icon

Dovolenka v Slovinsku - skúsenosti

sasitimi17
25. feb 2021

Ahojte dievčatá, boli ste niektorá na dovolenke v Slovinsku ? Nevravím že hneď teraz tam chcem ísť, všetko uvidíme podľa situácie tam aj tu. Ale iba tak si chcem spraviť “prieskum”, rozšíriť obzory.😄 Je to celkom nepopulárna destinácia, pre nás možno viac menej neznáma. Tak by som chcela vedieť aké máte skúsenosti s tou krajinou. Chcela by som takú zmenu, niečo inakšie 🤔

suzitok
25. feb 2021

Nádherná krajina,boli sme v meste Piran, prijemna pláž, nádherné mestecko, zachovale stare stavby, je tam aj take mensie Aquarium, hrad s múzeom, loďky...
Cestou naspat sme sa zastavili v Lublane, oplatí sa ist na hrad, isli sme hore lanovkou, na námestí je trojmost, povozili sme sa na lodi, krasna pesia zona je tam..odtial sme isli do jaskyne Postojnska jama, vlacikom sa tam chodi, nenormalne krasne je to...mne učarovala celá krajina, iste sa tam ešte vrátime...

sasitimi17
autor
25. feb 2021

@suzitok áno presne pozerala som už niečo aj na nete, ale chcela som počuť aj od niekoho kto tam už bol 🥰 no uvidíme, možno to zrealizujeme až o rok ale každopádne chcem tam ísť

lasskonka
25. feb 2021

@sasitimi17 urcite chod pozriet jazero bohijn😍

suzitok
25. feb 2021

@sasitimi17 my sme boli na týždeň, ale tak, ze sme sa kazdy deň presúvali, akurat v Piran sme boli dva dni...ale nestihli sme všetko, oni tam toho maju strasne vela...my tiez chceme ist, no uvidime ako to bude, kedy sa bude dat

gabsisi
25. feb 2021

@sasitimi17 boli sme pred dvomi rokmi a bolo supeeer. Bývali sme v Kranjska Gora a odtiaľ navštívili jazera Bled a Bohinj. Nádherne bolo aj jazero priamo v Kranjskej Gore. Na jeden deň dme si odtiaľ skočili k moru do talianskeho Lignano. A posledný deň lanovkou na vrh Monte Lusary... tiež v Taliansku. Uuuuzasna dovolenka. Dokonca s deťmi 1 a3 r

mirage
25. feb 2021

wau, ked to citam, chcem tam ist.. Hadam sa bude v lete dat.

gabsisi
25. feb 2021

@mirage nám na to stačili 4 dni a cítila som sa oddýchnutá ako po mesiaci. Fakt naaadherna krajina

lucik194
25. feb 2021

@sasitimi17 boli sne vzdy na par dni, zastavili sme sa na ceste domov z chorvatska resp talianska,
ono zalezi od toho co chcete vidiet resp zazit. boli sme bez deti zamladi, ale aj s detmi teraz poskedne roky.
bez deti super raftovanie na soči, pramen soci, ferraty, turistika....
s detmi sa daju vidiet jaskyne, kone turistika, jazera....je toho vela,napisem viac ked budem na pc. ake stare deti?

mirage
25. feb 2021

@lucik194 mozes aj mne, mame tinedzerov

keduska
25. feb 2021

Ak k moru, tak Slovinsko nie, je to v podstate len pristav. Ale k niektoremu jazeru s tyrkysovou vodou urcite. Maju nadherne hory, vodopady, rieky, a ako uz bolo spomenute Jama Postojna, Bled is a must. Ked sme boli my, cca 8 rokov dozadu, zdalo sa mi Slovinsko dost drahe, neviem, ako je to teraz. Ludia su fajn, idealne byvat v nejakom sukromi, nam sa podarilo prenajat nadherny byt hned na brehu Bledu. Kazdemu, co sa chysta, odporucam jeden bod: Kmetija Klemensek. Nikdy som nejedla obed v krajsom prostredi😉

sasitimi17
autor
25. feb 2021

@lucik194 dcéra bude mat v júli 3 roky, no ale ak by sme šli až o rok tak by mala 4
Ona je našťastie veľmi prispôsobivé dieťa, nemám problém s ňou niekde ísť (našťastie✌🏻😄)

sasitimi17
autor
25. feb 2021

@keduska nie, tentokrát nechcem klasiku more. Vravím že trošku chceme zmenu 🙂 takže nemám hľadať hotel?

