icon

Dovolenkové destinácie na leto 2026

frederikasucha38
21. okt 2025

Zdravím, viete mi niekto odporučiť dovolenku, s ktorou ste boli naozaj spokojné ? Už dlhé roky chodíme do rovnakého hotela v Bulharsku, no chceli by sme to konečne zmeniť. Uvažujeme nad Gréckom, Tureckom či inými krajinami kde sa lieta z Košíc. Nie sme nejako extra nároční, postačuje nám pekné prostredie, primerané jedlo, čistota a miesto, kde sa dá prechádzať po večeroch vo dvojici. Bojím sa vybrať niečo nové a zaplatiť za to stovky eur a potom byť sklamaná, preto budem rada za odporúčania 🙂 ďakujem

Strana
z2
frederikasucha38
autor
27. okt 2025
@albertto

@frederikasucha38 Zaujíma vás len hotel? Trávim veľmi zaujímavú dovolenku v horách južného Talianska, ale more a pamiatky sú veľmi blízko. Je to lacné a podnebie je úžasné, aj na jeseň sa tam dá opáliť. Chodím tam už 15 rokov, jedlo je dobré a výhľady sú krásne. Myslím si, že 400 eur stačí na týždenný pobyt vrátane prehliadky pamiatok.

@albertto Zaujímam sa aj o hotely samostatne, letenky k tomu si viem nájsť aj sama. Ako sa volá hotel kam chodíte ?

albertto
28. okt 2025
@frederikasucha38

@albertto Zaujímam sa aj o hotely samostatne, letenky k tomu si viem nájsť aj sama. Ako sa volá hotel kam chodíte ?

@frederikasucha38 Hotely sú všade drahé; hotel v Taliansku nemôže byť lacnejší ako v Bulharsku. Túto krajinu poznám; cestovali sme tam s rodinou a hotely v Plovdive boli drahé. Rád by som odporučil nový, krásne situovaný súkromný apartmán, ale keďže je blízko unikátnych pamiatok, je ťažké ho navštíviť s malými deťmi. Aj pre ne sú tam atrakcie. Jedlo je lacné. Prenajal som si tam izbu na niekoľko mesiacov, ale apartmán nebol vždy voľný. Dostať sa tam je jednoduché z letiska Salerno-Amalfi.

albertto
28. okt 2025
@frederikasucha38

@albertto
@frederikasucha38
@frederikasucha38 Ak treba, môžem poradiť. Boli tam rodiny so 4-ročnými deťmi, ale je ťažké sa s nimi pohybovať a v hoteli sa nedá jesť. Museli by ste si prenajať auto, hoci verejná doprava je k dispozícii.

frederikasucha38
autor
28. okt 2025
@albertto

@albertto
@frederikasucha38
@frederikasucha38 Ak treba, môžem poradiť. Boli tam rodiny so 4-ročnými deťmi, ale je ťažké sa s nimi pohybovať a v hoteli sa nedá jesť. Museli by ste si prenajať auto, hoci verejná doprava je k dispozícii.

@albertto Zniete ako troll. Načo píšete xy komentov, keď neuvediete konkrétny hotel alebo apartmán. Robíte si reklamu ? 🙂

marca12
28. okt 2025

My sme si zamilovali Thassos. Oblast golden beach alebo skala prinos. A vlastne vsade na Thassose je krasne,len my chodime iba na piesocne plaze. Skus napisat do cestovky svoje poziadavky napr.piesocna plaz,kludna alebo ziva s vecernym vyzitim atd. A oni ti poslu ponuky a z toho vyberaj. Ak sa ti nic nepozdava,pis im dalej. Ak sa ti nieco paci,vzdy si to pozri cez google mapy a pochod panacikom po okoli. Citaj recenzie a hodnotenia hotelov. Mne osobne vzdy zalezi len na peknej plazi,hotel nemusi ponukat nic extra,lebo aj tak sme len vonku cele dni.

