icon

Elektronická platba mýta v Chorvátsku

fialoocka
15. júl 2013

Dievčatá ktoré ste boli tento rok osobným autom na dovolenke v Chorvátsku...využili ste možnosť na dialnici v Chorvátsku a platili ste mýtne elektronicky? Ako to funguje...je to lacnejšie?

Strana
z2
ultra
20. aug 2013

prave sa s Chrovatska vratil kamarat ktoremu som krabicku ENC zapozical (dobil kredit cez internet) a bezproblemova jazda v pruhoch ENC - takze si ju kludne v ramci kategorie vozidla mozete pozicat. Cez internet som krabicku dobil za 2 minuty

stanislavao
20. aug 2013

@fialoocka ano, je to lacnejsie, ale tie prvotne naklady sa vam za jednu dovolenku nevratia. ale je to urcite rychlejsie s prechodom cez mytne brany.

terezulka1
21. aug 2013

je nejako obmedzená platnosť ENC, alebo keď si ju kúpim tohto roku, ostatne mi tam ešte nejaký krediť, na budúci rok si iba dobijem na požadovaný krediť a cestujem ďalej po chorvátsku. Časovo nie je tam žiadne obmedzenie. Dˇakujem.

ultra
21. aug 2013

casove obmedzenie nieje ziadne. ....iba zivotnost baterie ktora je vo vnutry krabicky ENC - vydrzi zhruba 5 rokov. Baterka sa oficialne vymenit neda avsak nefunkcnu krabicku ENC vymenia bezplatne za novu a prevedu na nu kredit na vsetkych miestach kde predavaju nove krabicky ENC.

Na ceskom fore som nasiel chalanov ktory krabicku rozobrali a baterku vymenili (je tam naletovana) a fungovali dalej bezproblemov.

janko99
21. aug 2013

ENC som kúpil na mýtnici na odbočke na varaždin tak ako písal ,,Ultra" nikde inde som to neskúšal,na benzínke to asi nekúpiš,Na vjazde do chorvátska na prvej mytnici som si vzal lístok akoby som chcel platiť no po cca 25km na odbočke na varaždin cca 50m od dialnice na mýtnici som kupil ENC,vrátil som sa späť na dialnicu a pokračoval smer Zadar a na dalšej mytnici som dal pri okienku lístok z prvej mytnice a krabičku aby ju aktivizoval na ostatných mýtniciach som už pokračoval iba cez pruh ENC.ENC je už s kreditom.

terezulka1
22. aug 2013

Ďakujem

ban
30. jún 2014

zdravim vsetkych cestovatelov, mal by som 2 otazky:

- kde kupim ENC ak cestujem z Madarska cez prechod Gorican? Az pri Varazdine, ako pisete vyssie?

- vyhnem sa pri kupe ENC zapche pri Zahrebe (Lucko) v smere na Karlovac? (naposledy sme tam stratili asi 3 hodiny)

mgx
14. aug 2014

ENC maju na kazdej naplatnej kuci (mytnici), ale aktualne (10.8.2014) su vypredane. Urcite ich maju len na mytnici Zagreb - Lucko - na prvom poschodi v modrej budke (HAC) alebo na prizemi (AZR) - ale len v pracovnych hodinach.

vsade inde mozes skusit nasledovne: zastavis pred cestarinou na boku s blikackami a pojdes sa dolava spytat k veducemu smeny, ci ENC paket maju alebo nie.

dakedy (2013) mavali ENC paket na pumpe na starom prechode Gorican (trebalo odbocit z dialnice).\

vymena baterky v ENC nie je problem, robil som to uz viac krat (len treba speci akumulator).

eda70
21. aug 2014

@janko99 ahoj chystáme sa teraz do Chorvátska nevieš dá sa kúpiť bez problémov aj tento rok? Ďakujem 🙂

eda70
21. aug 2014

@mgx ahoj, chcem sa spýtať ideme v piatok do Chorvátska a chceme si kúpiť ENC nevieš či majú vo Varaždíne alebo na prechode Goričan?

silviaaa21
21. aug 2014

@ultra Niekde som čítala, že ENC je zdarma ak ju dobiješ na určitú sumu? Je to tak? To by som potom mala zľavu 21% vlastne hneď, nie?

mgx
21. aug 2014

@eda70, mozes skusit, ale podla mojich skusenosti vacsinou nemaju (su vypredane). Urcite ju maju na cestarine Lucko/Zagreb v takej modrej budke napravo od cestariny (treba zastavit pred rampou s blikackou). V noci kupis len paket od AZR (autoceste zagreb rijeka), kde to stoji 610kn (500kn kredit, 110kn karta) na prizemi. Cez pracovne hodiny (po-pia) je k dispozicii aj paket HAC, ktory je trosku vyhodnejsi pri prvom nakupe, potom je to uz narovnako=zlava cca 22% pri kazdom dobiti.

