Dovolenka na Maldivách
Ahojte bol niekto?Ako je podľa vás lepšie ísť cez cestovku alebo na vlastnú päsť?Poprípade podobne destinácie v exotike okrem thajska.Sme dvaja dospelí a jedno dieťa 12 ročné.Ďakujem.
@anonym_autor My sme boli, vsetko sme si zabezpecovali sami, nechodime cez cestovky... Zakladom je vediet po anglicky, keby sa cokolvek dialo, aby sa clovek vedel dohodnut, vybavit si a pod...
@janickadr a ako ste to mali poriesene so stravou?
mna na maledivach odrafza ze v tych idylickych chatkach v mori nikde nevidiet moc kam odvadzaju vyvod z wc
mna na maledivach odrafza ze v tych idylickych chatkach v mori nikde nevidiet moc kam odvadzaju vyvod z wc
@martinmmartin aspon mas pri snorchlovani co sledovat 🙂 🙂 🙂
@martinmmartin to je jedno ,keď musíš pustíš to aj do vody 🤣🤣
@anonym_autor My sme boli na malom ostrove, kde sme mali ranajky a vecere, co nam uplne stacilo. Inak na ostrove nebol ani obchod s jedlom ci pitim, tak nebolo co riesit... 😀
@janickadr a na akom ostrove ste to boli?takže ubytko už bolo aj s jedlom?
@janickadr a na akom ostrove ste to boli?takže ubytko už bolo aj s jedlom?
@anonym_autor Madifushi. A ano, mali sme ubytovanie aj so stravou, teda tie ranajky a vecere. A teda bol tam aj bar a restauracia, cize keby nas pochytil hlad ci smad, neumreli by sme. Ale na vacsich ostrovoch su aj klasicke obchody, mnohe restauracie, cize ked clovrk nieco potrebuje, tak si kupi...
@anonym_autor Madifushi. A ano, mali sme ubytovanie aj so stravou, teda tie ranajky a vecere. A teda bol tam aj bar a restauracia, cize keby nas pochytil hlad ci smad, neumreli by sme. Ale na vacsich ostrovoch su aj klasicke obchody, mnohe restauracie, cize ked clovrk nieco potrebuje, tak si kupi...
@janickadr ďakujem 🙂
@anonym_autor urcite chod do rezortu, nie na obyvane ostrovy, kde su domaci (vyclenena jedna bikini plaz, inak sa mozes kupat ako zena len v tricku....., ziadny alkohol, plaze nie prilis udrziavane). My vzdy ideme do rezortu a vacsinou berieme polpenziu, a na obed si dame nieco male v A la carte restauracii. All inclusive je pre nas zbytocne, lebo tvrdy alkohol nepijeme a vino si radsej kupime nejake lepsie, nie to co rozlievaju.
@anonym_autor a teda letenky kupujem priamo cez Qatar alebo Emirates, a rezort cez Dertour, Meiers weltreisen alebo TUI. Cim mensi ostrov, tym vacsi pocit, ze si v raji. Po prilete ta cakaju z rezortu pri vychode a vsetko zorganizuju, nic neriesis
@anonym_autor Ak máte aj dieťa, tak by som na vašom mieste zvážila radšej all inclusive. Pretože to nie je len o strave a alkohole, ale aj o nealko nápojoch a zmrzline, tak by sa vám to mohlo dosť predražiť, ak by ste všetko mimo polpenzie platili zvlášť. A teda ako je písané vyššie, tak určite rezort. Potraviny sú tam drahé, keďže v podstate skoro všetko musia dovážať.
