Dovolenka - 3-hodinový let s dieťaťom
Ahojte...máme možnost ísť na dovolenku,ale ja sa tak strašne bojím že mi bude dieťa v lietadle celú cestu revat...budeme letieť tri hodiny,dieťa prvýkrát...potom nás čaká.este hodinový transfer z letiska coho sa tiež obávam,pretože moje dieťa neposedi nikde neviem si predstaviť ho držať nasilu na rukách.Mame aj štvorročného ale o to sa nebojím...Otázka znie...ísť či neísť?Nechcem aby nás celé lietadlo preklinalo ak náhodou s ním bude problem.Jasne že by som zobrala jedlo,hračky...ale on naozaj neposedi.
Ja len že mám 14 mesačnú a 4 ročného. On je totalny živel, neposedi. Šla som s nimi minulý týždeň sama vlakom do Bratislavy (4,5 hodiny, 3 prestupy), to bolo úplne ok. Ale - cesta naspäť - pri kúpe lístka, 15 minút pred odchodom vlaku, vraví pani na hlavnej že "no včera a dnes je výluka, vlak ide z inej bratislavskej stanice, to už nestihnete...". Tak sme šli autobusom. 3,5 hodiny. Dali to. To je ako lietadlo, len v lietadle sa dá chodiť, v autobuse nie 🙂 Poslednú hodinu sme museli pustiť Luskacika :D inak to zvládli bez techniky. Neboj, bude dobre
my sme boli teraz s 12 mesačným v auguste necelé 2 hodiny v lietadle, (plus do hotela hodina aj pol v buse na kolenách, a ešte na letisko sme šli taxíkom 3 hodiny) , hračky ostali v batohu a malý kukal všetky papiere a papierové vrecká co boli v sedadlách to ho zabávalo a úplne v pohode ale rozumiem ze to hlavne závisí od povahy dieťaťa
Obě naše děti letěly poprvé ve 14ti měsících a ani jeden neplakal. Vybírali jsme ale lety cca 2-2,5 hodiny max. Syn lítal jako malý často a teda v 5ti letech je otravnější, než když měl 2 roky 😀 Tehdy se zabavil i nabídkou nápojů, teď už stále něco vykládá a šťourá a mám pocit, že spolucestující to ruší víc.
Ano kazde dieta je ine nemozes porovnat ako sa spravali deti inych mamiciek. Ale po tolkych letoch ti mozem povedat, ze iba po vzlietnuti a pri pristati som videla aj pocula deti plakat. Este nikdy som nevidela ani jedno dieta prerevat cely let. Raz chlapcek asi rocny nemohol zaspat, tak si poreval, ale to sme boli na 13 hodinovom lete. Potom uz dobre. Mama ho tam ukolisala a bolo. Skor mi to pride, ze rodicia su viacej v nervoch ako deti, tieto vacsie mi pridu uz skor natesene, ze vidia a vselico ukazuju. Moj nema problem od 6mes, teraz ma rok a pol a robi zabavu celemu lietadlu, kazdemu kyva, kazdeho zdravi, postavi sa a opici sa po kazdom. Behat ani stvornozkovat som mu nikdy nedovolila v ulicke ani na 13 hodinovom lete jednoducho zavadzat nebude letuskam a ludom co musia prejst. A ani nevie o tom tak to nevyzaduje. Moj nazor je chod a hlavne s kludom, lebo dieta nervzitu vyciti. Skor si naucis, skor si dieta zvykne. A zapajaj ho do cinnosti a bude ho to bavit, moj krpec pekne uz vie kam ma ist, poda pas na kontrole, prejde cez security atd. A vzdy mu kupim novu knihu a magazin, nalepky na letisku a viem ze to je moj jackpot “keby nieco”.
Ked je v pohode v aute, bude v pohode aj v lietadle. Tablet ani nepotrebuješ... Však to rýchlo ubehne
Ja by som nešla, no ja som asi extrém.. pre mňa dovolenka s dieťaťom mladším ako 4 roky absolútne neprichádza do úvahy, viac by to boli pre mňa nervy ako oddych 😄 muž to vníma našťastie rovnako 🙂
do dvoch rokov mi syn kazdu cestu lietadlom prespal… vacsinou kym sme sa dostali na letisko, na letisku behal, niekedy ani vzlet nestihol co uz bol tuhy… celkom je to vycerpavajuce kym sa clovek dostane do
lietadla… takze by som sa nebala, a keby aj plakal na tom nic nie je, nebude prvy ani posledny… mne to vadi len ak tam mam spiace dieta, a ine dieta mi ho zobudi… ale aj to sa stava…
Za mňa nie
Porovnávate neporovnatelne. 6 mesačne a 1,5 rocne je riadny rozdiel. Každý si pozna svoje dieťa, s našim sa da ísť max. hodinku autom a aj to s riadnym vybavenim a programom 😃🙈
Urcite chodte. My sme sa nedavno vratili z dovolenky. Nasa 2 rocna bola ta ktora celu cestu prerevala. Ale vlastne ona neplace, ona krici, vzpina sa, kope do sedadla (pred nami nastastie nikto nesedel). Bola to cesta hrozy....
Bus z letiska cakal viac ako hodinu na nejakych Holandanov ktori nakoniec neprileteli. Takze sme cestovali od 17:00 do 02:00 a nasa dcerka nezaspala!!!! 🙈
ALE dovolenku sme si aj tak uzili. Mame krasne spomienky a keby som si to mala zopakovat aj s touto hroznou cestou tak nevaham.
Inak cestou naspat uz neplakala. Ale mali sme lepsie lietadlo, tichsie a viac miesta na nohy, plus sme im kupili hracky (nove ako bolo spominane) ktore dostali az v lietadle ked zacinala nalada klesat. Plakala len 10 minut pocas pristavania.
Ďakujem všetkým za príspevky...zajtra letíme tak držte palce....prinajhoršom bude cesta nič moc ale dovolenku si maximálne užijeme...no ja verím že aj tú cestu zvládneme...

syn mal 13 mesiacov keď sme ho prvý krát brali do Turecka na dovolenku. cez dve hodiny let a dve a pol hodiny transfer... všetko bez problémov