lucik194
25. feb 2021

no ja tu napisem viacere typy:

toto je od kamaratky co v Slovinsku bola x razy a ma ho prechodene krizom krazom:
Soča (su aj useky pre deti na splavovanie a kupanie sa)
Tolmin / Tolminska korita
Lipica (kone) isli dost hore s cenou za posledne roky
Postojna (isli dost hore s cenou na posledne roky)
Štanjel (hrad)
Kamniška Bistrica (cela krasova oblast, typicka ich architektura) Velika Planina - Kamnišske Aply
Bled
Bohinjske jazero (nad nim Slap Savica - vodopad), dole pod jazerom smer Polje sa da vylet urobit..

lucik194
25. feb 2021

pre velkacov teens ja osobne by som odporucila splavovanie Soče, ferraty pobliz Soce (je tam najvacsie skalne okno v julskych alpach, alebo potom este krasne jedna ferata a vidite v skale tvar (akoby vytesane) to je tak turistika 15+
Triglab je tiez krasna trasa, ale urcite starsi teens.

diewcatqoo
25. feb 2021

Za mna Slovinsko super, odporucam ho kazdemu. Boli sme s dvojrocnym a bolo uzasne. Byvali sme par dni v Blede, niekolko metrov od jazera. Vecer sme zabookovali hotel a rano sme cestovali, takze sme vystihli super cenu.
Pozicali sme si bicykle (maju aj s detskymi sedackami) a brazdili okolie na bikoch. Nestihli sme vsak vsetko, co sme chceli. Na jazere su aj vyhradene miesta na kupanie. Boli sme v auguste a jazero sa mi zdalo este teplejsie ako more.
Potom sme sa presunuli na juh, boli sme v Portorozi a v Pirani. Tie plaze nie su nic moc, ale pokial sa neplanujes cely den vyvalovat pri mori, tak to postaci. Pri hoteli Bernardin v Portorozi je dost atrakcii pre deti.
Dovolenku v Slovinsku sme mali na plane aj vlani, s tym, ze by sme viac prebrazdili Alpy, jaskyne a salase na Velikej planine + zastavka Bled, Bohinj a okolie + Piran a Portoroz + Taliansko. Dufam, ze coskoro nam to vyjde.

lauriinkaa
25. feb 2021

📌

lucik194
25. feb 2021

my sme s detmi 7/10 rokov videli mnohe veci, najviac sa im pacili
- Postojna (jaskyna) to je nieco co treba zazit, treba ist na posledne vstupy, tie byvaju poloprazdne, to ze ides vlacikom je sialene, ale aj tak kristalove lustre v jaskyni bola topka to len tak neuvidis, je to obrovskeeeeee
- druha topka Skocjanske jame (najvacsi podzemny kanon v akom som kedy bola)
- Predjamsky hrad (predjama) tam byval Slovinsky Robin Hood
- ak maju deti radi kone - tak Lipica
- Portoroz je nadherne mesto
kupat v mori, nic moc, je to v podstate mestska plaz, to skor dajte Bled jazero a Bohinj, s lodkami, clnkami, kajakmi, resp. paddle boardami

co sa tyka cien, tak trosku drahsie ako SKK ale nie je to ziaden velky skok.

lucik194
25. feb 2021

v tej postojnej ides vlacikom 10-15 minut cez velke saly, siene potom vlak zastavi a mas okruh asi 45 minut peso

keduska
26. feb 2021

@sasitimi17 skor by som sla do nejakeho apartmanu, ale iste v predstihu najdes aj hotel za dobru cenu, to je na osobneej preferencii, nasla som dom, kde sme chvilu byvali:
Turizem in prevozi, Franc Sebanc, s.p.
+386 40 887 350
https://maps.app.goo.gl/aEwzmKQmEorP9P8S9

sasitimi17
autor
26. feb 2021

@keduska ďakujem, pozrela som si aj recenzie možno ani ten dom nieje zlý nápad, ale asi skôr ten apartmán..

keduska
27. feb 2021

@sasitimi17 ono v tom dome je apartman samostatny

sinnovea1
4. feb 2023

@gabsisi máš prosím konkrétny link na ubytko? vďaka😊