icon

Dovolenka pri mori cez Vianoce. Kam vyraziť?

29. júl 2025

Má niekto skúsenosť s dovolenkou pri mori cez Vianoce? Chceli by sme ist s rodinou, no nevieme kam. Kde by bolo dobre? Na kúpanie a aby bolo okolo 30 stupňov? Ďakujem za každú radu.

autor
29. júl 2025

Pozerala som, že oman je super na kúpanie

melanta
29. júl 2025

My sme posledné roky Vianoce aj Silvester na Tenerife, ale teda nie je tam 30 stupňov. Inak predtým krajiny karibiku, Maldivy, lacnejšia a bližšia alternatíva napríklad Oman.

simca_13
29. júl 2025

Nebola som, ale strašne moc o tomto snívam. Že cez zimu niekam vypadneme preč a budeme mať úplne pre nás netradičné Vianoce. Pardon, len som to potrebovala dať zo seba 😀

zic
29. júl 2025
@anonym_autor

Pozerala som, že oman je super na kúpanie

@anonym_autor v tom case urcite nie uz... bude tam zima... tam je este tak v novembri dobre... potom sa ochladzuje ... v novembri tam bolo nenormalne super
Chodte do cestovky a opytajte sa... ale tipujem Karibik alebo Azia... Este asi Mauricius a mozno Zanzibar (tie su dost juzne)...
Seychelly neviem (pozri google)...

melanta
29. júl 2025
@zic

@anonym_autor v tom case urcite nie uz... bude tam zima... tam je este tak v novembri dobre... potom sa ochladzuje ... v novembri tam bolo nenormalne super
Chodte do cestovky a opytajte sa... ale tipujem Karibik alebo Azia... Este asi Mauricius a mozno Zanzibar (tie su dost juzne)...
Seychelly neviem (pozri google)...

@zic priemerná teplota v Ománe v decembri/novembri je 29 stupňov, voda 27. Oman má celoročnú sezónu vďaka tomu.

autor
29. júl 2025
@melanta

@zic priemerná teplota v Ománe v decembri/novembri je 29 stupňov, voda 27. Oman má celoročnú sezónu vďaka tomu.

@melanta ano , presne toto som citala na nete

melanta
29. júl 2025

Pozri skupinu Cestujeme na dovolenku, myslím, že je tam Oman v zime spomínaný viac krát. Prípadne polož otázku v tej skupine, aké skúsenosti majú baby s Ománom v zime. Podľa mňa veľmi dobré. https://www.modrykonik.sk/group/2170/

morpheuss
29. júl 2025

Omán, ale voda je dosť studená...

zic
29. júl 2025
@melanta

@anonym_autor
@melanta
Ked sme sa na to pytali v cestovke, aj podla clankov na nete asi nie (Salalah je na juhu, takze Muscat bude este horsi)... na kupanie teda... na vylety jasne, ze ok.
Salalah in December offers pleasant, warm weather, making it an ideal time to visit Oman. Temperatures typically range from 17°C (62°F) to 27°C (81°F) with low humidity and minimal rainfall. This makes it a comfortable time for outdoor activities and exploring the region's natural beauty and historical sites.

melanta
29. júl 2025
@zic

@anonym_autor
@melanta
Ked sme sa na to pytali v cestovke, aj podla clankov na nete asi nie (Salalah je na juhu, takze Muscat bude este horsi)... na kupanie teda... na vylety jasne, ze ok.
Salalah in December offers pleasant, warm weather, making it an ideal time to visit Oman. Temperatures typically range from 17°C (62°F) to 27°C (81°F) with low humidity and minimal rainfall. This makes it a comfortable time for outdoor activities and exploring the region's natural beauty and historical sites.

@zic neviem ako často chodíš na Blízky východ v decembri a januári. Ja každý rok viac krát v tých mesiacoch (pracovne). Oman a zvlášť juh je teplý a na kúpanie úplne v poriadku.

denkabemommy
29. júl 2025

Dominikánska republika 🙂

zic
29. júl 2025
@melanta

@zic neviem ako často chodíš na Blízky východ v decembri a januári. Ja každý rok viac krát v tých mesiacoch (pracovne). Oman a zvlášť juh je teplý a na kúpanie úplne v poriadku.

@melanta tak je to asi o preferenciach... v novembri to bolo tak akurat (more aj vzduch), chladnejsie by som to rozhodne nezniesol a nenazyval prijemne. Proti gustu ziaden disputat...

milanemila
29. júl 2025

@anonym_autor moznosti je milion, ale treba ratat s tym, ze letenky su okolo vinoc/silvestra a noveho roku vyrazne drahsie a aj zajazdy cez cestovku, kt su v tomto termine…

milanemila
29. júl 2025
@zic

@anonym_autor
@melanta

@zic oman v decembri je uplna pohoda (salalah), my tam chodime v tomto termine kazdy rok a je tam uplne teplo…

miskasiska
29. júl 2025

My sme boli vo Vietname a bolo super.

guudy
29. júl 2025

@anonym_autor maledivy mas istotu

autor
29. júl 2025
@guudy

@anonym_autor maledivy mas istotu

@guudy ano, aj nad tym som rozmyslala

guudy
29. júl 2025
@anonym_autor

@guudy ano, aj nad tym som rozmyslala

@anonym_autor mame odskusane Maledivy v sezone aj mimo sezony (pred tyzdnom sme sa vratili) ;)
Vianoce su uprostred sezony, takze bude malinko prsat a more bude kludnejsie 😊

jaja20
29. júl 2025

Boli sme na Zanzibare a v Dominikánskej republike. Dobre je vtedy aj v Mexiku, prípadne Maurícius a Madagaskar.

muchotrafka298
31. júl 2025

Kolega roky chodieva do Thajska. Ale je to drahe, ovela drahsie ako ine terminy /ak chces ostat Silvestr/Novy Rok/. Nechodi s CK, sam si zabookuje letenky a ubytovanie v hoteli AI.

maddie1711
1. aug 2025

Brat bol minulý rok s rodinou v Egypte od Vianoc až do Silvestra. Pochvaľovali si.

carolynka
1. aug 2025

Ostrovy v Karibiku/México