icon

Dovolenka v New Yorku s rodinou: Rady a tipy

motovidlo
25. jan 2025

Ahojte,
Chystáme sa na 10 dňovú dovolenku do New Yorku, dvaja dospelí + 12 ročný chlapec. Oceníme všetky rady, kde bývať, čo ísť pozrieť, čo sa oplatí/neoplatí vidieť...
Nechceme úplný low cost, ale zasa pomerne dlho sme na túto dovču šetrili, tak to nechceme ani rozhádzať celé za 3 dni - proste taká stredná trieda, žiaden luxus ale ani žiadne extrémne šetrenie.
Bavia nás múzeá, syna s mužom najmä technika, doprava, mňa hodne novodobá história...
Budem veľmi vďačná za všetky tipy, čo ísť pozrieť, aby sme ten čas využili naplno. Vďaka!

tiezjedna
25. jan 2025

@motovidlo určite odporúčam kúpiť CityPass pre všetkých troch. Sú v ňom vlezy asi na všetky NY atrakcie a nestratíte tak čas ani nepreplatíte na vstupnom, dajú sa kúpiť výhodne👍 Ak vás bavia muzeá, tak určite zájdite do MoMA, prípadne ak chcete aj nejaké predstavenie na Broadway, tak lístky si kúpte už teraz. My sme bývali hneď vedľa Times Square, ale nie je to nutné. NY má skvelú sieť metra, takže pokojne Hell´s Kitchen, New Jersey alebo Brooklyn... A vidieť asi všetko, čo vám čas dovolí 🙂 NY je láska😍

tiezjedna
25. jan 2025

@motovidlo ale budget to chce fakt dobrý... NY je drahý.

muchotrafka298
25. jan 2025

Viacero mojich znamych pri navsteve NY navstivilo aj divadla (muzikaly na Broadway) a sportove podujatia (basketball, hokej). Tam ale musis mat listky zabezpecene vopred, ak to je tvoja priorita, nemusia sa Ti ujst na mieste. Stoji to ale dost penazi, lebo tie listky na sportove podujatia su relativne drahe.
Nedavno tu bola tema (tusim vcera, predvcerom), kolko vyjde New York, tam ludia pisali realne sumy a ked nechce ist lowcostovo, tak pre rodinu su to tisice EUR/USD.
Tam sa pozri, ludia tam pisali za kolko mali letenky a pod. Tak budes mat predstavu, ci mate vobec dost nasetrene na tento typ dovolenky.
Kamaratka bola tak, ze lowcost, prenajali si byt cez AirBnB, do restauracii nechodili, len fast foody alebo si jedlo kupovali v potravinach, isli na 3 prestupy letecky a aj tak ich to vyslo niekolko tisic EUR pre 4-clennu rodinu.

tiezjedna
25. jan 2025

@motovidlo ...a ak vám to budget dovolí, tak rozhodne si nenechajte utiecť let vrtulníkom ponad Manhattan😉 Pre mňa jeden z naj zážitkov v NY.

motovidlo
autor
Autor odpoveď zmazal
motovidlo
autor
25. jan 2025

@tiezjedna Vďaka, ten pass pozriem. Nie sme úplne na umenie, skôr ako píšem technika, príroda, história... určite ideme pozrieť Empire State Building, vraj tam je výstava ako ho stavali, takéto veci nás bavia.
Cenovo rátam, že to nebude Chorvátsko 😁 Nejdeme vyslovene šetriť, máme na to dosť odložené, len sa chcem vyvarovať vyhodiť peniaze za predražené "turist trap".

sisaka
25. jan 2025

@motovidlo bola som v New Yorku na 4 dni a to mi prišlo tak akurát, 10 dni je podľa mňa priveľa, ak sa nechystáte ísť aj mimo mesta.
Odporúčam Natural History Museum, Broadway muzikál stojí tiež za to, ale ak vás umenie nezaujíma, tak asi toto tiež nebude pre vás. Rozhodne odporúčam 9/11 museum, to si určite nenechajte ujsť.

tiezjedna
25. jan 2025

@motovidlo nás na NY najviac uchvátila tá atmosféra... Precestovali sme kus sveta, aj tie fakt veľké mestá v Ázii, iné americké mestá, ale New York proste tepe inak, jedinečne🙂 Všetky tie výškové budovy sú zázrak techniky, to vás bude baviť, dajte si guided tour, strašne veľa zaujímavostí tie stavby sprevádzalo - ESB, Rockeffelera (tam si tiež dajte guida, som netušila akú spojitosť má hala s Fridou Kahlo), Edge, One World, Socha Slobody, pamätník 9/11 ... Central Park je must see, chodili sme tam raňajkovať 🙂 Zájdite si do Hard Rock café na výborný steak alebo na dolný Manhattan do výbornej peruánskej reštaurácie - ak teda holdujete jedlu. Mrkni na tie citypassy, tam si vyzobnite, čo vás bude zaujímať. Hrozne záleží na počasí, my sme to vychytali úplne parádne. Desať dní je ale na samotný NY trochu moc, myslím, že 7 je úplne na pohodu. My sme boli 5 a keby sme nemuseli byť ten ďalší deň už v Londýne kvôli pracovným povinnostiam, tak si to o tie dva predĺžime...

tiezjedna
25. jan 2025

@motovidlo a nezabudnite na Madison Square Garden👍 Možno vychytáte aj nejaký zápas NBA, alebo koncert, ale rozhodne si dajte tour👍

queen_mary
26. jan 2025

Skus pozriet ubytko apartmany ferina na fb. Su to slovaci co ziju na staten islande, byvaju kusok od ferry, za 20 minut ste na manhattane a maju super ceny. Aj s nimi pokecate a nacerpate taky iny rodinnejsi feeling z toho mesta

mamina7070
26. jan 2025

za mna okrem tych klasik urcite predstavenie na broadway a co je celkom zvlastne dost do penazi ide pitie (nemyslim alkohol aj obyc voda