icon

Dovolenka v Slovinsku

zuzana76
21. feb 2012

Tento rok by sme radi navstivili tuto krajinu ako nas dovolenkovy ciel, preto ma potesia akekolvek informacie , co sa tyka ubytovania. Velmi popularne je medzi nasincami najma Chorvatsko, ja vsak dufam,ze sa najde aj niekto, kto bol v Slovinsku. Dakujem za kazdy prispevok.

nikuliak
1. apr 2014

Ahojte,
tip na ubytká napríklad tu: http://www.carovnehotely.sk/slovinsko-bled-gran..., sú tam tipy aj na lacnejšie varianty ;)
Triglav je odtiaľ malý kúsok

golemko27
10. jún 2014

Ahojte, neviete mi niekto napísať koľko vychádza ubytovanie na noc v penzionikoch v Slovinsku? A aké je tam more, myslím teplota, čistota, či je skôr kľudné. Možno keby niekto vedel porovnať s Gréckom, Chorvátskom či Bulharskom. Chceme ísť s ani nie dvojročným dieťaťom, tak hľadáme niečo blízko a za rozumnú cenu. Poradí niekto konkrétne miesto, prípadne kontakt...???

nikuliak
11. jún 2014

@golemko27
V Grécku ani Bulharsku som nebola, ale slovinské pobrežie sa dosť podobá chorvátskemu, aj ceny sú tam viac - menej podobné (možno je Slovinsko o máličko drahšie).

elenapol2
17. jún 2014

dobrý večer,ak by ste chceli, obratte sa na mna, mam cestovnu agenturu, pomožem,poradim,vybavim a maminky z konika maju zlavu 🙂
elena
www.aztravel.sk

livika2014
2. aug 2014

@jasminet
Ahoj, tiež ideme do hotela Vile Park. Mám 3 mes. dieťa. Chcem sa ťa preto opýtať či je ten hotel poschodový a či má výťah, alebo ako to budem vedieť vyriešiť s kočíkom. A tiež, že vraj sú tam malé izby. Tak či tam vopcháme aj cestovnú detskú postieľku keď sme dvaja a staršie dieťa bude na prístelke...A tiež či som to správne pochopila, že ak chcem slnečník a lehátka tak len priniesť z domu. A či tie všetky atrakcie sú v areály už zadarmo. A budem rada ak mi napíšeš či ste tam mali aj animácie a aké. Vopred díky

jasminet
2. aug 2014

@livika2014 ahoj, vile park nema vytah, tak jedien po schodoch niest kocik. my sme mali rodinnu izbu, cize manzelska postel + este jedna v takom mierne oddelenom kutiku, orientacia na park, nie na more. boli sme vtedy 2+1dieta a v pohode by sme tam este zmestili cestovnu posielku. kocik sme parkovali na balkone... ale nasi napr. mali len mensiu izbu, bez tej pristelky.

slnecnik a lehatka sme si platili, neboli tusim v cene, ale bolo ich dost.

hm, atrakcie neviem, bazen bol v cene, aj ten bazenovy svet vnutorny, ale to sme nevyuzili ani raz, prisli sme kvoli moru a mali sme vyse 30stupnov, more teple... teraz su tam aj nejake nafukovacie hrady na vode umiestnene, co sme minuly rok videli.. ine atrakcie som si nevsimla, este mozno detske ihrisko, to bolo zadara pre celu plaz.

janka_mamka
2. aug 2014

Ahoj ja som v Slovinsku zila 7 rokov neviem co ta presne zaujma ale ak chces rada ti odpoviem na hociaku otazku. Neviem kam sa presne chystas ale urcite odporucujem navstivit miestecko Piran ale pesi alebo dakedy jazdia avtobusy pretoze parkovne je tam cca 15 e.nieje to daleko a pesi sa to da zvladnut. IZOLA je tiez nadherne stare rybarske mesto ma kamennu plaz a plaz pre invalidov. PORTOROZ ma plaz aj pieskovu a je najviac prisposobeny pre rodinky z detmi. Ankaran neodporucam. Ceny su v restike tak ako u nas,pizza cca 6 eur akurat pivko je trosku drahsie. Najlacnejsie potraviny su eurospin alebo potom mercator... uf ale som sa rozpisala ;)to preto ze mam odtial najkrajsie spomienky. Odporucam si spravit vyletik napr. Postojnska jama, Predjamski grad. Stoji to za to a nie je to ani hodinka cesty ;)

janka_mamka
2. aug 2014

@jasminet skoda Piran je PRENADHERNY ;)...

jasminet
2. aug 2014

@janka_mamka ? je, preco? 😅 😕

janka_mamka
2. aug 2014

@jasminet lebo ste pisali ze zial ste isli iba okolo ;( tak mi nedalo nezareagovat aky je nadherny ze je to skoda ;(

jasminet
2. aug 2014

@janka_mamka ale v pirane sme my boli... to asi nieco ine si myslela, alebo niekoho ineho 😉

janka_mamka
2. aug 2014

@jasminet ahaaa tak potom pardon asi som to dajak domotala ;))))))

jasminet
2. aug 2014

@janka_mamka citala som potom stare prispevky - o izole som pisala, ze piran je krasny, ale priamo v izole sme sa nezastavili... 😉

