Dovolenka v Egypte

monika12323
14. jan 2023

Dobrý deň ,odporúčate dovolenku v egypte ? pripadne s akým hotelom ,či cestovkou ste boli spokojní ? Ešte sme pri mori neboli ,tak rada sa poinformujem ,či dám poradiť . Niečo som popozerala na india.sk hľadáme tak cenovo do 800€ na osobu . Ďakujem pekne a odlet z Košíc .

vikusjk
14. jan 2023

@monika12323 ahoj, boli sme v Egypte v 2019-tom, Hurghada, hotel Pickalbatros White Beach, isli sme cez CK Fischer. Isli sme tam hlavne kvoli tomu, ze dcera tuzila plavat s delfinmi a tento sen si tam splnila, v Makadi Bay maju vystupenia delfinov a na konci mozes ist s delfinmi plavat, bol to ozaj zazitok. Obskakovali nas vsade a starali sa, samozrejme s ocakavanim nejakeho baksisu na konci sluzby. Nemam co vytknut tejto dovolenke, okrem neprijemneho pocitu v meste, ked sa na nas nalepil furt nejaky dotieravy obchodnik a ked zistil, akym jazykom hovorime, prihovaral sa nam v nasej reci (t.j. predstieranie, ze nehovorim anglicky nezabralo). Kolegyna, ktora chodi do Egypta trikrat rocne ma na to upozornovala a vraj mam byt chladna a odmerana a nevsimat si ich, ale nejako mi to neslo a dost ma to otravovalo, dcera sa az bala (mala vtedy 7r).
Inak vsetko v poriadku, aj vylet lodou s oknami v podpalubi na sledovanie ryb a koralov bol fajn, prvykrat som si tam takto skocila do sireho mora z lode.

kacernakokse
14. jan 2023

@monika12323 veľmi záleží čo od dovolenky chcete ak pokoj a oddych, tak marsa alam ak aj mesto tak Hurghada a ak od každého trochu tak potom sharm. Do 800 eur na osobu sa zmestite nádherne. Egypt je krásny hlavne pod vodou, ale ak nie ste zdatní plavci a vstup z móla je pre vás problém, zamerajte sa na hotel s pozvoľným piesčitým vstupom, keďže väčšina hotelov ma od brehu koralové podložie po ktorom sa nesmie chodiť. Určite si nechajte predpísať nifuroxazid pred odjazdom pretože prevencia pred faraonovou pomstou úplne neexistuje a záleží od citlivosti daného človeka. Môžete užívať pred odjazdom probiotiká, ale mne nepomohlo ani to. Teraz si urobte zoznam hotelov, ktoré by vyhovovali vašim požiadavkám, následne choďte na Google recenzie a vyselektujte tie z horšími recenziami. A dva týždne pred dovolenkou kúpte hotel z vášho zoznamu. Skôr sa to určite neoplatí, ani nepoznám človeka čo by kupoval Egypt dopredu ono tie hotely idú dosť dole s cenou aby zaplnili kapacitu takže koľko krát nájdete hotel ktorý stál pred tým 1000€ na osobu za 700. A ešte jedna vec k Egyptu. Nachystajte si veela drobných pretože všade naťahujú ruku na bakšiš a bez neho tam na vás každý bude z vysoka 💩. Hneď pri príchode 20€ do pasu a dostanete lepšiu izbu. Je to pre nás Európanov nezvykle, ale je to súčasť ich kultúry a ich platy sú veľmi nízke takže toto je koľko krát hlavná zložka ich platu. Berte to tak že idete na lacnú dovolenku tak odmeniť personál za celý pobyt povedzme 50 eurami nie je zas taká tragédia.

monika12323
autor
14. jan 2023

@kacernakokse ďakujem za info , chcem sa ešte opýtať , máme si teraz rezervovať alebo stačí nejaké dva mesiace pred ? chceli by sme ísť v júli .. tak neviem ,ako to býva s cenami ?

vikusjk
14. jan 2023

@kacernakokse presne ako pises, tiez som mala 50 USD v jednodolarovkach (vraj maju radsej papierove, ako mince a 1 euro je len minca) a aj upratovacovi sme kazdy den nechali dolar na skrinke a vzdy nam doplnal navyse balenu vodu (nou sme si aj umyvali zuby - ja som mala des z faraon.ch. kvoli dcere) a colu, fantu a sprite sme mali denne po dve flase v chladnicke.
Rovnako pri veceri, nas casnik nam uz drzal miesto a vedel z hlavy, co kto pije, len sa pre istotu opytal, ci rovnake napoje a hned doniesol, muz mu dal vzdy na tacku dolar, ked nam daval napoje.
Na vyletoch sme davali baksis viac, tak 5 dolarov, alebo 50 ich egyptskych libier (vybrala som z bankomatu pri hoteli). Staraju sa ako o kralov, ked dostanu baksis.

vikusjk
14. jan 2023

@monika12323 v juli sa tam uvaris - len taka poznamka bokom ;)

kacernakokse
14. jan 2023

@monika12323 mesiac dopredu úplne stačí. Ono by stačilo aj týždeň, ale to by sa už mohlo stať že sa tvoj favorit vypreda.
A ako píše pani nadomnou, v júli je tam úpek a ceny sú vyššie. Ideálne september október prípadne máj. Ak máš deti nie je problém uvolnit zo školy.

