icon

Inšpirujte sa tipmi na európske výlety s deťmi

juliasb
21. dec 2024

Ahojte,

Inšpirujte ma prosím, aké (kde) ste zažili pekné výlety po Európe s deťmi?
Ja mam 4 a 7r, boli sme vo Valencii (akvárium, prírodovedné múzeum, atd), Holandsko (Corpus museum, Safari park, Lego house) a Billund (Legoland).
Chcela by som postupne vidieť takých miest viac (keď našetrím zas postupne na ďalší výlet).
Máte niekto reálne tipy, kde sa Vám s deťmi veľmi páčilo? 🙂 Ďakujem 🙂

guiseppinka
21. dec 2024

Vieden, salzburg, innsbruck, hallstadt, region wachau - v at v podstate akykolvek region, podla preferencii. V pl krakow, varsava, wroclaw, morava, budapest...

sara07
21. dec 2024

ostrava, praha, šumava, karlove vary

jaja1979
21. dec 2024

@juliasb Malaga, odtiaľ ísť na gibraltar, Lisabon, Budapešť, Viedeň, Praha, Krakow, tam soľná baňa wieliczka...

alenka58
21. dec 2024

@juliasb najviac sa im páčilo v Paríži zatiaľ, v tých miestach ktoré popisuješ tiež boli okrem ďalších iných ale Paríž vedie / majú 10 a 5

btus
21. dec 2024

my sme boli v Litve. Krásna krajina. Všade sa dá ísť s deťmi, ak sú naučené cestovať.

viestta
21. dec 2024

Drazdany

lucik194
22. dec 2024

hlavne mas male deti, takze rady typu Rim a Pariz hned zavrhni.... to treba este pockat....
z tych miest nebudu mat v tom veku nic.

hlavne nikto nedal konkretne typy co vidiet, takze predpokladam, ze hladas nieco, kam sa odveziete lietadlom, pobudnete par dni a idete naspat?
ci moze byt aj autom?

ak auto/vlak tak beriem deti bud Brno alebo Praha.
V Brne pomotate sa po centre, pojdete do podzemia (viacere na vyber), hore na hrad Spilberk (hladaj program pre deti, boli sme cez velku noc, prijemna akcia), nedaleko je brnenska priehrada, da sa clnkovat a povozit, vedecke detske centrum Vida, Otvorene zahrady, hvezdaren,
keby prsalo technicke muzeum alebo velke herne(to neviem odporucit konkretne, mam vacsie deti, nechodime).... na ceste domov aquapark moravia.

kremlicka250
22. mar 2025

@btus mozem sa opytat kolko rokov maju deti a co ste robili v Litve? Hladam nejaku krajinu s detmi🙂

btus
22. mar 2025

@kremlicka250 moje dieťa malo vtedy 9 rokov a boli sme zaviezť šteniatko novým majiteľom. Boli sme tam len da dni. žiaľ. Pochodili sme okolie Vilniusu, najvyšší vrch Aukštojas https://www.thebestviewpoints.com/2023/10/08/li... , Juhozapines ( druhý najvyšší), hrad Trakai https://sk.wikipedia.org/wiki/Trakai_(mesto) , hrad Meduninkai, https://en.wikipedia.org/wiki/Medininkai Pučkoriu- prirodna rezervacia https://apkeliauk.lt/lankytinos-vietos/geologin... . Naše dieťa ale rado cestuje a nemá problém ísť kamkoľvek. Vo Vilniuse je aj veľká aquapark, ZOO, odporúčam ešte Kaunas, Klaipediu, Kursku kosu. V Klaipedii sa dá aj kúpať.

kremlicka250
22. mar 2025

@btus oòo super, dakujem moooc krasne. Super info. Dali sme si predsavzatie,ze kazdy rok pozrieme inu krajinu a vzdy ma lakalo pozriet aj pobaltske staty a menej turisticke destinacie, lebo tie vedia vzdy prijemne prekvapit🙂
Este raz dakujem krasne🙂

btus
22. mar 2025

@kremlicka250 a ešte je tam hora krížov. Na každú z pobaltských krajín si nechajte min. 7 dní. Nedajte si výlet, že všetky 3 za jeden týždeň. To je veľmi málo. Len Vilnius samotný je tak na 2 dni min.

kremlicka250
22. mar 2025

@btus nie nie, urcite nie vsetky naraz, este su aj deti dost male ...tak riesime tak, aby aj oni aj my sme z vyletu nieco mali🙂 takze zatial vzdy iba jedna krajina.
Dakujem naozaj velmi krasne za info🙂

magg424
16. máj 2025

Ahojte , rada by som sa pridala, hladam vylet ( 4-5 dni) na jesenne prazdniny s detmi, ideal je letecky cez nizkonakladovku, deti maju 5 a 11 ale mladsi ma trochu hendikep a preto nic kde nabehame kilometre.
So starsim sme pobehali legolandy v nemecku aj v anglicku. Napadlo ma dansko, ale som otvorena aj inym moznostiam. Mozno by ma oslovili nejake uz vase absolvovane vylety, hlavne viac moznosti co vidiet. Mame radi aj pamiatky ale musi tam byt aj nejaka zabava. Dakujem

bluka2
16. máj 2025

U mojich (10, 6) vedie Paríž, Rím a Portugalsko

magg424
16. máj 2025
@bluka2

U mojich (10, 6) vedie Paríž, Rím a Portugalsko

@bluka2 a vedela by si mi napr. Popisat portugalsko, kde ste leteli? Kde ste byvali v akej casti ? A co ste navstivili ?

bluka2
16. máj 2025
@magg424

@bluka2 a vedela by si mi napr. Popisat portugalsko, kde ste leteli? Kde ste byvali v akej casti ? A co ste navstivili ?

@magg424 my sme byvali (par mesiacov) v lisabone v casti alameda a par mesiacov v braga. My milujeme proste ich jedlo, agua das pedras a tych ludi. V kaviarniach, kde sme boli, aj po par rokoch, ked sa tam vrátime, si nás pamätajú. Moje deti chytila ta srdečnosť ľudí

bluka2
16. máj 2025
@magg424

@magg424 ale aj sintra sa nám páčila (výlet z Lisabonu) len to bolo počas korony. Tie paláce mali takú atmosféru. Možno to nebude to iste, keď je tam už zrejme zas natrieskané, neviem