icon

Dovolenka bez cestovnej kancelárie: Ako začať?

3. jún 2024

Viete mi poradiť ako sa odraziť a kde začať pri hľadaní dovolenky letecky bez CK? Keď pozerám booking som cela natešena, potom pozriem letenky a vobec mi to nevychadza, neviem to skĺbiť buď s lokalitou alebo dátumom. Kde teda začať? Plus ako sa riesi transfer z letiska

eeffka
3. jún 2024

Najdes si lacnu letenku, nasledne pozries booking a podla casu priletu si pozries miestnu mhd, resp cenu taxi.

belllinka
3. jún 2024

A hlavne hladaj mimo sezony, v sezone lacne letenky nenajdes

simca06022011
3. jún 2024

presne... najskor letenka a potom ubytovanie a zvysok...

autor
3. jún 2024

A letenky pozeráte cez akú stránku? Pelikán je fajn?

tahomi
3. jún 2024

Letenky hladam cez skyscanner a kupujem zasadne cez letecku spolocnost.

melanta
3. jún 2024

Letenky pozeraj kde chceš, pelikan, kiwi, skyscanner a pod.. Ale kupuj potom priamo cez leteckú spoločnosť, nie cez týchto sprostredkovateľov. Letenky na leto, ak chceš dobrú cenu, sa nekupujú v júny ale v zime max na jar. Takže ako popísali už iné, pozri letenky. Ak nájdeš, pozri najskôr ubytovanie v lokalite, aby sa nestalo, že síce voľné kapacity budú, ale už iba za cenu, ktorá je nad tvoj limit. Následne kupuj letenku, potom ubytko. Transfer záleží kam pôjdeš. Niektoré hotely zabezpečia transfer v cene, niektoré za poplatok. Prípadne môžeš ísť taxíkom alebo verejnou dopravou. Všetko to nájdeš na webe, ceny taxíkov aj verejnej dopravy.

zalka
3. jún 2024

Hm... každý vyhľadávač je fajn, ale letenku kúp priamo u leteckej spoločnosti.
Ja chodím do BG, jedna vec mám tam apartmán. Druhá vec je tam kopa slovákov a Čechov čo robia transfery a v neposlednom rade chodí MHD z letiska do letoviska a ja mám zastávku 200m od apartmánu, takže chodím busom.
Ak chces napíš mi správu dám ti typ na lacnú letenku.

alenah31
3. jún 2024

@belllinka nájdeš lacné letenky aj cez hl. sezónu, ale to by musela riešiť oveľa skôr - letíme na Sardíniu a spiatočné letenky na druhú polovicu júla vyšli 54€ na osobu - no kúpené už v januári. .

mk1111111111
3. jún 2024

Su aj teraz lacne letenky. Hladaj, ako pisu dievcata vyssie. Potom si najdi miesto, kam z toho letiska asi chces ist, na aku plaz, nasledne vyhladaj na booking ubytovanie v tom okoli. A potom ries formu prepravy, ak je to blizko letiska, staci taxik, ak dalej, zvaz pozucanie vozidla, to si mozes, ak mas dost penazi, nechat na cely pobyt, vratis pred odletom na letisku. Ak zvolis prenajom auta na cely cas nemusis mat ubytovanie na jednom mieste, mozes sa aj presuvat po viacerych ubytovaniach a tak viac uvidis, ake to uz chce vacsiu logistiku.

sense
3. jún 2024

Lacné letenky treba pozerať tak pol roka pred odletom, čiže najprv musíš mat istý termín kedy chceš ísť, následne letenka a keď máš letenku úbytko....

belllinka
3. jún 2024

@alenah31 hmm, tak ja keď som si v zime povedala, že pôjdeme teda bez cestovky a naklikala si letenky a ubytko, tak vyšlo viac ako cez cestovku. A keď som sa tu na to na koni pýtala, tak mi bolo povedané, že jedine mimo sezóny to vyjde lacnejšie.

alenah31
3. jún 2024

@belllinka ja cestujem mimo cestoviek skoro 20 rokov a vždy takto🙂 už mám cestovný plán aj na bud. rok. A v rámci poznávačiek lietam rada cez wizzair, ale platím si členstvo - WIZZ Discount Club, prednostne posielajú v rámci členstva akcie na letenky vybraných destinácií - naposledy sme boli UK za 9,90€ a Island 26€.

belllinka
3. jún 2024

@alenah31 veď asi áno, to asi momentálne nie je nič pre nás, chcem konkrétny termín a konkrétny hotel 🙂

nisia
12. jún 2024

Co sa tyka transferu tak ja som isla teraz prvy krat takto do chorvatska a taxi som objednala cez booking ale uz viem ze tu funguje aj Bolt je to lacnejsie to mam rezervovane na cestu na letisko.

Ako prve sme kupili letenky a potom k nim ubytko cez Booking podla lokality ako nam vyhovovalo. Nakoniec ten taxi. A domov som zajednala Bolta na letisko.
Letenky kupuj cez letecku spolocnost lebo sprostredkovatel si prihodi aj 50 € k letenke.