Dubaj s kamarátkou
Ahojte. Situácia: dve baby chcú ísť do Dubaja (zoženu lacné letenky aj ubytko), angličtinu vedia priemerne.
Myslíte že sa tam dokážeme "pre zabávať" same dve?
Su všetky "topky" pokope, pripadne dobra dostupnosť taxikmi? Ceny odvozu a vstupov?
Ako je to so stravou, alkoholom čo sa týka cien?
Oplatí sa vidieť Dubaj alebo by ste volili inu destinaciu??
@cocochanelxx jasné oni len skúšali ... Zas ja si myslím ,že aj Slováci sú niektorí taki isti 🙂
@kaktusik007 ahoj ano, pytam sa na alkohol (ci nieje extremne drahy, ideme osláviť okruhliny), hm, ale ty mi neodpovedas na nic z mojich otazok. Moralizuj si u seba doma ja to nepotrebujem ❤️
Ja by som sla bez problemov, v Europe som bola kade-tade uplne sama, cize Dubaj s kamoskou by som sa vobec nebala. Je to metropolitne turisticke mesto, budete dve, niet sa coho bat.
V dubai su uz europaniek presyteni. Takze si vyberaju. Az tak velmi by som sa pozornosti nebala. Moze sa vam ujst a nemusi vobec (nad ramec sluzieb). Inak su v ramci sluzieb velmi mili a zdvorili.
Ak nakupite alkohol na letisku, dajte si pozor, kde ho chcete vytiahnut a pit. Nejde to len tak na verejnosti.
Ak vam nahodou stupne do hlavy (stane sa, ze clovek neustrazi mieru), dajte si pozor, co budete vyvadzat. Stale ste v arabskej krajine, je jedno, ze vcelku kozmopolitnej.
Su aj hotely a restauracie, kde vam naleju alkohol. Ale su drahsie.
Slnko ta tam opali jedna-dve (doslova). Tak oblecenie zvol take, nech potom nie si nestastna, co si obliect, lebo mas na ramenach, chrbte a dekolte opalene styri druhy ramienok a vystrihov. Nejaka lahka satka ti dobre posluzi aj cez den pri motani sa mestom (vyhni sa veciam z polyestru, budes sa potit ako prasiatko.).
Pri motani sa mestom - zaujimavosti nie su uplne tak pri sebe, takze cestujte taxikmi alebo metrom. Ak taxi, pouzivajte tie statne (kremove auto a cervenou strechou), maju jednotnu taxu.
V takom dubai mall (ak planujete si to tam pozriet), tak pri odchode ratajte s mnozstvom ludi, mozete cakat v rade na taxi, ci metro. Ked uz, isla by som taxi tam a metrom naspat. Je to asi najrychlejsia cesta (ak vela nenakupis).
V metre su aj zvlast vozne pre zeny (alebo aj iba oddelena zona v ramci vozna), ak mas zaujem. Nie su pre zenu povinne, ale mas tam urcite pokoj. Chlap tam nebude.
A zvysok zalezi, co tam vlastne chcete vidiet.
@lianka123 ha, my sme takto na Expe platili za dve piva a jednu kofolu 45 eur
@onedaynick presne. My sme boli na palme a teda pivo 20eur, voda 5eur, limonada tusim 8 eur. Ale ked chcu ist Slovenky "lacnymi letenkami s lacnym ubytkom" a ist caru do mesta, rak to proste lacne nebude. Dubaj je drahy.
Dubaj je úplne bezpečná krajina, žiadnych arabášov som sa nemusela báť a to teda u nás na mňa pravidelne chlapi pískajú 😂 kľudne by som s kamarátkou išla. Alkohol bežne v obchode nekúpiš, my sme pili iba vo svojom hoteli, tam vyslo 2dcl vína 20€, ale bývali šťastne hodinky, vtedy bolo za polovicu. Ak idete priamo do Dubaja tam veľmi all inclusive hotely nie sú, čiže budete si musieť kupovať. Ako radia baby vyššie buď kúpiť na letisku po pristátí, alebo vziať niečo z domu, no viem že majú nejake obmedzenia (asi fľaša na osobu).
Treba rešpektovať ich kultúru, na každom obchode, atrakcii zvyknu mať nalepené ako máš byť oblečená. Väčšinou zahalené ramená a niečo pod kolená. Dobre je si vziať šatky, je to take praktické a vieš si to rýchlo cez seba prehodiť keď je niekde takéto obmedzenie. Navyše oni strašne všade používajú klímu, kým von ti je horúco, v obchode ti je zima, takze ono to zahalenie je dobré aj z tohoto dôvodu.
Ceny potravín sú ako hociktorej turistickej destinácii, o cosi drahšie ako u nás. Reštaurácie su aj drahé aj lacné.
@lianka123 to zas.. Expo bolo drahe, ale ubytko v norme, a jedli sme velmi lacno a vyborne, street food, za par eur sme sa najedli. Podla mna Dubaj je financne pristupny, ale zalezi, kde sa najes.

@sanny2993 dubaj uplne v pohode, boli sme 3kamosky, alkohol si kupte hned po pristati na letisku,vyjde Vas to lacnejsie.. Ked chcete trajdat po meste kkupte a na bite si metro kartu, je to sice moslimska krajina ale benevolent a, zije aj z turistov.ale zas nemozes zachadzat do extremov samozrejme😊stale je to moslimska krajina