icon

Dovolenka s deťmi, ktoré majú iné priezvisko ako má matka

22. feb 2023

Ahojte,ak máte deti z predošlého vzťahu a majú iné priezvisko a chodite s nimi letecky do grécka alebo Turecka,riešite aj súhlas otca s vycestovaním?dávate to aj overiť notárom ? Aké máte skusenosti na letisku ,vyžadovali od vás niekedy ten súhlas ?písala som aj na veľvyslanectvo grécke a odpísali mi,že môžu vyžadovať ale záleží od konkrétnej leteckej spoločnosti 💁‍♀️

evelinnka
22. feb 2023

Ja som bola pred 2 rokmk v grecku, mala ma ine priezvisko ako ja a pre istotu som si ten papier vzala so sebou, teda suhlas jej otca s vycestovanim. Ale to aky bordel je na greckom letisku sa da porovnat s bordelom v nasej vlade 😃 takze nikto od nas nic nechcel, oni boli radi,ze zvladli vobec vybavit a odbavit cestujucich

darkswan
22. feb 2023

Ahoj, mame ine priezvisko nik s nad tym nepozastavoval, ideal dohodnut sa s ex partnerom a mat to potvrdene v sms, mail

autor
22. feb 2023

@evelinnka a mali ste to overené notárom,či len vypísané a podpísané?

hsara99
22. feb 2023

Ja mám “čerstvú” skúsenosť z leta, ja a syn mame iné priezvisko každý a veru pýtala si buď rodný list alebo súhlas.

autor
22. feb 2023

@hsara99 pýtali si to na letisku ? Cez akú spoločnosť ste leteli? Ja teoreticky súhlas budem mať,ale k notárovi exa nedotiahnem 🤦‍♀️

zuzanaam
22. feb 2023

My sme boli minulé leto na Korfu, nikto nič nechcel. Mala som so sebou prefotenú kópiu rodného listu, neoverenú.

hsara99
23. feb 2023

Áno na Schwechate. S wizzom sme šli tam a Ryanair spať

nikha2809
23. feb 2023

Treba to aj keď je dieťa súdne zverené do mojej starostlivosti?

hrabovo
23. feb 2023

@hsara99 kam ste leteli?

hrabovo
23. feb 2023

My sme šli na mallorcu, nikto nič nechcel, Španieli nevyžadujú súhlas druhého rodiča.

hsara99
23. feb 2023

@hrabovo Split

vroni
23. feb 2023

Bola som s deckami viackrát v Turecku aj Grécku a nikto nechcel nič. Chceli len v Londýne, ale tam bol muz s nami 🤣🤣🤣

hrabovo
23. feb 2023

@hsara99 áno, do chorvátska je súhlas potrebný, resp bol, od januára už netreba.

jamidea
11. apr 2023

Urcite zober

miskaska
11. apr 2023

Súhlas otca som nepotrebovala do Turecka, Grécka a na Severný Cyprus Nosím notársky overené a úradne preložené rodné listy