Máte skúsenosti s dovolenkou v Tunisku?
Zdravim, ma niekto skusenosti z dovolenkou v Tunisku? Ceny mi pridu prilis lacne cez CK a vsetko je to all incisive. Presnejsie Tunisko pevnina. Recenzie na tie hotely ktore ponuka cestovka su vselijake. Pre niekoho kazastrofa a pre niekoho zas super. Planujeme ist v juny. Dakujem za kazdu skusenost.
@veronka1996 a je to vhodne pre deti? Mama skoro 3 rocneho syna
Bola som takisto v Monastire a na Djerbe,pre malé dieťa odporúčam skôr Mahdiu alebo tú Djerbu. Krásne pláže a pozvoľný vstup do mora. Ja pred každou dovolenkou čítam najnovšie recenzie na Invii, najlepšie aj s reálnymi fotkami.
Cenovo je to naozaj super,aj keď nie každému vyhovuje mentalita ľudí v týchto krajinách.
Tie dva rezorty, kde som bola, sú určite vhodné aj pre malé deti. Boli tam najmä rodiny s deťmi.
Jedine more ... inak 👎👎👎
Ahojte..V júni idem so synom 15 rokov prvý krát letecky na dovolenku ,ideme iba my dvaja ..Ideme do Tuniska .V živote som neletela ani syn a mám veľké obavy keď ideme sami ako to bude na letisku či to zvládneme hlavne cestu späť,aby sme tam niekde na letisku nezabludili(viem že pre väčšinu z vás asi budem na smiech ale vôbec netuším ako to tam funguje...)Ak by bol niekto ochotný nejako mi to podrobnejšie opísať budem vám veľmi vďačná ,nech nemám také stresy z toho 🙏Ideme cez Kartago z BA ✈️ do Monastir.Dakujem za rady a pochopenie ❤️
@majuska21 Môžeš byť v kľude 🙂
Na letisku v BA určite nezablúdite a v Monastire tiež nie. Dovezie vás tam autobus z hotela, v letiskovej hale vás delegátka presne nasmeruje, ku ktorým prepážkam máte ísť a odtiaľ budete zase prechádzať ďalej. Stačí sa držať v húfe Slovákov. Na tej dovolenke sa určite s niekým zoznámite,tak sa môžete pripojiť k nim a absolvovať to spolu.
@majuska21 Je to v pohode, každopádne treba si v duchu pri každom hoteli jednu hviezdičku odrátať, keď to chce človek porovnávať s Európou, aby nebol negatívne prekvapený.
Konkrétne cez Kartágo Tours letí do Monastiru vždy plné lietadlo Slovákov. V BA je letisko malé (treba prísť včas, aspoň hodinu alebo aj dve, nájsť si prepážku na svoj let, podať pas a batožinu, človek dostane palubný lístok, ide na horné poschodie cez bezpečnostnú kontrolu do odletovej haly, a potom na príslušnú bránu, orientácia by nemala byť problém) a v Monastire ešte menšie.
Ak si to dobre pamätám, tak konkrétne po prílete v Monastire sa najprv dlho čaká v radoch na pasovú kontrolu (neviem, či sa ešte v lietadle dostáva taký papier na vypísanie údajov cestujúceho, v ktorom hoteli a kedy bude, ten sa tam predkladal), následne človek prejde do letiskovej haly, kde uvidí stánok s označením Kartágo Tours (a iných cestoviek patriacich do tej skupiny), kde je delegát, tomu sa ukážu vytlačené papiere k zájazdu a on vám tam napíše číslo autobusu, podľa toho, do ktorého hotela kto ide. Autobusy sú na parkovisku pred letiskom tuším v časti napravo, to uvidíš bez problémov. Treba sa naučiť asertívne odmietať hneď v zárodku nevyžiadané ponuky rôznych predavačov či nosičov batožiny (pýtajú za to bakšiš, na tých pár metrov sa to určite neoplatí a človek ani nemáva po prílete dosť drobných, takže by im dal zbytočne veľa). Vodič autobusu hlási, pri ktorom hoteli práve zastal, takže to treba sledovať a vystúpiť, ísť s papiermi a pasmi na recepciu ubytovať sa (tam sa hodí vedieť aspoň nejako základne anglicky, prípadne konkrétne v Tunisku ešte lepšie francúzsky).
