icon

Dovolenka na vlastnú päsť: Tipy a rady

alexia4
16. jan 2025

Ahojte, chcela by som počuť názory alebo rady, ako si riešite dovolenku, keď chcete ísť na dovolenku do zahraničia mimo cest. kancelárie. My moc po zahraničí necestujeme, zväčša sme chodili do Chorvátska autom alebo cez cestovku. Tento rok by som chcela ísť na Sicíliu. Kde je najlepšie si zabookovať letenky? Ako riešite transfer z letiska do miesta ubytovania, ak je napr. 100 km ďaleko od letiska? Na ostrove by som chcela s rodinou aj niečo pochodiť, takže si asi budeme musieť prenajať auto. Prosím a ďakujem za každé vyjadrenie, ktoré mi pomôže.

maranco
16. jan 2025

Letenka priamo u dopravcu.
Ubytovanie cez booking.
Prenájom auta vopred u požičovni, ktorá bude mať pripravené auto na letisku.

babushkaem
16. jan 2025

Podla mna ako u koho. My sme chodili kazdy polrok na cyprus, niekedy to vysoko lacnejšie cez Booking, niekedy cez cestovku, vzdy sme skúšali aj aj

deedol
16. jan 2025

my chodime len takto.
letenka podla toho, odkial chces letiet, ale vzdy priamo od prepravcu - napr. ryanair lieta z BA na siciliu.
ubytko - booking alebo airbnb
transfer - niekedy ponuka aj ubytko transfer, nasi takto boli prave na sicilii, ale neboli to stovky km, len letisko - mesto. inak sa da autobusmi alebo si pozicias auto. ako pises, chces aj nieco vidiet, takze auto je naj moznost, lebo sa na rozne miesta dostanete najrychlejsie a budete flexibilni. treba rezervovat vopred za lepsiu cenu, odporucam automat (aj ked doma mate manual, v inej krajine budete mat co robit, aby ste sa zorientovali, takze cim jednoduchsie soferovanie, tym lepsie). pri aute hladajte taku pozicovnu, ktora bude bez spoluucasti, s dobrymi hodnoteniami - na tomto fakt nesetrite, lebo su rozne spekulantske firmy, ktore vam potom zarataju kazdy skrabancek a odreninku a sa nedoplatite.

vikusjk
17. jan 2025

Vacsinou chodime bez cestovky, s CK sme boli iba 2x. Vzdy to u mna obnasa hodiny googlenia niekolko tyzdnov predtym, momentalne je to niekolko mesiacov 😅 kedze ideme az v juni, ale letenky som kupila uz v novembri.
Letenky googlim vacsinou cez stranky ako pelikan, momondo, esky a pod, ale nasledne kontorlujem priamo cez letecku spolocnost a tam aj kupujem, nikdy nie cez sprostredkovatela (tieto uz spomenute stranky). Pozeram datumy, ktore nam vyhovuju a okolite letiska - napriklad Budapest vychadza casto lacnejsie, ako Vieden, a to aj s parkovnym za auto tam na letisku.
Ubytovanie vacsinou booking, dopravu googlim, co je najlepsie z letiska, na ktore prilietame. A potom samozrejme vymyslam program, co chceme vidiet, ako sa tam dostaneme atd atd. Takto nam to vyhovuje

alexia4
autor
18. jan 2025

Ďakujem za všetky rady a tipy

tortelinka
21. jan 2025

@alexia4 boli sme tak minulý rok, letenky a booking