Hradíte si dovolenku s partnerom na polovicu?
Viacmenej áno, približne to vyjde pol na pol. Máme to rozdelené, niečo platím ja, niečo partner, lebo pre jedného by to bolo vela zaplatiť celú dovolenku.
áno
Bývate spolu?
Ako riešite ostatné spoločné náklady?
Máte porovnateľné príjmy a životné náklady?
manžel by odo mňa nikdy nevzal ani kačku za dovolenku, večeru, výlet... ani v čase chodenia... tak to má proste nastavené. Ale nikdy som mu nezostala nič dĺžna, takže k narodeninám odo mňa dostával darčeky typu iPhone, letenky na Island, luxusné pracovné kreslo...
Odkedy byvame spolu mame spolocne naklady na vsetko, aj na dovolenku
Mame spolocnu kasu, platime dovolenku z nasich penazi.
Raz platim ja, raz on… zarabame porovnatelne a peniaze neriesime koho su. V podstate su spolocne… ale teda sme spolu dlhsie a mame dieta
Nie. Predtým než sme boli manželia, tak dovolenku pri mori som uhradila ja, on zase na oplátku platil účty na dovolenke (reštiky, bary, výlety). Menšie pobyty platil väčšinou všetko on a ja som prispela. Odkedy sme manželia, tak máme spoločné peniaze.
Nie, nikdy so ziadnym a neviem si to predstavit ani s nijakym frajerom.
Ale stale plati nieco jeden, nieco druhy.
Nemame spolocny ucet, takze jeden zaplati nieco (napr letenky) druhy nieco ine (napr ubytko). Ked sme este neboli manzelia, fungovali sme rovnako, akurat na zaciatku vztahu sme sa snazili aby to cca boli podobne sumy, potom uz nie, kedze on zarabal 3x tolko 😀
ano, vacsie vydavky cize napr. dovolenku platime 50/50 aj ako partneri aj ako manzelia (vynimka je obdobie, ked som teraz na rodicovskej, po nej sa vratime opat k tomuto modelu)
Vzdy mi partneri zaplatili dovolenku, ale bolo to pozvanie z ich strany. Bola som rozvedena zena s hypo na krku a synmi na vysokej. Hoci mala som vzdy 2 prace, na dovolenku by mi bolo luto dat a inak by som ani nesla. Teraz je to ine v tom, ze zijeme spolu a vydavky sa rozdelili, ale dovolenku plati stale partner.
My na pol, viac menej. Mame spolocne peniaze na chod domacnosti, takze zo spolocneho napr zaplatim letenky, alebo prenajom auta ked sa sa. Ten zvysok co treba, alebo sa minie, tak dame viacmenej na polku. Ale my nechodime na dovolenky take, ze jedna platba za all-in hotel a potom len drobne, takze nam sa to tazsie pocita.
A ked ideme pocas dovci niekam, kde ja chcem (vacsinou kulinarske zazitky, alebo lepsi bar), tak to zatiahnem ja.
Zas ked treba cosi nove do kemp vybavy, zaplati on, takze sa to vyrovna 🙂
@larana71 nie ani keď sme boli frajeri tak sme neplatili na polovicu mal väčší plat ako ja tak samozrejme ze má pozval 🙂 veď to by bolo také trápne kebyze pýta odomna 😅
Kym sme neboli manzelia tak sme si platili kazdu dovolenku zvlast a na dovolenke platil obed veceru raz jeden raz druhy
@larana71 ja chcem zaplatiť, on že, nemám mu dať nič 😁
Zalezi ci byvate spolu, alebo este zvlast. My ked sme sa nastahovali spolu, tak sme hned riesili vsetko spolu, aj financie. Kym sme boli zvlast, tak sme si platili kazdy svoje, alebo sa skladali na benzin.
Dovolenky, koncerty a kultura vzdy pol na pol, inak mame urceny pomer vzhladom k zarobku 🙂 inak na trackovanie takychto veci odporucam appku Splitwise, pouzivame to aj s kolegovcami, ked niekam ideme
Uplne prvu po roku vztahu platil teraz uz manzel celu, ako dlhorocni spoluzijuci partneri sme ju platili z uctu, kde boli spolocne peniaze.
Hradila som si pri dlhorocnom vztahu /neboli sme manzelia/ a uz by som taku chybu neurobila. Byvaly partner zarabal viac ako ja napriek tomu mi dovolenky neplatil /ja som mala v zaciatkoch maly plat, cize som na dovolenku setrila/.
Nie sme manželia, platíme viac menej na polovicu.
Keď sme ešte neboli manželia tak vždy keď sme šli na dovolenku platil všetko on kartou lebo mal bez poplatku v zahraničí, prišli sme domov všetko hodili na papier, vydelili dvomi a polovicu som mu posielala späť 😊
Ďakujem pekne za odpovede. Budeme spolu 3 roky. Boli sme spolu na asi 4 predlžených víkendoch v Tatrách, na spoločnej veľkej dovolenke nie. Tie víkendy hradil on. Bývame zvlášť, stretávame sa striedavo aj si striedavo varíme a navštevujeme sa. Mám pocit, že ja viacej varím. O všetko sa starám sama, čo sa týka domu, auta, nákupy... mám jedného syna. Keď som sa pýtala na spoločnú dovolenku, povedal , že teraz nemôže kvôli práci. Keď som mus spomenula, že by som išla ja na nejaký pobyt, čo som minulý rok bola, bol to fitnes pobyt. Povedal mi, aby som si to hradila sama. Keď nemá žiadne iné výdaje čo sa týka nášho vzťahu, aspoň dovolenku by mohol hradiť. Dcéram z predošlého vzťahu hradí dovolenky, školy v zahraničí. Neprispieva mi ničím, zdá sa mi to veľmi zvláštne, bývanie spoločné tiež nerieši.
@larana71 dom aj auto sú čisto tvoje keďže píšeš ze ne bývate spolu. Prečo čakáš ze ti to bude hradiť?
Zrejme on vas vzťah nepovažuje za tak vážny aby ste spolu žili. A ak vadí ze viac varia ty, navštevujú viac ty jeho.
A to ze hradí dcéram je normálne sú to jeho dcéry a ma voči nim vzivovaciu povinnosť.
@larana71 dcery su dcery,ty si iba priatelka. V tomto kontexte mi jeho spravanie pride normalne. Ak navyse kazdy mate vlastne byvanie a auto,je samozrejme,ze si to hradite a starate sa sami. Ano,bolo by fajn,ak by chcel posunut vztah na dalsiu uroven. Ale zatial je to zjavne tak ako to je.
Nerozumiem tomu, preco by Ti mal hradit dovolenku, na ktoru neidete spolocne. Ano, moze, ale tiez nemusi. Pokial spolu nezijete a ty mas pocit, ze on by Ti mal platit viacej ako je tomu teraz (aspon z prispevkov co si tu napisala). Nemate spolocnu domacnost, tak nevidim dovod na to, aby Ti prispieval na chod tvojej domacnosti, nakupy, reziu a neviem co este.

Keď sme boli bez strán v chorvatsku na aute tak ubytko každý zvlášť za cestu nezobral a jedlo sme išli na polku. Teraz ideme lenetcky utra all inclusive Turecko takže každý zvlášť.