V hoteli je nástenka s logom cestovky, kde sú vytlačené ďalšie informácie, napr. kedy je možnosť stretnúť sa s delegátom (obvykle miestny človek, ktorý študoval v ČR/SR/ČSSR, takže vie po česky/slovensky, len s hrozným prízvukom) - na prvé stretnutie sa oplatí prísť, povysvetľuje veci, potom ak si napr. človek chce objednať nejaké fakultatívne zájazdy (je to lepšie objednať tam a nie od miestnych ponúkačov/nadháňačov).
Na nástenke potom mávajú aj informácie k odjazdu, že ku ktorému letu kedy odchádza autobus z hotela, treba trošku v predstihu sa prísť odubytovať (keď je odlet večer, tak sa človek musí zbaliť skôr, býva uvedené dokedy, a potom má batožinu uloženú pri recepcii, ale ešte môže využívať služby hotela); chvíľu pred termínom príjazdu autobusu ísť čakať pred hotel, autobus človeka privezie na letisko, treba si nájsť odbavovaciu prepážku na let do BA a potom už klasicky človek pokračuje ako na hocijakom inom letisku do odletovej haly atď.
Tuším som sa nejako moc rozpísal, každopádne sa netreba báť. 🙂
Ked si zoberiem vsetky destinacie kde som bola, tak Tunisko bola pre mna najmenej zaujimave. Naozaj ma to nicim neoslovilo, ani morom. Ked more a lacna destinacia, tak radsej uz ten Egypt. A neviem, celkovo by som tieto krajiny neriskovala s 3 rocnym dietatom kvoli traviacim problemom. Ak by mi dal niekto na vyber, tak osobne by som radsej isla do campu v Taliansku ako do akoze 4-5* hotela v Tunisku. A to si na ubytovanie potrpim a campy nemam rada...
Ahojte..V júni idem so synom 15 rokov prvý krát letecky na dovolenku ,ideme iba my dvaja ..Ideme do Tuniska .V živote som neletela ani syn a mám veľké obavy keď ideme sami ako to bude na letisku či to zvládneme hlavne cestu späť,aby sme tam niekde na letisku nezabludili(viem že pre väčšinu z vás asi budem na smiech ale vôbec netuším ako to tam funguje...)Ak by bol niekto ochotný nejako mi to podrobnejšie opísať budem vám veľmi vďačná ,nech nemám také stresy z toho 🙏Ideme cez Kartago z BA ✈️ do Monastir.Dakujem za rady a pochopenie ❤️
@majuska21 môžem sa spýtať koľko ta vyšla dovolenka? Ja by som chcela tiež v júni, s 11 ročným synom, tiež sme ešte nikde neboli, naleteli. :D tak to bude zaujímavé.
@majuska21 môžem sa spýtať koľko ta vyšla dovolenka? Ja by som chcela tiež v júni, s 11 ročným synom, tiež sme ešte nikde neboli, naleteli. :D tak to bude zaujímavé.
@mackaa12 jasné 1500 eur aj s poistením..ale môj syn má 15 rokov vás by vyšlo myslim lacnejšie 😊Tiež si hovorím že to bude zaujímavé 😁my ideme 13 júna
@mackaa12 jasné 1500 eur aj s poistením..ale môj syn má 15 rokov vás by vyšlo myslim lacnejšie 😊Tiež si hovorím že to bude zaujímavé 😁my ideme 13 júna
@majuska21 tak my nakoniec ideme do Egypta, trošku sa bojím, ale aj sa teším. Je to naša prvá letecká normálna dovolenka 🙂 ideme 8.6.
Tak prajem veľa zábavy a užite si.

Bola som pri Monastire (hotel Caribbean World) a na Djerbe. Tunisko je destinácia pre menej náročných, ale ja som bola spokojná. Hlavne strava (mali sme v oboch prípadoch all inclusive) bola veľmi dobrá, lepšia ako v Grécku. Bola som pozrieť aj mestá Sousse a Monastir - stoja za pochodenie, akurát sa treba pripraviť na typické arabské móresy (divoká doprava, hluk, neporiadok), ale dobre sa tam nakupuje.