icon

Dovolenka v Thajsku

dasaaa
8. jan 2014

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Chystáme sa s mm na dovolenku individuálne, bez cestovky. Vyberam medzi Koh Phangan alebo Koh Samui vraj sa to tam teraz v poslednej dobe dosť mení a už to nie je čo kedysi. Príspevky na nete sú skoro všetky staršieho dáta tak zháňam dáke aktuálnejšie info. Vie niekto poradiť, ktorý ostrov vybrať ak chceme nie veľmi preľudnené miesto a ubytovanie na pláži za slušnú cenu? Koh Samui údajne dosť zdražel a prerástol rezortami???? Kedy kupovať letenku? Niekto radí pol roka dopredu, niekto dva mesiace.....chceli by sme priamy let cez Eva air.....letel niekto s nimi? Máte niekto skúsenosti s indi-vindi cestou? Budem vďačná za každú radu 😉

mijama29
27. jún 2018

@tenerifka mali ste nejaku blbu situaciu s mantami? Akurat mi tu manzel robi prijemnu atmosferu pred cestou 🙉😂😂

tenerifka
27. jún 2018

@mijama29 manzelovi dlhe nohavice na veceru( ak ste v 4*+), a ty aj v kosielke ci satach na ramienka, manty su ok a zlate tvory a zmiznu skor, nez ich stihnes zaregistrovat

mijama29
27. jún 2018

@mijama29 tak prave nam prisli pokyny k dovolenke. Pise sa tam o poplatkoch pri vstupw do krajiny, miestne dane. A potom o poplatku v ubytovani daka ubytovacia miestna taxa. Vies mi povedat k tomu blizsie a cca aj sumy?

mijama29
27. jún 2018

@tenerifka a este prosimmozu sa brat cigarety a ake mnozstvo? Resp. Ak je niekto z vas fajciar. 🙂

tenerifka
27. jún 2018

@mijama29 nie sme fajciari, ale urcite mozes zobrat karton na osobu

tenerifka
27. jún 2018

My sme nic pri vstupe neplatili, dañ k napojom ci jedlam je 10%+12% =22%, ale velakrat to uz je zaratane v konecnej cene, treba citat dole na jedalnom listku
Ak nejdete do nejakeho batozkarskeho hniezda( co verim ze nie), tak tieto starosti s taxami a poplatkami pusti z hlavy a na mieste uvidis

martina642
27. jún 2018

@mijama29 tak supeeer som rada že môj dotaz sa stal skutočnosťou 🙂 užite si to, je tam nádherne , to more zbožňujemeeeee.. joj hned by som šla 🙂 vidím že rady dostávaš od najskúsenejšej cestovateľky 🙂 , ale tie poplatky mi nejdu do hlavy, my sme nič neplatili

mijama29
27. jún 2018

@tenerifka ideme 4* sun island resort .. lenze v dokladoch mame napisane ze castokrat pri odchode nam to daju zaplatit bez ocakavania..a tak isto ze pri spiatocnej ceste na.letiaku daku zaplatit daku miestnu dan..nerada by som bola na nieco nepripravena iba o to mi ide 🙂 ... dakujem ti ❤

mijama29
27. jún 2018

@martina642 ano dakujeeeem, len uz nech som tam lebo ma z toho stresu poraziii 😂

mijama29
27. jún 2018

Kockyyy a malej mozem vziat dake sladkosti? Ona sladke nevyhladava, ani nedostava , ale rada by som mala nieco na uplacanie 😂 ak by bolo treba alebo zaruku ze nieco zje ak by sa jej neacilo to nove..aj ked nema problem z nicim no istota...rada by som, keby tam mala nieco co pozna take to svoje...a takyto dzusik myslim zo 4 kusy ?? Ci uz som uplne sibnutaaa?? 😂

mijama29
27. jún 2018
mijama29
27. jún 2018

Lebo take nieco tam asi nekupim 😁😁

martina642
27. jún 2018

@mijama29 do veľkej batožiny môžeš, zober dáke sušienky , čokoľvek.. ale varia tam dobre, európska kuchyňa tam je čiže malá nebude mať problém určite.. ryža, kura rybka cestoviny.. a čo sa týka oblečenia nestresuj, zober pár kúskov, my celý deň v plavkách, len pár kúskov na večere,obedy raňajky.. aspoň teda my sme vôbec oblečenie nevyužili 🙂

mijama29
27. jún 2018

@martina642 moja mala musim si poklopkat, ale zje ozaj vsetko a sladkost vymeni za zeleninu ..nechutia jej..pen co ja viem idemw daleko chcem byt v pohode a mat nieco v zalohe.. co sa tyka oblecenia tiez neriesim..idem sa zrelaxovat a predovsetkym riesime malu aby mala co porrebuje 🙂

