Dovolenka na Malte
Boli ste niekto? Boli ste spokojné?
Mne sa Malta páčila skôr na poznávanie. Ako na dovolenku. More je super. Ale chýbala mi zeleň. A tá vysoká prašnosť je hrozna. Ale Malta ako taká je zaujímavé miesto. Oplatí sa vidiet.
Bola a povedala som si ze prvy a posledny raz. 100 ludi 100 chuti. V lete extremne horucavy, ak nemas auto a chces popozerat ostrov a urcite pamiatky atd, tak ta miestna doprava katastrofa, chodia ako chcu, neraz sme v upekoch cakali aj polhodinu-hodinu kym isiel autobus, napriek vsetkym aplikaciam atd. Maltania maju caaas 🙂
Ale zas co sa tyka niektorych miest, krasa. Uz su to roky tak som zabudla na vsetko co sme tam zazivali, ale isto by som si napr prenajala auto na ten cas - to si pamatam ako extremnu nevyhodu, chciet vidiet a byt odkazany na ich dopravu.
@colsami a ty si sa na dovolenke kam ponahlala. Ja som toho nazou, ze ked seom na dovolenke, tak mam cas a uzivam si. A ma Maltu (a krajiny v podobnej klime) sa necodi (ak nie si zvyknuta) na dovcu v auguste. Do polky juna a potom od polky septembra. Doprava je tam suprova, MHDckou sa dostanes prakticky vsade a za lacny peniaz. To, ze bus nejde nacas, s tym musis ratat dopredu. je to zname a je to spomenute takmer v kazdom sprievodcovi. Je to juzanska mentalita a ked vies ze chces ist napr. na Gozo a lod vychadza o tolkej a tolkej, tak vyrazis busom o spoj skor.
Síce dávno pred 7 rokmi ,ale dovolenka pekná,bolo prenajaté auto,pochodene všetko čo sa dalo/Red Tower,Mellieha Bay,Popeye Vilagge,plavba lodou na ostrov Comino atd./,len ako bolo vyššie napísané chýba zeleň.
@yanni nikam som sa na dovolenke neponahlala, ale ked cakas na zastavke kde chodi jeden dva spoje a aj tie meskaju, stoj tam s vecami a detmi kdesi v polopusti kde su jedine tiene stromcek mensi ako ty, asi tam nebudes spokojne oddychovat a vzdychat ake je to krasne, ved postojis, nikam sa neponahlas.
Takze z mojej skusenosti, doprava bola katastrofalna a nedalo sa na nu spolahnut a mala som negativne pocity konkretnej z tejto dovolenky (miesta aj mesta krasne, opakujem). A vsetci sme si povedali ze tam viac nepojdeme. A nebola to nasa prva juzanska krajina kde maju cas 😉 Ty si mala pozitivne pocitiy. A co? Nemam potrebu sa hadat a reagovat na Teba, ze s tym nesuhlasim. 🙂
Takze plati, ze bez toho aby som si tam na ten tyzden prenajala auto, ak nechcem len lezat kdesi na plazi pred hotelom alebo cucat na private, by som tam uz nikdy nesla. To je len rada pre zadavatelku.
ja ti neviem, každý Maltu ospevuje, mne sa tam až tak nepáčilo. Ako sa píše vyššie, v sezóne extrémne horúčavy, doprava otras, ak chceš využiť autobusovú dopravu priprav si pevné nervy a veľkú časovú rezervu= je možné, že sa do autobusu nezmestíš, je to tam na veľmi ostré lakte a drzé správanie. Iné, ak budeš mať auto z požičovne. Mne sa tam najviac páčila gastronómia " šmrncnutá" arabským svetom. Ale nenechaj sa odradiť mojou skúsennosťou, záleží aj čo od dovolenky očakávaš (ležať na pláži, pamiatky, nepoznané pláže...) a ako dlho tam chceš byť, koľko € investovať.
@colsami mali sme aj auto a dalsi pobyt tam som brala bez auta. Tie zapchy ja fakt nemusim, plus jazdia si ako chcu a k tomu este aj vlavo, vytrubuju (nov ed juzania). To pohoda nebola. Decko nervozne z toho. Busom, aj ked sme si casto pockali, to bolo vzdy prijemnejsie. Zalzi aj kde si ubytovana. Auto sa da pozicat aj na den napr. Najlepsia je kombinacia.
@colsami ja s tebou úplne súhlasím. Precestovali sme kus sveta, neponáhľam sa nikam, chodíme aj na dlhodobé pobyty, na vlastnúnpäsť, ale stáť na zastávke 2 hodiny, tak po tom fakt netúžim. Kým sa niekam dostaneš... decká unavené, uťahané, nervózne (my deti nemáme, ale deti kamarátov, auto na 10 dní bolo pre nich veľa €) Ale to bolo dávno...nevieme koľko dní dovolenky autorka má, koľko chce investovať, tráviť čas v destinácii.
@jamimo ja uz teraz reagujem "mierne" voci Malte, 😁 ale pamatam ako sme odtial prisli fakt sme si vsetci povedali ze nikdy viac. Dokonca sme si hovorili ze to bola naozaj jedna z najhorsich dovoleniek, a tiez mame pocestovane... Aj na vlastnu past, aj spartanske podmienky.. Cize nie je to o nasej "rozmaznanosti", ak by sa to niekomu zdalo. Len clovek urcite negativne veci vytesni po case (nastastie). Fotky mame krasne, aj spominame co sme videli, len presne som vtedy mala pocit ze wau, pekna destinacia, volno prace, na dovolenku ako "dobre" to aj znie ze Malta... A vtedajsi celkovy vystup z toho naozaj bol - nikdy viac.
@jamimo ja som tam bola 3x, ako som vyssie pisala, a ano, aj s dietatom, a NIKDY som nemusel ana zastavke stat 2 hodiny. 10-15 min meskanie bolo bezne al enikdy nie dlhsie ako pol hodinu. Autom to tam nie je tiez bohvie ake. Ono my sme cestovanetlia na vlastnu pät. Plus zili s üravovali sme vo viacerych krajinach (aj mimo Europy a da sa povedat civilizovaneho sveta) a taka malickost ako meskajuci bus ma nerozhodi. A hlavne nie na dovolenke. Ine je, keby som sa mala ponahlat niekde do roboty alebo mam nejeky termin, co ale na dovolenke nemam. Ono treba skusit ( teraz nie len na Malte ale vsade). Auto sa tam da pozicat bez problemov kedykolvek.
Mne osobne sa na malte velmi pacilo 🙂 a vsetko co bolo spomenute s tym suhlasim, ale mne vobec nic z toho nevadilo. Je to nadherna krajina a moznost mnozstva vyletov ak chcete. Nechodila by som tam sice kazde leto ale kludne by som sa tam rada vratila♥️
@yanni ja tomu rozumiem, tiež sme cestovali a cestujeme rôzne. Popísala som môj dojem z Malty. Nie, na dovolenke som sa nikdy neponáhľala (napr. Kuba mesiac, Grécko minimálne 3 týždne...) Posledné roky trávime v teplých krajoch 5-6 mesiacov z roka. No ak niekto ide na 7-10-14 dní, nemieni asi tráviť čas v divokej doprave, alebo pobehovať po autobusovom nástupišti s plážovou výbavou a unavenými deťmi z horúčav.

Bola som na Malte 2x vzdy 4 tyzdne a potom este s dietatom jeden raz tyzden a chystam sa (mozno na buducu jar) zase. Tam nemas s nic byt nespokojna. Krajina ako stvorena na dovolenku na vlastnu päst.