livika2014
4. aug 2014

@jasminet Ahoj, dakujem za rychlu odpoved.Este mi napadlo ci sa s kocikom pesi po promenade dostanem do Piranu (ci mi to vobec odporucas) a ci tam je nieco lakave aj pre deti. A tak isto ako je to opacnym smerom do centra Portoroza. Dik

livika2014
4. aug 2014

@janka_mamka ahoj, rozmyslam ake prechadzkove vylety sa daju podniknut s kocikom a na pesi s dvomi detmi.Ubytko mame na konci Portoroza.Pises,ze je tam pieskova plaz.Mozno kvoli malemu by sme tam na jeden den zasli autom.Nevies ake su tam ceny pakovneho a pozicovneho za slnecniky?Niekde som citala 5e, ale neviem ci za osobu,set s lehatkom alebo je to len vstupne? Toto leto ma cudne pocasie preto rozmyslam kam s detmi ak bude chladnejsie, pripadne rovno prsat.Nevies mi tam nieco poradit?dik

jasminet
4. aug 2014

@livika2014 z vile park sa v pohode dostanete po promenade do piranu, je tam napr. akvarium, to sa nasej krpatej pacilo, inak nic take pre deti... viem, ze sa robia vylety lodou... ale vacsinou do piranu, napr. strunjan-piran a spat.
do portoroza je to fakt iba kusok, po promenade neviem, skor ulickami, to mate asi 5-10 minut...

v portorozi su pieskove plaze (tam kde je slnecnik) - navezene, vstup do mora vacsinou aj tak po schodoch rovno do hlbokej vody. pripadne sa po betonoch dosat do vody.

ak vam bude prsat, tak tam su tie bazeny vnutorne.

livika2014
4. aug 2014

@jasminet to akvarko v Pirane urcite zabsolvujeme, dik za tip.Presne pre tie vnuorne bazeny sme to aj kupovali.Normalne sa uz tesim viac ako deti🙂

janka_mamka
4. aug 2014

@livika2014 ahoj myslim ze k tej pieskovej plazi sa da zajst aj peso on zas ten portoroz nie je az tak velky. Da sa aj s kocikom,ale neviem ti presne vysvetlit ze kde je. Inak ak vam nerobi problem ist kam avtom tak keby prsalo tak by ste mohli zbehnut trebars do Kopru do obchodneho centra ,viem ze ich mame na Sk dost ale furt lepsie ako sediet na izbe ;( alebo rovno do Ljublany do Aquacity je to hodka cesty po dialnici a vstup okolo 14 eur a v tom je zahrnuty aj obed a myslim ze aj dzus je to kryte je to fajn pre deti. To ma tak teraz napadlo. Inak sa oplati poprechadzat aj po Kopri aj po Izole

livika2014
4. aug 2014

@janka_mamka dakujem, inak
tie ceny su lepsie ako v Tatralandii.

janka_mamka
4. aug 2014

@livika2014 super som rada ze ste boli spokojni ;)

livika2014
5. aug 2014

@ janka_mamka Kedze tam ideme hlavne kvoli moru chcem sa opytat ci tam su jezkovia a meduzy tak ako v Chorvtsku.A este mi neda zvedavost ako sa ti tam zilo.Ci je to ako Slovensko s morom, alebo je tam zivot v niecom odlisny.A ci je Slovinsko lepsie miesto pre zivot ako Slovensko a preco.dik

ada5588
17. máj 2015

neviete prosim ako je to s ubytkom na blink...chceme ist v septembri na dovolenku a chcela by som vediet ci sa tam da zohnat ubytko kdekolvek...

ada5588
17. máj 2015

@janka_mamka nevieš ako je to v portoroz s ubytovanim na blink

janka_mamka
23. máj 2015

@ada5588 ahoj myslím že by s atam dalo dačo vždy zohnat aj na blink bez rezervačky

janka_mamka
23. máj 2015

@livika2014 ahoj som tu dávno nebola, žilo sa tam paradne , teda aspoň mne je to niečo ako Slovensko s morom ale ludia milí, uprimni, temperamentní proste parada, mala krajinka odkial všade blízko 😝

janka_mamka
23. máj 2015

@livika2014 a ježkovia a medúzy tam nie su kedže more nie je také čisté ako v Dalmácii.

marca12
24. júl 2015

Slovinsko milujem,uzasna krajina.nielen koli moru,ale maju aj nadherne ciste potoky,rieky,jazera.prekrasne hory,proste najlepsia dovolenka je pre mna v Slovinsku.uasni mili,ochotni ludia.ubytovanie hladame priamo cez slovinske stranky,je to lacnejsie.a vacsinou byvame v rodinnych penzinoch,apartmanoch.minuly rok sme boli u jednych,ktori mali jeden penzion v horach a druhy pri mori.tyzden sme boli v horach a tyzden pri mori.mas tam mnostvo krasnych miest na vylety

peneloppe
24. júl 2015

@marca12
Mohla by si mi prosim poslat linku na tu stranku. Dakujem.

marca12
24. júl 2015

@divosko boli sme pri bledskom jazere,tento rok chceme ist do triglavu a potom k moru.

tu sme boli velmi spokojni,k jazeru sme chodili na bicykloch,je tam krasny cyklochodnik

http://www.apartmaji-arh.com/ a maju izby aj pri mori.

marca12
24. júl 2015

@peneloppe cez google hladam,dam do vyhladavaca apartmaji Portoroz alebo ine mesto,o ktore mas zaujem a hladam.cez translator prelozim,lebo po slovinsky neviem 🙂