icon

Dubai na jeseň

31. máj 2023

Vždy sme chodili cez CK na dovolenky.Vie mi niekto poradiť iba cca koľko by nás vyšiel Dubai oktober, november nemusí byť top hotel zlatý stred.Ako odporúčate po vl.osi kúpiť dopredu letenky kde a kedy?
Či cez CK?2 dospelí teeneger 17 r.
3 t eur, 5 t eur?
Ak by sme kúpili zvlášť letenky ako sa dostať z letiska na hotel pošlú vodiča, či taxík?
Odporúčate chcem niečo iné, ale mám z toho rešpekt
Ako to je zo zdr.starostlivostou?
Zvažujem Dubaj, Oman

colsami
31. máj 2023

Boli som v Dubaji v novembri, cez cestovku, 7 noci. Bola tam zlava 42% z ceny, vyslo to na dospelu osobu s letenkou aj ubytkom All Inclusive na cca 1100 euro.

oliverceky
31. máj 2023

@colsami kt.hotel?Odlet Ba?

colsami
31. máj 2023

@oliverceky ano z Bratislavy, hotel bol Doubletree by Hilton Resort & Spa Marjan Island.

vikusjk
31. máj 2023

Boli sme teraz 1.-8. maja, 2 dosp. a 11r dieta. Leteli sme s Emirates, cize letenky boli dost drahe, v podstate najdrahsia polozka. Ak poletis napr. Wizzair z Budapesti ma omnoho nizsie ceny, asi su to najlacnejsie lety. Leti sa sice do Abu Dhabi, ale chodia odtial 24h autobusy do Dubaja a viem, ze vela ludi chodi tak. My skrz pohodlie sme brali Emirates, aj ked na ukor ceny.
Mali sme apartman v Marine s nadhernym vyhladom, stal nas 860 €.
Stravovali sme sa vo food courtoch v shopping malloch a na byt sme si nakupovali potraviny, strava nas vysla 318 Eur.
Poistenie najvyssi balicek bez spoluucasti 94 €.
Za vstupy na atrakcie a na Safari (ktore btw. neodporucam, nestoji to za tie peniaze) sme dali cca 400 €, za jeden den v Atlantis Aquaventure Waterpark vratane aquaxpress listkov (skip the line) a jedla 550 €.
Dost drahe su fotky z atrakcii, ktore si ale samozrejme nemusite zobrat.
No a my sme prevazne chodili taxikom, pretoze nam to velmi setrilo cas, na taxi sme dali okolo sto eur. Treba brat bezove s farebnou strechou. Nie tie "taxi madam". Tie bezove su najlacnejsie, s cervenou strechou su statne a so zltou, zelenou a modrou su nejake firmy, ktore pracuju pre ten statny taxik. Su aj biele s farebnou strechou, tie sme nevyuzili. A su take neoznacene nijako specialne, tie su aj dvojnasobne drahe.

Z letiska v Dubaji nemajte obavu v ktorukolvek hodinu si zobrat taxi, ale chodte podla znaciek na oficialne stanoviste, kde je mrte taxikov tych lacnych. Ignorujte "taxi madam" v hale atd po ceste na tie taxiky, tam uz potom na mieste vam prideli taxik normalne pracovnik taxisluzby. Je tam rusno aj v noci, my sme prileteli o 23:00, ale kym sme sa dostali autobusom do haly a presli pasovou kontrolou, presla hodina. Cize sme si taxi brali o polnoci a isli sme do Mariny, cca pol hodka cesty. V kazdom takom bezovom taxiku s farebnou strechou je kamera, ak nieco zabudnete, alebo stratite, vsetko dohladaju. Je to uplne bezpecne a podla mna aj lacne.
Uzijte si Dubaj, je to uchvatne mesto, su tam ochotni ludia a za mna maximalna topka je bezpecnost a agnlictina.

autor
31. máj 2023

@colsami to bola cena pár dní pred odletom či bežná cena?
@vikusjk ďakujem výborne rady.Cez aku stránku ste hľadali apt.?A čo nákupy oblečenie, zlato aké sú ceny?Nie zrovna LV🙂

colsami
31. máj 2023

Myslim ze som to rezervovala cca 2 mes pred odletom, nebolo to uplne lastminute, ak toto sa pytas 🙂

colsami
31. máj 2023

Inak ako hovorila vikusj, vylet do safari tiez neodporucam, nestoji za tie peniaze 😁
My sme ale mali perfektny celodnovy vylet s vykladom po Dubaji so sprievodcom (rodeny dubajcan ale vyklad cely v cestine, studoval v cesku jazyk takze bolo to skvele vazne), vratane Burj Khalify, bolo to super, ako sme sa s autobusom presuvali nam rozpraval o kulture, historii, zvykoch... Parada, to bol vyborny den.

Ale zas celkove conclusion, precestovala som vela ale do Dubaja sa uz nevratime a ani nejako znamym neodporucam. Videli sme, pekne, ale nic take co musim vidiet druhy raz. 🤷‍♀️ Su miesta kde sa rad vratis opatovne a nadsene odporucas, a u nas to Dubaj nebol. Ale to si asi nechcela pocut. 😁 Ak vas to tam laka, chodte, pozriete...uzite si vylet.

vikusjk
31. máj 2023

Ubytko cez booking a nakupy zial neporadim, my sme tam nenakupovali, ani sme nechodili obzerat obchody. Ale co viem, cena zlata je pevne dana nejakou instituciou. A ak nakupis viac, tak sa ti mozno oplati claimnut si VATku na letisku, takze si odkladaj blocky ;) Pozor, ten claiming treba spravit pred podanim batoziny, kebyze mas tie veci v nej, pretoze maju pravo skontrolovat vyvazany tovar (kedze si to mozes uplatnit len na to, co vyvazas)

oliverceky
31. máj 2023

@colsami Ako ste sa dostali k sprievodcovi Dubajčanovi? poprosím kontakt, vďaka

colsami
31. máj 2023

@oliverceky ako som hovorila, sli sme cez cestovku. Oni to mali v ponuke vyletov. Na toto je cestovka fajn. Zabezpeci odvozy dovozy a ponuku programu a odvozy dovozy aj tam 🙂