@siviaaa21 - ENC zdarma nie je, len pri vacsich paketoch (500kn a viac) dostanes tolko kreditu ze to zaplati aj 100kn za karticu

http://www.hac.hr/cestarina/enc/enc-paketi/pake...

Zoznam predajnych miest:

http://www.hac.hr/prodaja-i-nadoplata

pavoldominik
1. máj 2016

Môže niekto požičiať "ENC"krabičku od 05.07.2016 do 16.07.2016.?

marlon
2. jún 2016

Bol by niekto ochotny zapozicat ENC krabicku na myto do Chorvatska v termine 15.8.2016-26.8.2016 ???

vikca6666
12. jún 2016

Ahojte dievčatá, ideme v lete na dovolenku do chorvátka, ak by ste poznali niekoho kto by chcel predať 2 mýtne jednotky na osobné autá prosím ozvite sa mi. Mail: sekerakova.viktoria@gmail.com

cica95
4. aug 2016

Ahojte kočky. Viete o niektom kto by nam vedel pozicat ENC zariadenie? Ideme v termine od 16.8.-20.8. do Chorvatska.

kaata_
10. aug 2016

Ahojte, kupim enc krabicku surne, BA, BB alebo PN. Potrebujem mat ju do nedele. Pripadne ak by ste niekto boli ochotny pozicat od nedele na dva tyzdne? dakujem Katka

85juraj85
9. apr 2017

Ahojte. Mam takú otázku ohľadom ENC. Dostanem sa z Goričanu cez Záhreb do Zadaru s ENC od spoločnosti ARZ? Alebo si musím kúpiť iba od HAC? Lebo keď sa pozriem na označenie diaľníc, cez ktoré môžem ísť s jednotlivými spoločnosťami, tak tie sú rovnaké, napríklad obe spoločnosti majú diaľnicu A1 ale farebne sú už inak rozlíšené a v žiadnom fóre som nezachytil túto informáciu.

luciuss36
4. aug 2017

Ahojte,o týždeň idem s deťmi do Chorvátska. Čo sa týka mýta a ENC krabičiek mám jasno. Len to mi robí galibu v hlave a ako a s akým spôsobom kupim tu ENC krabicu...tolko čítam, že už mám mischung v hlave...da sa niekde s autom odstaviť,aby som mohla zakúpiť krabicu? ak ano,tak ako?

lucinocka
4. aug 2017

naco vam je poziciavat krabicku, ked napr. paket za 544 kn ma v sebe skatulu v hodnote 110 kn a 555 kn cestarine... tu skatulu v podstate dostavas zadarmo v cene paketa a este mas aj vacsi kredit

Kupnjom ovog ENC paketa, koji je namjenjen osobnim vozilima, dobivate popust od 21,74% na cestarinu. Paket od 544,34 kn sadrži ENC uređaj u vrijednosti od 110,00 kn te 555,00 kn cestarine.

lucinocka
4. aug 2017

Kupnjom ovog ENC paketa, koji je namjenjen osobnim vozilima, dobivate popust od 21,74% na cestarinu. Paket od 380,61 kn sadrži ENC uređaj u vrijednosti od 120,00 kn te 333,00 kn cestarine.

kaata_
17. aug 2017

Nepredavate niekto krabicku? Chystame sa cestovat v noci a vtedy sa bohuzial kupit neda, alebo mate inu skusenost? Vdaka

uglybetty1234
17. aug 2017

@kaata_ skus bazos, tam som ich videla

lucinocka
Odpoveď bola odstránená
lucinocka
22. aug 2017

Hups nejak ma hodilo do blbej temy

Strana
z2