icon

Hallstatt /Horné Rakúsko s dieťaťom

lilienlukacs
25. máj 2019

Milé maminky cestovatelky
v lete sa chystáme na dovolenku do Hallstattu spolu s 1.5 ročným dietatom. Boli ste niektorá? Chceme absolvovať tiež vyhliadku Sky walk a tiež 5 fingers v Obertraune. Dočítala som sa ze solna jaskyňa je prístupná až od 4rokov takže tu je navštívime. Vie mi niektorá ktorá navštívila najlepšie s dieťaťom napísať ako je to tam prístupné kočíkom, poprípade dat nejaké
odporúčania co kde navštíviť s ohľadom na vek dieťaťa.

Hallstatt /Horné Rakúsko s dieťaťom
felycity
27. máj 2019

ahoj, budete bývať v /pri hallstate. Halstatt je tak na 1 deň, je to malé mestečko s jazerom, posledné roky, je tam veľmi vysoká návštevnosť, preto sa treba nachystať, že môže byť problém s parkovaní, je tam aj kostnica - v pohode s dieťaťom , ale hore treba ísť bez kočíka. dá sa vyviezť na vyhliadku, ale opäť sa treba pripraviť na masu ľudí, kočík sa dá zobrať hore. Dop jaskyne Vás isto nepustia, okrem toho, že sú tam aj hodinové čakačky, nie je to vhodne pre tak malé dieťa, lebo sa tam ide vláčikom a pod. .... blízko máte jazerá soľnej komory, ktoré sú nádherné, pre dieťa by som odporučila skôr dovolenku v Korutánsko, kde majú korutánsku kartu ( dá sa získať aj zadarmo s ubytovaním) v rámci ktorej je kopec atrakcii už zadarmo ( lanovky, plavby loďou a pod.) Turistické chodníky väčšinou majú prispôsobené aj pre kočíky.

miskamilka
20. júl 2019

@lilienlukacs Dobry den, boli ste v tom hallstatte? Tiez sa chystame s 2r dcerkou. Mate prosim nejake tipy, odporucania? budem velmi vdacna.. dakujem velmi pekne

lilienlukacs
autor
20. júl 2019

@miskamilka dobrý deň nakoniec som rezerváciu zrušila neprišlo mi to ešte vhodné pre nášho 16 mesačného 🙂

miskamilka
20. júl 2019

@lilienlukacs dakujem, skoda, ja tiez zvazujem, ci ist a co tam robit.

kindervajicko
1. okt 2019

@lilienlukacs ahoj, ak sa chystate niekedy, podelim sa o nasu skusenost. My sme boli v lete so 4rocnym a skoro 2rocnym, ubytovani sme boli v dedine Gosau. Hallstatt je tak na jeden den, ako uz pisali vyssie, my sme sa hore nevyviezli, lebo sa mi to nezdalo vhodne pre male deti. S kocikom sa da ist v pohode v meste. My sme sa boli clnkovat na jazere, detom sa to pacilo velmi, ale okrem toho pre deti je to nezazivne, skor odporucam ako romanticky vylet pre dvoch. Samotne jazero a priroda su nadherne, ale vyslovene len kvoli Halstattu sa podla mna neoplati cestovat, skor ubytovat sa v okoli, uzivat si hory, prirodu, cyklovylety atd, je tam nadherne 🙂