icon

Dovolenka s 8-mesačným dieťatkom

marta205
23. jún 2022

Ahojte, napíšte mi, ktorá má skúsenosť s baby friendly hotelom. Zaujíma ma miešanie UM, mixovanie príkrmov atď. Ako ste to riešili vy? Ďakujem

mimi3008
23. jún 2022

@marta205 ale myslis SR, zahranicie, nejaka konkretna krajina alebo kdekolvek?

terez246
23. jún 2022

@marta205 Príkrmy sme neriešili, papala zeleninku, ovovcie a mäsko, cestoviny, ktoré boli tam, ale ona je od 6 mesiacov BLW, takže nemali sme problém. UM sme miešali do balenej vody izbovej teploty. Nezohrievali sme. Boli sme v Turecku. 😊

marta205
autor
23. jún 2022

@mimi3008 len do Maďarska, ale všetko mixujem, nekorením a nesolím.

marta205
autor
23. jún 2022

@terez246 náš nemá ešte ani jeden zub a hocičo mu dám do ruky zjesť (už cvičíme mesiac) len požužle a vypľuje. Zatiaľ, tou metódou by ostal hladný.

marta205
autor
23. jún 2022

@terez246 ďakujem za tip s tým nezohrievaním. Hneď to skúsim.

jarnajar
23. jún 2022

@marta205 ja som na dovolenke prikrmy dávala kupované, tých pár dní je to určite v pohode.

terez246
23. jún 2022

@marta205 Našej to išlo fajn aj bez zubov, takže pre nás troška menej starostí, to je pravda. A skús, ja si myslím, že mu nebude vadiť troška chladnejšia. 😊

oblecenie99
23. jún 2022

Podľa mňa najlepší vek na dovolenku,už super vníma, vie sa tešiť z nových veci, ale je ešte menej mobilné, nezdrhava a pod. 😁 Nás mal čerstvých 8 mesiacov,keď sme s ním boli prvýkrát (tyzden iba na Šírave a v apartmáne s kuchynkou),bolo to perfektne,veľa sme s ním nachodili,on spal v kočíku. My sme to mali vyriešené tak,že išli sme tam vyslovene iba na oddych, apartmam bol blízko všetkého,čiže poobedny spánok bol buď tam, alebo v kočíku, nič akčné, tam v kuchynke som mu zohrievala jedlo. Jedlo som na ten krátky čas riešila kupovaným prikrmom či ovocnou vyzivou, kašami na večeru. On už vtedy pil mlieko iba raz cez deň, po obede, pred spánkom a raz v noci, čiže sme všetko pripravovali tam,kde sme bývali.

jarnajar
23. jún 2022

@oblecenie99 ten vek je úplná pravda. Staršia mala pri prvej dovolenke 7 mesiacov a pohoda, hrala sa v chládku na deke. Teraz sme prvýkrát s mladšou, má 11 mesiacov a je to divočina, stále niekam zdrhá, pchá si do úst piesok, atď. :D

oblecenie99
23. jún 2022

@jarnajar Však to, presne 😅 zaspomínali sme si teraz s mužom,že ako nám bolo parádne, žiadne utekanie od nás, dalo sa s ním normálne najesť hocikde, pozeral z kočíka, žiadne obdobie vzdoru 🙈

euka210
23. jún 2022

@marta205 ja som vzdy chcela aj chcem, aby sme mali aj malu kuchynku, kde uvaris vodu na mlieko, aj zohrejes prikrm. Dovolenky som riesila...instatne kase, kukuricne chrumky, vyzivy a kupovane prikrmy...tych par dni 8mes.prezije.

marta205
autor
24. jún 2022

Ďakujem vám, pomohli ste mi.