Dovolenka so psom v Bulharsku v septembri
Ahojte,
určite tu je veľa diskusií na tému dovolenka so psom - ale potrebujem poradiť.
Nemáme radi dovolenky v sezóne (všade je veľa ľudí, prepchaté pláže, veľké teplo...). štandardne chodíme na dovolenky v septembri. Tento rok ale chceme brať našu rok a pol starú fenku staffordšírskeho bullteriéra.
Áno, 99% ľudí mi napíše Chorvátsko, lenže toto plemeno je na listine zakázaných bojových plemien.
Už 4 dni pozerám Severné Taliansko, Slovinsko, Albánsko, Čiernu Horu a Bulharsko.
Keďže hľadáme dom/apartmán s oploteným pozemkom pri pláži - jediné 4 zaujímavé ponuky som našla v Bulharsku. (ale ak niekto niekde bol a vie odporučiť niečo iné, dajte vedieť)
A tu je hlavná otázka - začiatok septembra 04-11.09 - máte skúsenosť s počasím? Ja som napr. pri Čiernom mori bola vždy len v sezóne a bolo teplo ale vždy fúkalo že sa človek musel zabaliť do deky keď vyšiel z mora.
Všade na nete je že je teplo a blabla... ale na fórach ľudia píšu úplne iné veci.
Preto prosím odpovede: Ak iná krajina, odprúčanie priamo na miesto alebo prípade priamo na počasie v Bulharsku.
Ďakujem krásne za odpovede 🙂
Ďakujem za komentár, ktorý nijako nesúvisí s otázkou. Presne pre takéto odpovede ľudia chodia na fóra – aby sa dozvedeli, že niekto nevie čítať s porozumením. Pýtala som sa na konkrétne skúsenosti s dovolenkou so psom v krajinách, kde je táto rasa povolená (žiaľ z 27 členských štátov EÚ, majú 2 krajiny zákaz). Vaša potreba rýpať skôr vypovedá o vás než o mojom psovi, ktorý absolvoval niekoľko cvičákov.
@belllinka ďakujem pekne za odpoveď 🙂
@tata73 Rodičia chodia do Obzoru na 11 dní v prvej polovici septembra, žiadne horúčavy, veľké vlny a pár dní im zvykne sprchnuť. V Buôharsku som bola osobne na začiatku júla a bolo tam oveľa teplejšie more ako v Čiernej Hore v júli. Tam bola taká ľadová, že som krče chytala.
@tata73 Rodičia chodia do Obzoru na 11 dní v prvej polovici septembra, žiadne horúčavy, veľké vlny a pár dní im zvykne sprchnuť. V Buôharsku som bola osobne na začiatku júla a bolo tam oveľa teplejšie more ako v Čiernej Hore v júli. Tam bola taká ľadová, že som krče chytala.
@andrejka2424 ďakujem krásne 🙂 náhodou ku tomu spŕchnutiu - je to celodenný dážď? Alebo skôr len v noci? poprípade pol dňa?
@andrejka2424 ďakujem krásne 🙂 náhodou ku tomu spŕchnutiu - je to celodenný dážď? Alebo skôr len v noci? poprípade pol dňa?
@tata73 Nie, neboli to celodenné dažde. Neodrádza ich to, boli v rovnakom termíne viac krát ,lebo tiež nemajú radi horúčavy.
@tata73 chodím pravidelne do BG v septembri, dní sú kratšie ako v júni, more bolo teplé.
Tento posledný september bola divočina, ale to sa ťahalo od leta. Veľké vlny aké som ešte nezažila, hukot brutálny. Nepršalo, kým som bola.
Sept. 2024 bolo prijateľnejšie ale zo 3 dní prsalo.
V podstate v sept. idem k moru, zaplavam, kúsok keď je slnečno sa hodím na piesok sa opáliť, potom zase voda a idem preč... Nevydržím celý deň na plazí, ale to ani v júni keď je teplejšie. To na 2x idem k moru.
Bulharsko pohoda jazz. Kamarát ma pitbulla, krásneho 60kg Macka a chodievame normálne do restiky sa najesť aj so psom (niekedy ideme celá svorka - on 2 psy, ja ďalšie 2 😂😂😂) Samozrejme mimo sezóny. Rieš si súkromný apartmán kde psov povoľujú. Ja osobne som v Bulharsku 2 mesiace v lete so psami, ale napríklad na pláž ich neberiem. Ostávajú na byte.
Čo sa týka septembra, sú už kratšie dni. Toto leto tam ani raz nezapršalo ale zase bolo bláznivé more. September zvykne byt viac veterno, podobne ako august ale prvé 2 týždne by malo byt počasie fajn, ale zas to ti nezaručí nikto ako bude. My chodievame na jar a raz sme mali na veľkú noc 2stupne a o rok na to 21stupnov čiže je to premenlivé.

Zaujmave ze administrator neprepisal nadpis na dovolenka pri mori zo zakazanym bojovym psom