icon

Máte skúsenosti s dovolenkou v Tunisku?

13. apr 2024

Zdravim, ma niekto skusenosti z dovolenkou v Tunisku? Ceny mi pridu prilis lacne cez CK a vsetko je to all incisive. Presnejsie Tunisko pevnina. Recenzie na tie hotely ktore ponuka cestovka su vselijake. Pre niekoho kazastrofa a pre niekoho zas super. Planujeme ist v juny. Dakujem za kazdu skusenost.

veronka1996
13. apr 2024

Bola som pri Monastire (hotel Caribbean World) a na Djerbe. Tunisko je destinácia pre menej náročných, ale ja som bola spokojná. Hlavne strava (mali sme v oboch prípadoch all inclusive) bola veľmi dobrá, lepšia ako v Grécku. Bola som pozrieť aj mestá Sousse a Monastir - stoja za pochodenie, akurát sa treba pripraviť na typické arabské móresy (divoká doprava, hluk, neporiadok), ale dobre sa tam nakupuje.

autor
13. apr 2024

@veronka1996 a je to vhodne pre deti? Mama skoro 3 rocneho syna

jaja20
13. apr 2024

Bola som takisto v Monastire a na Djerbe,pre malé dieťa odporúčam skôr Mahdiu alebo tú Djerbu. Krásne pláže a pozvoľný vstup do mora. Ja pred každou dovolenkou čítam najnovšie recenzie na Invii, najlepšie aj s reálnymi fotkami.
Cenovo je to naozaj super,aj keď nie každému vyhovuje mentalita ľudí v týchto krajinách.

veronka1996
13. apr 2024

Tie dva rezorty, kde som bola, sú určite vhodné aj pre malé deti. Boli tam najmä rodiny s deťmi.

daniela2202
13. apr 2024

Jedine more ... inak 👎👎👎

drobcek8
Autor odpoveď zmazal
majuska21
23. mar 2025

Ahojte..V júni idem so synom 15 rokov prvý krát letecky na dovolenku ,ideme iba my dvaja ..Ideme do Tuniska .V živote som neletela ani syn a mám veľké obavy keď ideme sami ako to bude na letisku či to zvládneme hlavne cestu späť,aby sme tam niekde na letisku nezabludili(viem že pre väčšinu z vás asi budem na smiech ale vôbec netuším ako to tam funguje...)Ak by bol niekto ochotný nejako mi to podrobnejšie opísať budem vám veľmi vďačná ,nech nemám také stresy z toho 🙏Ideme cez Kartago z BA ✈️ do Monastir.Dakujem za rady a pochopenie ❤️

jaja20
24. mar 2025

@majuska21 Môžeš byť v kľude 🙂
Na letisku v BA určite nezablúdite a v Monastire tiež nie. Dovezie vás tam autobus z hotela, v letiskovej hale vás delegátka presne nasmeruje, ku ktorým prepážkam máte ísť a odtiaľ budete zase prechádzať ďalej. Stačí sa držať v húfe Slovákov. Na tej dovolenke sa určite s niekým zoznámite,tak sa môžete pripojiť k nim a absolvovať to spolu.

majuska21
26. mar 2025

@jaja20 Ďakujem veľmi pekne.Vobec neviem ako to funguje..tak som už trochu kludnejsia 😊😉Ešte raz dakujem

