icon

Dovolenka - Egypt

vanessa0311
26. apr 2022

Ahojte zvažujem dovolenku do Egypta ale nikdy som tam nebola a tak ma napadlo pár otázok, možno bude vedieť niekto mi poradiť. Keď cestujem cez CK na letisku má bude čakať dalegat v danej krajine? Musím mať Víza a ak áno aký je postup pri vybavovaní? Ďalej, ako žena, ste sa tam cítili komfortné? Počula som že chlapi sú tam veľmi dotieravý a pozerajú na každú. Samozrejme sama by som nešla ale s snúbencom. Viem záleží dosť od rezortu ale boli ste spokojne so stravou? Ďakujem za odpoveďe.

Strana
z2
zara1357
Autor odpoveď zmazal
maminatimka
27. okt 2022

@zara1357 ano su ryby všade ale v makadi je najviac, či nie?? Joj ja obuv do mora nechcem, pozriem sa na ten hotel, chceme len 5* a tak od 10.juna, tak preto verim že najdeme dobru cenu, inač si bola v tom hotely?

zara1357
Autor odpoveď zmazal
beataxxx
28. okt 2022

My sme boli koncom septembra v xanadu makadi bay, je to 5* super luxusny rezort, tento rok ho otvorili, tam sa naozaj netreba bat ziadnej nakazy, krasne koraly su hned na plazi a este krajsie pred hotelom arabesque asi 300 m odtial, boli sme cez kartago a odlet z bratislavy, Viza sme zaplatili v cestovke, mozem odporucat

maminatimka
28. okt 2022

@zara1357 chceme first, najprv sa pozrieme na oblasť Soma bay či niečo nevychadza, aj ten Solymar je celkom fajn a ked nič tak ina oblasť ale nie koralova 🙂 takže Makadi je mínus..

maminatimka
28. okt 2022

@beataxxx oblasť Makadi nechceme hlavne kvoli koralom a rybkam 😀

beataxxx
28. okt 2022

@maminatimka ale prave pred tymto hotelom je piesocna plaz s pozvolnym vstupom do mora velmi vhodna pre deti, ku koralom treba plavat trosku dalej

maminatimka
28. okt 2022

@beataxxx no vyzera to super, len neverím že sa zmestime do sumy 3000€ 2+2 jun a 11 alebo 12 dní :-/ velmi zdraželo všetko ☹

beataxxx
29. okt 2022

@maminatimka nas to vyslo 950 na 12 dni na osobu a na deti mozno bude v juni zlava, taketo zarucene pieskove plaze su v hurgade a su tam aj lacnejsie hotely, raz sme boli v le pascha a tam to tiez bolo fajn,ponuka je velka, urcite najdete nieco vyhovujuce🙂

kaja0007
30. okt 2022

@maminatimka dobrý hotel je Grand resort a myslím si,že teraz v tomto období sa zmestí do 3tis. GR je od mora asi 7min chôdze, pláž je piesková, pozvoľný vstup, korale tam nie sú, takže ani extra veľa rýb 😉 antinal som brala aj ja, keď som dojčila a pomohol hneď. Dôležité je si ho nasadiť už pri prvých príznakoch, vtedy je najúčinnejší. Probiotiká odporúčam nasadiť aspoň týždeň pred dovolenkou.

jaja20
30. okt 2022

@kaja0007 Ja som jej práve z tohto hotela posielala tie fotky.

sny
17. jan 2023

Ahojte, tiež zvažujeme cestu v lete do Egypta a pozeráme ten grand rezort alebo siva Grand beach... práve kvôli piesočnatej pláži.... ale sú prosím vás v blízkosti aj koraly? že nie hneď na pláži, ale tak nech to stojí za ten podmorský svet...a ešte otázka...v okolí týchto hotelov sa dá bezpečne chodiť vonku? sú tam nákupné možnosti?za informácie vopred ďakujem

jaja20
17. jan 2023

@sny Pri Grand resorte je Grand mall,to je taká ulica plná obchodov a pri Siva Grand beach je zase niečo podobné a volá sa to Siva mall,takže si tam môžete kúpiť suveníry,ak náhodou nepôjdete k pyramídam alebo na iný fakultatívny výlet. Je to bezpečné,ale rátaj s tým,že sa ti budú pri každom obchode prihovárať a pozývať dnu,tak sa treba obrniť 😉
Koraly tam sú,ale mrtve. Podmorský svet pri tomto hoteli preto nie je až taký pestrý.

sny
17. jan 2023

@jaja20 ďakujem ti veľmi pekne za informácie....ono v podstate každý rok sme chodili do Turecka...aj tam sú dosť dotieravý 🤪
Neboli ste pozrieť Orange bay?vraj sú tam delfíny 🙏🙏 pyramídy s deťmi určite nie,tie by nevydrzali 🤣

jaja20
17. jan 2023

@sny Turci sú v tomto oveľa slušnejší,priprav sa na niekoľkonásobne intenzívnejšie otravovanie. Ani v Tunisku nás tak neobťažovali.
Muž kúpil výlet na ten Giftun,ale niečím ma vtedy nas.al,tak som odmietla ísť,tak nám vrátili peniaze 😅
Ale pri pyramídach sme boli,aj vo veľkom múzeu a bolo to úžasné. Chápem,že s malými deťmi by to bolo náročné.

sny
17. jan 2023

@jaja20 jaaaj,baby sú už veľké, ale na takéto nie sú 🤪
Ešte raz pekne ďakujem, stále sa rozhodujeme

sny
17. jan 2023

@jaja20 ešte otázka...boli ste s tým Grand resort spokojní?

jaja20
18. jan 2023

@sny Áno, veľmi. Nemuseli sme ani dať do pasu bakšiš a dali nám krásny veľký apartmán s 2 izbami, hneď pri bazéne a bare 🙂
Jedlo a dezerty úžasné,ani sme nestihli všetko ochutnať.
Len niekomu možno nemusí vyhovovať,že na pláž sa ide cez druhý rezort,Grand hotel .

sny
18. jan 2023

@jaja20 díky,moc
No je to na zváženie,aj vlani v Turecku sme mali pláž kúsok od hotela a v pohode...aj keď by som radšej pri pláži...ale rozhoduje cena...deti tam tobogany asi moc nemali...a prosím ťa,to vízum sa vybavuje rýchlo?nie sú s tým problémy?

jaja20
18. jan 2023

@sny No,to sa už musíte sami rozhodnúť. Tobogany boli priamo na pláži,ale v júni 2018,keď sme tam boli my,tak neboli spustené.
Vízum si môžete kúpiť v cestovke hneď pri kúpe zájazdu a budete to mať bez čakania,ale je to trochu drahšie,ako keby ste si ich kupovali na letisku.

aniss257
12. máj 2023

Ahojte, boli ste prosím v The grand makadi? 🙂 aké máte skúsenosti s týmto hotelom

Strana
z2