo ubytovaní v hoteli, ale v depandance IBIZA, jedlo a ostatné služby boli v hoteli

helca3
3. máj 2017

@hettinka ahoj, od večera tu zhaňam všelijake "pre a proti" lebo zvažujeme dovolenku v Albansku a tiež to iste ubytko, ako ste mali vy- depandance hotela Ibiza. Podľa toho čosi pisala, tak dufam že to nebola protivna dovolenka 🙂 ? Či? Prosim poraď.

hettinka
3. máj 2017

@helca3 bolo super, ale už by som šla do hlavnej budovy hotela Albanian Star

helca3
3. máj 2017

@hettinka Vďaka za odpoveď. Aj mi by sme radšej zvolili tu hlavnú budovu, no bohužiaľ na termín ktorý nám vyhovuje je už obsadená. A dnes som sa dozvedela, že už aj v depandance sú len 2izby voľné. Tak som to aj hneď zobrala. Pozde sme sa *zobudili* ☺respektíve dlho sme rozmýšľali. Ale aj tak sa už teším. Ešte jeden dotaz- v depandance sú aj izby ktoré majú aspoň čiastočný výhľad na more?

hettinka
3. máj 2017

@helca3 nie, z depandance Ibiza na more nevidíš, my sme mali okno do uličky a tie okná, ktoré boli z druhej strany, tam bráni vo výhľade hlavná budova. K Albanian Star patrí ešte depandance Akileda, vzdialenosťou je to rovnako ako Ibiza, skús pozrieť ešte to a tam sú aj izby s výhľadom na more.

helca3
3. máj 2017

@helca3 Božinkuuu OPRAVA-"AJ MY BY SME........"To ta automatická úprava cez mobil A som si nevšimla hneď

helca3
3. máj 2017

@hettinka 👍 ďakujem

karolos
5. máj 2017

Na dovolenku super, na život nič moc.

hettinka
1. júl 2017

ááááááááááááááááá ...na tento rok zajednaný hotel Vivas na 11 nocí ... tešíííím sa ako blázon.

jenny316
20. júl 2017

@hettinka ahoj, podľa čoho si vybrala Vivas?cez aku CK ideš?

jenny316
20. júl 2017

@katinka71 prosím Ťa cez akú cestovku išiel tvoj brat do Hotela Bleart?Ďakujem

hettinka
20. júl 2017

@jenny316 vyberali sme podla ceny a aby bol odlet z BA. Čakali sme na last minute a ponuka už bola biedna, toto už neurobím, budem uťž rezervovať na first moment.
Boli sme cez Turancar, absolútne túto CK neodporúčam, delegátka otrasná, ani nevedela, kto su jej klienti, videli sme ju pri príjazde, poslala nás, že tam chodte k autobusu, ani nešla s nami. Ludia, čo chceli ísť na výlet ju museli nahánať po hoteli, alebo hladať vo fitku, kde si miesto svojej roboty chodila zacvičiť ... žiadne poriadne info, nič nevedela ani o Durrese povedať, ani o výletoch poriadne ... my sme mali šťastie, že sme už v Albánsku boli a vedeli sme sa orientovať ... no "paráda"
Z českého ČEDOK tam bola delegátka každý den a ak mali problém, bola na recepcii až kym sa to nevyriešilo, nie ako tá naša nádhera.

Minulý rok sme boli s Globtour, tam je taka delegátka Milina z Vojvodiny, aj tento rok sme sa stretli na letisku, ešte si nás pamätala ... a ta je teda super, poradí, pomôže. Tiež teda nie je taká, že sama od seba, ale aspon ak sa človek opýta, tak porozpráva...

Inak Bleart moc neodporúčam, je to pri ceste ... a ak, tak jedine výhlad na more!!!

Ani do Vivas by som už nešla, je to moc blízko mesta, takže voda bola horšej kvality a majitelia robili podrazy, napr, v strede dovoelnky zo dna na den zmenili časy AI baru len do 21:00. Strava tiež nič-moc, chlieb starý, jedlo 12 dní dookola to isté, jeden druh salámy, 1 druh džemu ... ja nepotrebujem 20 druhov, ale keby to aspon prestriedali. No, mne to prišlo, že to robia preto, aby sa menej zjedlo ... našťastie sú ceny v Albánsku také, že sme sa vykašlali na celú hotelovú kuchynu, len sme ďobli, čo nam chutilo, a posledné dni jedli mimo hotela po reštikách.
Akurát dosť vela ovocia bolo, melóny sladučké a zelenina tiež dosť.

Ak do Albánska išla by som do Albanian Star, alebo Fafa premium.