icon

Ako uchovať lieky na predpis v zahraničí?

24. máj 2024

Scestované žienky poraďte. Manžel užíva lieky na predpis ktoré sa musia držať v chladničke, neviem si predstaviť.ako to uchovať v chlade na dovolenke. Lieky vynechať nemôže, liečba pomáha držať jeho zdravotný stav v určitom.,, normálnom,, koryte. Už po vynechaní dvoch dávok má bolesti, dlhšie môže mať nezvratné následný.

zuzanaete
24. máj 2024

Idete autom alebo lietadlom? Do auta sa daju kupit prenosne chladnicky a niektore su napojitelne aj do klasickej zastrcky. Alebo v hotelovych izbach zvykne byvat aspon mini chladnicka/bar.

0silvia0
24. máj 2024

Vyberat ubytovanie s chladnickou na izbe. Na cestu lieky dat do cestovnej chladnicky. Dcera to tiez tak robi, do lietadla si vezme tu kocku co je napln do prenosnej chladnicky, da do chladiacej tasky. Na internate ma chladnicku na izbe

autor
24. máj 2024

@zuzanaete tri hodiny cesta autom, let v noci, nástup na hotel iba poobede. Ale nikde.v informáciach o ubytku nie je uvedené že by na izbe je chladnička.

autor
24. máj 2024

@0silvia0 dovolenka bola booknutá ešte vlani, keď tieto lieky neužíval

autor
24. máj 2024

@0silvia0 odlietame cez víkend

mclissa
24. máj 2024

Kup nieco taketo chlad vydrzi 12-16h. V hotely dufam. Ze bude minibar.

0silvia0
24. máj 2024

Tak to nezostava nic ine ako lieky zobrat so sebou v nejakej chladiacej taske a po prichode na hotel riesit a zistit moznosti. Popripade kontaktuj hotel a spytaj sa ich na moznosti.

0silvia0
24. máj 2024

@mclissa super napad

mclissa
24. máj 2024

A nezabudni na potvrdenie od lekara, ze su na predpis.

luccija
24. máj 2024

Napíš do hotela, ale väčšinou bývajú takéto info priamo pri popise hotela.A ostatnu časť cesty ako píšu baby.

zuzanaete
24. máj 2024

Verim tomu, ze hotel najde riesenie, kym budete cakat na izbu. Posli email a vysvetli situaciu. Budu pripraveni dopredu.

tenerifka
24. máj 2024

V uplne kazdom hoteli, aj v tom 3*, je na izbe chladnicka. Ked je v popise izby uvedene "minibar", to znamena chladnicka. Vidim to ako najmensi problem, ak by sa jednalo o poslednu dieru niekde na konci sveta, lieky ti v pohode uchovaju v chladnicke v bare alebo restauracii. Napis priamo na recepciu hotela, alebo do CK, kde si zajazd kupovala, a oni to uz pozistuju. A aj manzel by mohol pohnut zadkom a snazit sa to zistit

autor
24. máj 2024

@mclissa odchádzame teraz cez víkend, a doktorka už takýto čas nik nie je

autor
24. máj 2024

@mclissa a kde to prosím ťa dnes kúpiť?

sisa_s
24. máj 2024

Tak to potom skoro riesite...teoreticky ti to mozu na letisku vyhodit, ak nemas ziadne potvrdenie... je to v akej forme? Tablety, sirup, injekcia?

tenerifka
24. máj 2024

@sisa_s tablety ani surup do 100ml jej nevyhidia

sisa_s
24. máj 2024

@tenerifka napisala som teoreticky...pokial nevieme, v akej forme su lieky, tazko jej poradit...ked este ani to "chladenie" po polroku booknutia dovolenky neriesili...necudovala by som sa nicomu

0silvia0
24. máj 2024

@sisa_s nevyhodia, dokonca lad pokial bude zamrazeny jej nevyhodia. Dcera lieta s takymito liekmi.
Ale teda suhlasim, takto narychlo to riesit pred odchodom, taka dolezita vec😱

sisa_s
24. máj 2024

@0silvia0 nemusite ma vsetky chytat za slovicka..ty vies, ake lieky ma? Co ked napr.to bude 30 injekcnych striekaciek? A po 3h ceste autom, 2h na letisku chcem vidiet ten zmrazeny lad...

autor
24. máj 2024

vám sa to ľahko píše, za 54 rokov života sme nikdy nikam neleteli, všetko bookla švagriná bez nich by sme hádam ani nešli , neboli pri mori, mám dosť nervov zo samotného letu a pod

cookie29
24. máj 2024

@tenerifka zalezi od krajiny kam idu a zlozenia liekov, niektore su povazovane za drogy a je s tym problem