Dovolenka na Malte
24. jún 2015
Ahojte našli sme celkom výhodný ML na Maltu-mellicha bay,prosím vás poradte boli ste tam niekto??ako sa vám páčilo,boli ste spokojné?čoho sa vyvarovať a je to vhodné pre mladých ludí???dakujem
hotel mellieha bay ... super

My sme boli v Luna Holiday komplexe,takže spomenuty hotel neviem zhodnotiť. Malta ako taká-veľa kultúrnych pamiatok. Keď sme boli my,bolo cez 40stupňov,tak sa nám veľmi nechcelo ich obzerať. 🙂 Jedna veľká a preplnená plaz-Mellieha Beach s plytkou vodou asi 200m...dosť problém si zaplávať. 🙂 Keby som sa tam vrátila,tak by som hlavný ostrov Malta obišla a rovno by som sa ubytovala na ostrove Gozo,kde je čarovný Blue window a na maličkom ostrove Komino oproti je zas Modrá lagúna-toto sú dve prekrásne miesta, najkrajšie,aké som kedy videla. Jaskyne Blue grotto nič moc-podľa mňa, akože sice pekné,ale asi by Maltania mali prísť na Sk,aby videli skutočnú jaskyňu. 🙂 Inak je Malta drahá,hlavne služby-taxík,reštaurácie,lezadla,slnecniky. Treba používať MHD,pozor lístok,kt.platí na ostrove Malta už neplatí na ostrove Gozo. Treba si tiež vziať redukciu do elektrickej zásuvky,resp.kúpiť za cca 5e,možno požičiavajú v hoteli,my sme si museli kúpiť. Pohodlne sa dorozumiete po anglicky, ovláda ju 5r chlapec aj 80r. babka. 🙂 Mestá sú dosť preplnené, zaprasene,úzke uličky-auto neodporúčam požičať,jazdí sa vľavo. Všetci trubia,na priechode pre chodcov málokedy zastavia. Odpadky dávajú v sackoch na chodník,takže to v teple dosť cítiť.