icon

Dovolenka v Ománe - Muscat vo februári

2. dec 2025

Ahojte,

Nema niekto realnu skusenost s dovolenkou v Omane - Muscat v druhej polovici februara? Dakujem 🙂

melanta
3. dec 2025

S dovolenkou v Omane skúsenosť nemám, ale chodievam tam viac krát do roka pracovne. Je tam vo februári teplo, ale nie horúco, na večer chladnejšie. Vzduch 28-30, voda 25. Ak máš rada veľké horúčavy, tak ti bude chladno, inak pohoda.

anonym_cc125b
3. dec 2025

@anonym_autor
Nebol som, ale raz som bol zaciatkom januara v Dubaji a voda bola taka ze sa len rusi kupali.

melanta
3. dec 2025
@anonym_cc125b

@anonym_autor
Nebol som, ale raz som bol zaciatkom januara v Dubaji a voda bola taka ze sa len rusi kupali.

@anonym_cc125b ona sa nepýta na Dubaj. Dubaj je vyššie, vždy je tam teda chladnejšie. Ja sa december až február v Dubaji tiež nikdy nekúpem, ale bežne sa tam kúpu nielen Rusi, ale všetci turisti. V Muskate som sa vo februári už kúpala, hoci teda na dovolenku by som tam nešla.

autor
3. dec 2025
@melanta

@anonym_cc125b ona sa nepýta na Dubaj. Dubaj je vyššie, vždy je tam teda chladnejšie. Ja sa december až február v Dubaji tiež nikdy nekúpem, ale bežne sa tam kúpu nielen Rusi, ale všetci turisti. V Muskate som sa vo februári už kúpala, hoci teda na dovolenku by som tam nešla.

@melanta preco ak sa smiem opytat?

zeldia
12. dec 2025
@melanta

@melanta aj mňa by zaujímalo prečo by si nešla.

melanta
13. dec 2025
@zeldia

@melanta aj mňa by zaujímalo prečo by si nešla.

@zeldia pretože to sú mestá. My chodíme buď do rezortov a to mimo veľkých miest, alebo potom ak chceme žiť mimo rezortu, tak lokality, kde je čo vidieť. V Omane nie je čo vidieť a podľa mňa ani v Dubaji. Keby som do týchto krajín nechodila pracovne, tak by som nenašla jediný dôvod ísť na dovolenku do Omanu či Emirátov.

autor
13. dec 2025
@melanta

@zeldia pretože to sú mestá. My chodíme buď do rezortov a to mimo veľkých miest, alebo potom ak chceme žiť mimo rezortu, tak lokality, kde je čo vidieť. V Omane nie je čo vidieť a podľa mňa ani v Dubaji. Keby som do týchto krajín nechodila pracovne, tak by som nenašla jediný dôvod ísť na dovolenku do Omanu či Emirátov.

@melanta ok dakujem za nazor. Toto je stale vec nazoru a vkusu tak som zvedava co nato povieme potom. Nam sa prave paci ze je to rezort co mame ale da sa relativne jednoducho dostat aj do mesta.

melanta
13. dec 2025

@anonym_autor ale samozrejme, že je to otázka vkusu. Ja som predsa nepísala, že ti Oman neodporúčam. Konkrétne v Maskate je niekoľko ozaj dobrých rezortov, kde budete určite spokojní. Ja do nich rada chodím, ak idem pracovne.

autor
13. dec 2025
@melanta

@anonym_autor ale samozrejme, že je to otázka vkusu. Ja som predsa nepísala, že ti Oman neodporúčam. Konkrétne v Maskate je niekoľko ozaj dobrých rezortov, kde budete určite spokojní. Ja do nich rada chodím, ak idem pracovne.

@melanta Ja som to tak ani nebrala🙂 len pre zaujimavost patri resort skupina Hotel Shangri-La Barr Al Jissah - Al Waha medzi tie ktore mate odskusane? Pripadne ak tamchodievate,je tam mozne platit mobilom (miestna mena vo virtualnej karte) alebo ako sa tam da platit (dostat sa k miestnej mene aby som sa ale neoklamala)

zeldia
14. dec 2025
@melanta

@melanta dakujem. Čítala som práve že Omán ma aj neaku “prírodu” a tiež históriu a architektúru. Dubaj nikdy som tam nebola sa mi zdá ako “AUPARK v pustí” neviem čo by som už len tam chcela vidiet lebo vysoké presklené budovy ma nezaujímajú. Veľmi by som chcela vedieť kde si pracovala v akom odvetvi že si spolupracovala s touto častou sveta ale jasne nemusíš písať - supy sa zletia a ukameňujú nás obe😉