albertto
28. okt 2025
@frederikasucha38

@albertto Zniete ako troll. Načo píšete xy komentov, keď neuvediete konkrétny hotel alebo apartmán. Robíte si reklamu ? 🙂

@frederikasucha38 Tento rozsudok ma hlboko urazil. Na fóre „Talianske dovolenky“ som už niekoľko rokov a poskytol som veľa rád, za čo som dostal od ostatných veľkú vďaku, čo môžem overiť. Ako občan a cestovateľ mám bohaté skúsenosti. Keďže neviem po slovensky a preklad si vyžaduje čas a úsilie, neposkytujem informácie o hoteli ani apartmáne. Najprv potrebujem vedieť podmienky a či je tento apartmán vhodný pre rodinu, pretože ak niekto hľadá lokalitu blízko pláže, nie je. Ak má niekto záujem o apartmán, môže mi napísať súkromnú správu. Na tej istej ulici stojí len posteľ v súkromnej izbe 70 eur, zatiaľ čo ja platím oveľa menej na osobu a noc. Poskytol som priestor; ak odpovedia, môžem kontaktovať majiteľa. Ak nie, nepotrebujem na seba reklamu.

ekinka82
4. nov 2025
@nikha2809

Ja milujem Tunisko, ale to bud miluješ alebo nenávidíš, treba skúsiť, more v Mahdii je takéto

@nikha2809 ahoj. Prosím ťa vedela by si mi poradiť ak si bola na djerbe nejaký hotel 🏨 pre mňa a 12r syna...v mahdii sme boli a to sme si zamilovali tak chcem skúsiť aj djerbu. Ďakujem

nikha2809
4. nov 2025
@ekinka82

@nikha2809 ahoj. Prosím ťa vedela by si mi poradiť ak si bola na djerbe nejaký hotel 🏨 pre mňa a 12r syna...v mahdii sme boli a to sme si zamilovali tak chcem skúsiť aj djerbu. Ďakujem

@ekinka82 tiež som bola len v Mahdii, bojím sa ísť inde, kvôli moru

ariana_30
27. nov 2025
@andrejka2424

@belllinka Popravde,ešte som nikoho nepočula,že v Bulharsku je pekné more.Ani v Taliansku na severe.V Turecku som nebola,posúdiť neviem ,ale nechystám sa.Chodím kvôli moru, nie službám.Moji rodičia na Bulharsko nedajú dopustiť,ale oni neplávajù,nešnorchlujù, ale hlavne nech je piesok a že sa dohovoria+ krátky let.Ak raz nenaškrabem na nič lepšue,pôjdem opäť do Bulharska kĺudne,nehovorím že bolo otrasne.Takéto more sme mali na Kréte.

@andrejka2424 prosim Ta pekne , rozmýšľam nad Kretou ale odrádza ma vietor...naozaj tam stale fuci?

andrejka2424
27. nov 2025
@ariana_30

@andrejka2424 prosim Ta pekne , rozmýšľam nad Kretou ale odrádza ma vietor...naozaj tam stale fuci?

@ariana_30 Vietor nebol nepríjemný, ale s vlnami treba rátať.My sme boli v zálive Voulisma-tam to nebolo také zlé, niektoré dni úplne bez vĺn.Treba skôr zálivy pozrieť, nie otvorené široké pláže.Mám v pláne napr.stredisko Bali -tam je to tiež vraj v pohode.Bud.leto ideme na juh do Mataly,ale chceme si požičať auto a poskúšať viaceré pláže.

elief
27. nov 2025
@ariana_30

@ariana_30 my sme boli 3x na Krete, žiadne extrémy sa nekonali, snáď prvú krát posledný deň extrémne búrlivé more, ale v noci na to prišlo zemetrasenie, tak to bolo možno spojené s tým, neviem... Fúkalo oveľa viac na kose, ale v tom teple je to ok

Strana
z2