monika12323
autor
14. jan 2023

@kacernakokse wau tie delfíny ma zaujali .. to kde presne bolo ? niekde mimo toho rezortu ?

monika12323
autor
14. jan 2023

@vikusjk a jún ?

kacernakokse
14. jan 2023

@monika12323 to asi nebolo na mňa, ale my sme išli na delfíny z marsa alam loďou do Sataya a v mori sme s nimi plávali. Ale tam sa ti môže stať že nebudú, síce je to ojedinelé ale prírodu si nepredplatis. V tej Hurghade majú nejaké centrum že tam robia aj show kadejaké kúsky a tak. Ale tento spôsob zábavy ja veľmi neuznavam takže viac ti o tom povedať neviem.

marlent
14. jan 2023

@monika12323 jún detto neviem koľko má dcéra...robila som v Egypte 4roky jún júl august by som s dieťaťom nešla.ak je trosku staršie tak jún ešte ako tak

vikusjk
14. jan 2023

@monika12323 my sme boli posledny junovy tyzden a mali sme 40 st v tieni. Snazili sme sa tomu prisposobit klimu v izbe, pustali sme ju hlavne ked sme tam neboli, napr. pred vecerou a ked sme dosli, vypli sme ju. Zaroven sme sa snazili nepustat ju na velmi chladno, aby sme nemali teplotny sok a nenachladli z toho. Nastastie, z tejto dovolenky sme vyviazli zdravi - obisli nas aj zaludocne aj ine problemy. Ale teda ja mam z toho sakra strach a preto sme si davali pozor a vodu sme pili len balenu, ich rozlievane vody sme si pytali bez ladu (kedze ten robia tiez z ich vody), zuby sme si umyvali tiez balenou vodou. Ked sa stalo, ze dcera omylom umyla kefku pod tecucou vodou, nechala som ju 5 min v prevarenej horucej vode. S delegatkou z CK sme boli dohodnute, ze ak budem potrebovat Antinal, to je ten ich liek na faraona, tak mi ho hned donesie a nemusim si ho kupovat (oni su vychcani, vedia si v lekarni zapytat za tento liek ozaj dost ak vidia, ze ho fakt potrebujes).
A delfiny sme boli v Makadi Bay, to sme si zakupili cez delegatku (rovnako aj vylet lodou s oknami v podpalubi). Tieto vylety su velmi komfortne, pride pre teba auto k hotelu, odvezie ta, vsade mas sprievodcu, oni vedia vacsinou cesky, ak napr. niekto nevie anglicky (z turistov myslim). Najprv sme mali predstavenie mrozov, potom tulenov a nakoniec prisli hlavne hviezdy - delfiny. Plavat isiel manzel a dcera, kazdy mal svojho delfina a ono to bolo v bazene, kde vlastne ich chytili za plutvu a delfiny ich tahali, alebo ich obchytili aj nohami a krutili sa s nimi, akoze tancuju normalne vo zvislej polohe a tak. Bolo to pekne a neskutocny zazitok aj pre muza. Mame z toho video a fotky - samozrejme nesmies si robit svoje, ale musis si ich od nich kupit. Ale stalo to za to.
A my sme mali prilet do Hurghady nejako pred 6 rano, izbu sme mali mat az od 14-tej, tak som dala recepcnemu do pasu 50 € a isli sme na skore ranajky (tie su od skoreho rana, len nie je plny vyber, oni to potom rozsiruju postupne a o 7 uz je plny vyber). Ranajkovali sme vonku pri bazenoch, trochu si oddychli a o pol 8 sme uz mali pripravenu izbu. Takze vsetko sa da, baksis robi zazraky 😅

vikusjk
14. jan 2023

@monika12323 nasla som nejake fotky z tych delfinov 🙂 urcite odporucam

monika12323
autor
14. jan 2023

@vikusjk wau to je krása ,verim ,ze to bol zážitok

domiklik
14. jan 2023

@monika12323 hotel xanadu makady Bay, je to turecká sieť hotelov, toto je asi jeho 3tia sezóna, nádherná pláž, výborne jedlo

monika12323
autor
15. jan 2023

@vikusjk prosim a koľko to stalo takýto výlet k delfínom ?

vikusjk
15. jan 2023

@monika12323 fuha, nepamatam si presne, ale mam taky pocit, ze samotne plavanie bolo okolo 80-90 € na osobu a plus vstupne na vystupenie bolo nejake. Potom sa este doplacalo za video a za fotky (fotky na ks len spravili, nenahrali nam vsetky na cd-cko). Oni este tak, ze na cd to napalili, ziadne ze usb 😅 Akoze nebolo to ze lacne, ale stalo to za to a hlavne my sme kvoli tomu isli do Egypta. Este sa plava niekde v Turecku tusim v okoli Alanye, ale citala som vtedy recenzie (aspon tie, co sa dali najst na nete) a vyslo mi lepsie to Makadi Bay.
Musi byt ale neuveritelne aj plavat s nimi v otvorenom mori, predsa len je to ich domov a vidiet ich v prirodzenom prostredi je zase nieco ine.

vikusjk
15. jan 2023
monika12323
autor
15. jan 2023

@vikusjk ďakujem pekne