hefo
26. mar 2025

@majuska21 Je to v pohode, každopádne treba si v duchu pri každom hoteli jednu hviezdičku odrátať, keď to chce človek porovnávať s Európou, aby nebol negatívne prekvapený.
Konkrétne cez Kartágo Tours letí do Monastiru vždy plné lietadlo Slovákov. V BA je letisko malé (treba prísť včas, aspoň hodinu alebo aj dve, nájsť si prepážku na svoj let, podať pas a batožinu, človek dostane palubný lístok, ide na horné poschodie cez bezpečnostnú kontrolu do odletovej haly, a potom na príslušnú bránu, orientácia by nemala byť problém) a v Monastire ešte menšie.
Ak si to dobre pamätám, tak konkrétne po prílete v Monastire sa najprv dlho čaká v radoch na pasovú kontrolu (neviem, či sa ešte v lietadle dostáva taký papier na vypísanie údajov cestujúceho, v ktorom hoteli a kedy bude, ten sa tam predkladal), následne človek prejde do letiskovej haly, kde uvidí stánok s označením Kartágo Tours (a iných cestoviek patriacich do tej skupiny), kde je delegát, tomu sa ukážu vytlačené papiere k zájazdu a on vám tam napíše číslo autobusu, podľa toho, do ktorého hotela kto ide. Autobusy sú na parkovisku pred letiskom tuším v časti napravo, to uvidíš bez problémov. Treba sa naučiť asertívne odmietať hneď v zárodku nevyžiadané ponuky rôznych predavačov či nosičov batožiny (pýtajú za to bakšiš, na tých pár metrov sa to určite neoplatí a človek ani nemáva po prílete dosť drobných, takže by im dal zbytočne veľa). Vodič autobusu hlási, pri ktorom hoteli práve zastal, takže to treba sledovať a vystúpiť, ísť s papiermi a pasmi na recepciu ubytovať sa (tam sa hodí vedieť aspoň nejako základne anglicky, prípadne konkrétne v Tunisku ešte lepšie francúzsky).
V hoteli je nástenka s logom cestovky, kde sú vytlačené ďalšie informácie, napr. kedy je možnosť stretnúť sa s delegátom (obvykle miestny človek, ktorý študoval v ČR/SR/ČSSR, takže vie po česky/slovensky, len s hrozným prízvukom) - na prvé stretnutie sa oplatí prísť, povysvetľuje veci, potom ak si napr. človek chce objednať nejaké fakultatívne zájazdy (je to lepšie objednať tam a nie od miestnych ponúkačov/nadháňačov).
Na nástenke potom mávajú aj informácie k odjazdu, že ku ktorému letu kedy odchádza autobus z hotela, treba trošku v predstihu sa prísť odubytovať (keď je odlet večer, tak sa človek musí zbaliť skôr, býva uvedené dokedy, a potom má batožinu uloženú pri recepcii, ale ešte môže využívať služby hotela); chvíľu pred termínom príjazdu autobusu ísť čakať pred hotel, autobus človeka privezie na letisko, treba si nájsť odbavovaciu prepážku na let do BA a potom už klasicky človek pokračuje ako na hocijakom inom letisku do odletovej haly atď.

Tuším som sa nejako moc rozpísal, každopádne sa netreba báť. 🙂

lenka188
27. mar 2025

Ked si zoberiem vsetky destinacie kde som bola, tak Tunisko bola pre mna najmenej zaujimave. Naozaj ma to nicim neoslovilo, ani morom. Ked more a lacna destinacia, tak radsej uz ten Egypt. A neviem, celkovo by som tieto krajiny neriskovala s 3 rocnym dietatom kvoli traviacim problemom. Ak by mi dal niekto na vyber, tak osobne by som radsej isla do campu v Taliansku ako do akoze 4-5* hotela v Tunisku. A to si na ubytovanie potrpim a campy nemam rada...

majuska21
27. mar 2025

@hefo Super ďakujem veľmi pekne za obsiahle vysvetlenie..Určite veľmi pomohlo a budeme vedieť aspoň čo nás čaká ,čomu sa aj poprípade vyhnúť 😊Ešte raz ďakujem 🙂🙂

mackaa12
24. apr 2025
@majuska21

Ahojte..V júni idem so synom 15 rokov prvý krát letecky na dovolenku ,ideme iba my dvaja ..Ideme do Tuniska .V živote som neletela ani syn a mám veľké obavy keď ideme sami ako to bude na letisku či to zvládneme hlavne cestu späť,aby sme tam niekde na letisku nezabludili(viem že pre väčšinu z vás asi budem na smiech ale vôbec netuším ako to tam funguje...)Ak by bol niekto ochotný nejako mi to podrobnejšie opísať budem vám veľmi vďačná ,nech nemám také stresy z toho 🙏Ideme cez Kartago z BA ✈️ do Monastir.Dakujem za rady a pochopenie ❤️

@majuska21 môžem sa spýtať koľko ta vyšla dovolenka? Ja by som chcela tiež v júni, s 11 ročným synom, tiež sme ešte nikde neboli, naleteli. :D tak to bude zaujímavé.

majuska21
27. apr 2025
@mackaa12

@majuska21 môžem sa spýtať koľko ta vyšla dovolenka? Ja by som chcela tiež v júni, s 11 ročným synom, tiež sme ešte nikde neboli, naleteli. :D tak to bude zaujímavé.

@mackaa12 jasné 1500 eur aj s poistením..ale môj syn má 15 rokov vás by vyšlo myslim lacnejšie 😊Tiež si hovorím že to bude zaujímavé 😁my ideme 13 júna

mackaa12
30. apr 2025
@majuska21

@mackaa12 jasné 1500 eur aj s poistením..ale môj syn má 15 rokov vás by vyšlo myslim lacnejšie 😊Tiež si hovorím že to bude zaujímavé 😁my ideme 13 júna

@majuska21 tak my nakoniec ideme do Egypta, trošku sa bojím, ale aj sa teším. Je to naša prvá letecká normálna dovolenka 🙂 ideme 8.6.
Tak prajem veľa zábavy a užite si.