icon

Dovolenka v Thajsku

matildatina
17. jan 2017

Dobry vecer. Chcela by som sa opytat , ci ma niekto skusenost s dovolenkou v Thaisku s malym kojenym dietatkom .

biba79
17. jan 2017

My sme boli koncom marca a za jediný deň sme sa spálili a používali sme 50 tku faktor a boli sme výlučne pod slnečnikom ked sme neboli v mori a to sme snedé typy pokožky. Za mňa radšej nie. Ale záleží v akom období idete a či na pláže alebo po pamiatkach. A do džungle bez očkovania asi tiež neodporúčam.

1kriosa1
17. jan 2017

Tak ako tu je spomenuté, veľmi záleží od obdobia (či idete v sezóne, alebo mimo). Druhá vec je samotná cesta, či chcete obetovať za letenky veľa a ísť priamy let, alebo idete prestupovať.
V Thajsku som bola viac krá, ale myslím si, že pre deti to nieje vhodná krajina (odhliadnuc od drog a prostitúcie). V mori sa deti v žiadnom prípade neokúpu, nakoľko sú tam obrovské vlny, je veľmi málo pláži vhodných pre deti. Myslím si, že na 80% plážach si nezapláva ani dospelý - aj cez sezónu, mimo nej ani nekomentujem. Jedine Phuket by som uviedla, že má ako tak, vhodné pláže pre deti, ale tam je zas veľmi málo rezortov, ktoré majú priamo na pláži svoje lehátka a slnečníky bez poplatku (čo si myslím, že na dovolenke s deťmi je slnečník nevyhnutný). My sme boli aj v džungle, očkovaní sme neboli, ale deti by som dala určite.

tenerifka
17. jan 2017

@1kriosa1 My sme boli na Koh Samet a more bolo ako zrkadlo, plavali sme od rana do vecera....
A akeze to ockovanie treba do "dzungle"?

tenerifka
17. jan 2017

@matildatina Thajsko je super destinacia pre rodiny s malymi detmi, treba vybrat nejaky fajn rezort s rañajkami a s moznostou ist na vylety do okolia, a uzivat si more....za mña Koh Phi phi alebo iny ostrov v okoli, nadhera....
Ockovanie treba len tie zakladne, ale na plazi sa da lahko chytit Hepatitida A (nie je nebezpecna, v Thai si ñou prejdu vsetci este ako deti, ale vie zneprijemnit dovolenku), preto by som doporucila ockovanie, my sme si ho dali (neviem ale, ci ockuju tak male deti).
Takisto sa treba chranit proti komarom, ale v obdobi sucha ich nebyva vela
Inak rodin s babetkami bolo vsade vela, najma zo severskych krajin

matildatina
autor
17. jan 2017

a mozem este vediet ako deti znasali let?maly ma 14 mesiacov, dakujem

tenerifka
17. jan 2017

@matildatina Ono je to uplne jedno, ci letis do Thajska, do USA alebo do Brazilie....je to vzdy dlhy let a kazde dieta ho znasa inak, vacsinou je to otrava aj pre dospeleho samotneho, na to sa treba pripravit, najlepsie je najst priamy let a letiet v noci, kedy dieta vacsinu cesty prespi

wikisara
18. jan 2017

@matildatina let býva zvyčajne pre deti dosť náročný. Veď keď si vezmem že aj dospelý niektorí majú problém letieť. Sú tam možné obavy a to dieťa ešte tak dlho nie vždy obsedí na jednom mieste. Ak by som mohla poradiť, tak by som radšej ešte počkala a až potom išla na takúto dovolenku s dieťaťom.