Island s 1,5 ročnou dcérou
Ahojte bol niekto na Islande s dietatom? Chystame sa v maji a rozmyslam ake oblecenie. Dakujem
@kilimi no island je hlavne o turistike a prirode. Dlho sa vezies v aute a zastavujes pri vodopadoch, gejziroch, krateroch, ladovcoch...
Oblecenie rozhode teple a nepremokave ale asi najhlavnejsie by som pri takom malom dietati riesila nejaky turisticky nosic na chrbat a urcite autosedacku.
Myslim, ze do blue lagoon sa tiez mohlo az od 2 rokov lebo je to voda bohata na mineraly.
Hlavne si neviem predstavit, ze by na vacsine tych atrakcii dieta same chodilo, bude musiet byt stale v nosici, aj ked je tam kopu peknych luk kde ho mozes "vypustit", tak si zober nejaku loptu aspon... Napr.ten krater mal taky skalnaty akoby mesacny povrch (narocny aj pre dospelaka aby tam nepadol), ten ladovec to sa dalo len v mackach (s dietatom na chrbte prilis riskantne), pri gejziroch tiekli po zemi take male pramienky vriacej vody, pri vodopadoch bolo zladovatelo ale zas my sme neboli v maji...
@elizabet173 ja som za cestovanie s detmi ale tiez si myslim,ze 1,5rocne z islandu moc mat nebude.
Aj ked kazde dieta je ine, ak ich dcera dobre zvlada dlhe cesty v aute tak to vie byt fajn, hoci budu dost limitovani co mozu robit a tympadom to bude asi podobne ako ist niekam na lahky turisticky chodnik do Terchovej... urcite by som vzala v pozicovni wifi do auta a z domu nejaky tablet ked jej bude dlho.
Ale myslim,ze s nosicom zakladne atrakcie golden circle zvladnete. South coast (co je podla mna ta krajsia cast) sa mi to uz zda s takym dietatom skor utrpenie...
Asi by som sla s dietatom na konsku farmu, pre tych co nejazdia je mozna ako tour len navsteva stajni, ale to mas zabavu len na pol hodky. A tiez viem, ze maju mnozstvo plavarni, tak asi aj to by som skusila s takym malym dietatom ale neviem co vyzaduju po covide...
Nepytala som sa ci je vhodne ist na Island s takym malym dietatom ale ake oblecenie je vhodne. Okrem paru komentarov k teme vsetky su od temy ze to nieje vhodne ju brat a kam mame ist. Dakujem za nazory na ktore som sa nepytala. Kto sa boji tmy nech do lesa nejde a kazdy nech ostane sediet doma 🙂
@kilimi tak keď vieš, do čoho ideš, tak hádam aj dieťa si vieš patrične obliecť.
Myslím si, že komenty boli k veci. Keďže si nevieš dieťa obliecť, vyzeralo to, že nevieš, do čoho ideš, takže ťa ženy, ktoré tam boli chceli varovať, že s malým dieťaťom si nebudete môcť naplno užiť krásy Islandu. Mne osobne by napríklad bolo ľúto, že tam idem a nedostanem sa zaplávať si v Blue Lagoon, keďže je tam vstup od 2 rokov. Keď vám je to jedno, že kopec atrakcii, koli ktorým sa tam primárne chodi nebudete môcť absolvovať tak je to v poriadku. Počasie v máji na Islande sa da vygooglit za 3 sekundy a podľa toho si zbalíš veci pre seba aj dieťa. 🙄
Ahojte,muž túži ísť už roky na Island, teraz bude mať 40, tak som chcela kúpiť letenky,máme deti 3 deti-14,12 a v apríli ked som našla dobre ceny za letenky ,bude mať naše najmenšie dieťa 1,5 roka presne. Tak čo teraz? Ísť/neísť? Auto by sme si požičali, nosič by sme vzali tiež... prosím poraďte,mám kúpiť tie letenky alebo nie (pobyt by bol na 7 dní)
Ďakujem pekne za rady
Ps -niesme ľudia, ktorí sú "pokakaní" zo všetkého

@kilimi funkcne, hlavne merinka si nakupte, a pravdaze aj nepremokava vrstva, island je total nepredvidatelny v tomto, my sme boli v auguste ale aj tak chvilku prsi a o chvilku svieti slnko a hreje, v noci mrzne, merinko mi dava zmysel