mijama29
27. jún 2018

@martina642 a dakujem 🙂

mijama29
27. jún 2018
tenerifka
28. jún 2018

@mijama29 mozes zobrat hocijake keksiky, cokolady ( na napoje kasli, ale aj tie mozes), o tej taxe neviem nic, ak letis s normalnou leteckou spolocnostou, tak to je vacsinou riesene uz v ramci letenky.Mña takto strasili na forach ze pri odlete z Dominikanskej treba platit a Iberia to uz mala zaratane v letenke, samozrejme ze ak by som letela zo Santo Domingo s nejakou spolocnostou Air latinos do tramtarie, tak hej.Ale potom ti napisem ze ci sme nieco platili

sticker
mijama29
28. jún 2018

@tenerifka a vy ste tam dokedy? Daj vediet, ci ste pri odchode platili nieco v ubytovani. Pise sa vsade, ze 6-8usd osoba/den a vrqj to neni zaratane. Ale pride mi to chore.

mijama29
28. jún 2018

@tenerifka v dominikanskej sme veru ani mi nic neplatili, ani pri ubytku, ani na letisku. Lenze vtedy som ani nic take neriesila. To len od kedy mam malu vsetko riesim zbytocne. 🙂

martina642
28. jún 2018

@mijama29 my sme boli minulý rok, leteli sme s Emirates, normálne cez cestovku a neplatili sme absolútne nič.. boli sme All čiže sme neriešili ani pitie, ale od cestovky šlo všetko ako po masle, nikde žiadne zdržanie, čakanie, poplatky.. fakt nerozumiem tomu, asi záleží od cestovky, ťažko povedať.. to oblečenie som spomenula len preto, aby si mala info, že tie ostrovy sú maličké, pláž máš pred domom,poväčšine, a ozaj netreba nič extra, aby ste toho netrepali zbytočne veľa, ja som teda brala zbytočne polku oblečenia, zabudla som z minulej skúsenosti, dcéra nosila dvojo šiat 6 dní na striedačku 😀 😀 odmietala tričká lebo aj večer bolo teplúčko 🙂 bože ako ti závidím ale v dobrom, užívajte 🙂

mijama29
28. jún 2018

@martina642 my ideme cez TUI a letecka spolocnost tusim Qatar alebo tak dako sa to pise. Letime do Doha a odtial na Male. Ubytko mame 4* a plna penzia.. Tak hadam to neni najhorsie 🙂

mijama29
28. jún 2018

@martina642 ja pre istotu malej vezmem , lebo ona vsetko hned zaspini, a tie jej vecixky su malicke, takze to nejj take strasne 🙂 .. dakujeme

tenerifka
28. jún 2018

@mijama29 prosimta daj mi link, kde sa pisu taketo bludy...

tenerifka
28. jún 2018

@mijama29 Sun island je z tych vacsich ostrovov, ale ak ides prvykrat na Maldivy, bude sa ti pacit vsade.Zda sa mi, ze tento ostrov nema reef, ale ma krasnu lagunu.Mozno budu robit vylety lodou na snorchlovanie, rezorty bez reefu to zvyknu robit zadarmo

dzukeles
28. jún 2018

@dasaaa ahoj. My sme v zime boli mesiac na koh samui. Pekny ostrov, no za mna krajsie ine miesta kde som uz bola (krabi, phuket) je tam dost hotelov pri plazach, ale plaze verejne samozrejme. A na koh samui prelet z bkk je celkom drahy, no letisko najlrajsie co som kedy videla

mijama29
28. jún 2018

@tenerifka prislo mi to v emaily v podkladoch od cestovky.. a inak to citam na dost vela strankach. Pockaj pozriem a poslem 🙂

mijama29
28. jún 2018

@tenerifka toto som prave nasla z velvyslanectva Ceskej Rep. https://www.mzv.cz/newdelhi/cz/ko/informace_pro...

mijama29
28. jún 2018

@tenerifka su tam presne popisane tie poplatky..akurat, ze zavedene v 2012 takze to uz asi aj vstuplo, kedze som citala o nieco vyssiu sumu pri tej odletovej dani. Pisu aj, ze odletova dan, je pri lepsich organizaciach uz v cene letenky, no necham sa prekvapit. A je tam aj ta povinny ubytovacia dan, ako aj pri inych krajinach a tu pisu od 6usd na osobu/den, podla ubytka aj viac. tak sooom zvedavaa 🙂 ... Volala som aj do cestovky, moc mi nevedela dat blizsie info a sumy, ale ze ano je to tak. Aaaaa este otazka aku sumu cca beru ako zalohu v ubytovani kvoli poskodeniu? Platili ste nieco take?

tenerifka
28. jún 2018

@mijama29 aj ja letim s Qatar a urcite to uz bude v cene letenky.
Ten prvy rezort dom kupovala cez Neckermann a nic sme pri odchode neplatili
Ten druhy mame cez FTI a urcite nic platit nebudeme, to len ked rezervujes cez predrazeny Booking a pod.

tenerifka
28. jún 2018

@mijama29 ak mas rezort cez Nemcov ci Rakusanov, netrap sa, vsetko bude v cene