@anonym_autor
Určite na vlastnú päsť, však to nie je nič ťažké, objednáš letenky, objednáš ubytovanie, poistky vyplatíš a máš. Ak ste pohodlní alebo neskúsení, môžete aj cez cestovku, ale tam rátaj s oveľa vyššou cenou. Super let z Viedne do Dubaja a stade na Maldivy, obe Emiratmi, a tam už, kde len chceš. Loďou, hydroplánom. Áno, ostrovy s domácimi obyvateľmi sú lacnejšie - ubytovanie, jedlo a spotrebný tovar v obchodoch. Ale pláže sú menej udržiavané a ženy sa môžu kúpať naozaj len v tričku a kraťasoch. Berú to tam veľmi prísne.Detto alkohol, nikde ho nekúpiš. Jedine jablčné pivo, čo je vlastne len taká limonáda. S pivom nemá nič spoločné. Takisto poriadok v tých častiach je ako v Ázii mimo rezortov, bordel a špina. Ale dá sa nájsť aj tu pekné. My sme boli aj takto. Jedlo je však veľmi korenisté, štipľavé. Nič pre deti. Ťažko sme vyberali pre ne. Ale sú napr. pizzerie, steakhousy, kebaby, burgre... Tam to nie je také korenisté.
boli sme na vlastnu past, ostrov Dighurah - malicky ostrov, tretina je dzungla 🙂 byvali sme v hoteli s ranajkami, zvysok dna street food a tie ich restauracie, obcas jedlo v hoteli
Na Maldivách som zažil také, že na spiatočnom odlete po nás kvôli búrke nemohol prísť dohodnutý hydroplán až na ostrov do rezortu. A cestovka to elegantne vyriešila tak, že sme odišli z rezortu loďou, mimo epicentra búrkovej oblasti a na mori sme pohodlne prestúpili do hydroplánu. Odtiaľ už mohol vzlietnuť, aj pristáť. Toto nás zdržalo asi o dve hodiny. A v Malé na letisku nám personál z rezortu len preniesol batožinu bez zdržania a čakania v radoch hneď na check-in.
Skupina Talianov, ktorá bola v našom rezorte mimo cestovky si nestihli dohodnúť takýto transfer a zmeškali lietadlo.
Takéto destinácie za mňa rezort a cestovka.
Na Maldivách som zažil také, že na spiatočnom odlete po nás kvôli búrke nemohol prísť dohodnutý hydroplán až na ostrov do rezortu. A cestovka to elegantne vyriešila tak, že sme odišli z rezortu loďou, mimo epicentra búrkovej oblasti a na mori sme pohodlne prestúpili do hydroplánu. Odtiaľ už mohol vzlietnuť, aj pristáť. Toto nás zdržalo asi o dve hodiny. A v Malé na letisku nám personál z rezortu len preniesol batožinu bez zdržania a čakania v radoch hneď na check-in.
Skupina Talianov, ktorá bola v našom rezorte mimo cestovky si nestihli dohodnúť takýto transfer a zmeškali lietadlo.
Takéto destinácie za mňa rezort a cestovka.
@orisker ano, ked cez cestovku objednas rezort s transferom (ako to robim ja-ako pisem vyssie), postaraju sa o vsetko. Letenku mozes mat zvlast, ja lietam z Madridu. Ale fakt, na obyvany ostrov by som nesla ani zadarmo….
My máme kúpené Maledivy / Kuredu/ cez Satur /aj oni to majú cez cestovku V Tours International AG, asi nemecká/ na jún, podľa mňa mali veľmi výhodné ceny, pozerala som ceny, keby som si poskladala dovolenku individuálne v tom istom termíne zvlášť ubytko, stravu, letenku a cestu z Male hydroplánom na Kuredu, tak mi to vychádzalo omnoho drahšie. Navyše vtedy v novembri mal Satur akciu pár dní na Maledivy použitím kódu ešte - 200 €/os.
My máme kúpené Maledivy / Kuredu/ cez Satur /aj oni to majú cez cestovku V Tours International AG, asi nemecká/ na jún, podľa mňa mali veľmi výhodné ceny, pozerala som ceny, keby som si poskladala dovolenku individuálne v tom istom termíne zvlášť ubytko, stravu, letenku a cestu z Male hydroplánom na Kuredu, tak mi to vychádzalo omnoho drahšie. Navyše vtedy v novembri mal Satur akciu pár dní na Maledivy použitím kódu ešte - 200 €/os.
@anonym_bf215a V júni tam už bývajú zrážky, tak asi preto boli na ten termín výhodné ceny.

@anonym_autor My sme boli, vsetko sme si zabezpecovali sami, nechodime cez cestovky... Zakladom je vediet po anglicky, keby sa cokolvek dialo, aby sa clovek vedel dohodnut, vybavit si a pod...