icon

Gruzínsko

vanena
25. aug 2020

Ahoj✨.
Mám otázku. Bol niekto z vás už v Gruzínsku? Ak áno, napísali by ste mi sem nejaké dobré miesta, reštaurácie, hoteli, či nejaké zážitky? Bola by som rada...
(Mesto ako je napríklad Batumi, Tbilisi, Kutaisi atď.)😊.

tenerifka
25. aug 2020
halabolka
25. aug 2020

@vanena v Kutaisi nie je nic okrem starych osarpanych budov a malickeho letiska mimo mesta. Tbilisi je krasne mesto v udoli, historicke centrum mesta a botanicka zahrada stoja za navstevu. Batumi som nenavstivila, oznacuju ho za novodoby Dubaj, ale pri tom ako zalostne a chudobne to vyzera vo zvysku krajiny by som zase az tak vela od toho necakala. Bola som len na 5 dni, ak by som zostala dlhsie, jednoznacne by som si presla hory, ale to sme uz nestihali. Inak jedlo je top, vela sme pchutnavali tradicnu kuchynu a clovek sa vie v 3* restauracie najest ako pan za par supov. Takisto sme si kupovali cerstve ovocie na miestnych trhoch, ktore su na kazdom kroku, kedze miestni su velmi chudobni a pre mnohych je predaj vypestovaneho ovocia a zeleniny jediny zarobok. Spali sme kazdu noc na inom mieste a vacsinou cez airbnb u miestnych, ktori prenajimaju prerobene casti domu za par drobnych (cca 20€ na noc pre 2 osoby s kompletnym vybavenim, v Tbilisi 30-40€). Mali sme pozicane auto a cestovali z mesta do mesta, krajina je malicka a da sa toho prejst vela. Treba pocitat s velkou chudobou a napr. wc na benzinke bud neboli, alebo boli v katastrofalnom stave, pripadne len jama v zemi. Pre niekoho, kto ma rad luxus alebo aspon aky taky komfort to moze byt celkom sokova terapia 🙂 ale nam sa pacilo, urcite Gruzinsko stoji za navstevu.

saskia_98
25. aug 2020

@halabolka ked to spatne zhodnotis, sla by si tam este ?

halabolka
25. aug 2020

@saskia_98 urcite ano, aj ked som uz zazila lepsie zazitkove dovolenky, ale ja nelutujem ziadnu. Ak by som si vsak mala vybrat z viacerych krajin, tak si vyberiem inu. My sme povodne chceli susedny Azerbajdzan, ale vtedy sa nedali zohnat letenky. Urcite ale nelutujem, na kazdej krajine je nieco pekne.

halabolka
25. aug 2020

@saskia_98 alebo takto, druhykrat by som sa uz nevratila, lebo by som uz velmi nemala co navstivit - mozno este zopar miest na severe a juhu. Ale urcite nelutujem, ze som tam bola 🙂

saskia_98
25. aug 2020

@halabolka ja sa preto pytam, lebo planujem Rusko a chcela by som k tomu este nieco pridat. 🙂

halabolka
25. aug 2020

Ak to ma byt 2v1, preco nie 🙂 samotne Gruzinsko je naozaj len na par dni a my sme sa zrovna neponahlali a nevysrtavali si zo zoznamu, kde vsade chceme ist 😁 pokojne sa da prejst za 4 dni, ak si aktivna a rano nevyspavas, pripadne trosku zrychlis tempo. My sme mali take tempicko skor, sme pohodaci a neradi sa niekam nahaname.. a aj tak tych 5 dni stacilo 🙂

halabolka
25. aug 2020

@saskia_98 este napisem, ze sme mali cestou medzi Kutaisi a Tbilisi medzizastavku v meste Batumi, a to bolo uplne zbytocne 😀 v meste su iba stare osarpane budovy a chudoba z neho priam srsi. Druhykrat by som uz mesto vynechala a palila rovno do Tbilisi, len sme si mysleli, ze to bude dlha cesta a zbytocne sme tam stratili vela casu (vecer, noc, doobedie).

saskia_98
25. aug 2020

@halabolka jeeej super Ďakujem za podrobne info. ❤

halabolka
25. aug 2020

@saskia_98 rado sa stalo, prajem peknu dovolenku a v dobrom zavidim buduce cestovatelske zazitky 😊

halabolka
26. aug 2020

@halabolka jesisku, nie Batumi, ale Borjomi je to skarede a chudobne mesto 😅 som sa sekla