icon

Išli by ste s deťmi do Egypta?

maminatimka
15. okt 2022

Išli by ste s deťmi do Egypta? Myslím skor na faraon...neviem sa rozhodnuť..

beataxxx
15. okt 2022

Ked ides do dobreho hotela, tak by nemali hrozit nic, bola som v Egypte cca 7 x a faraona som nemali ani raz, chodievame tam na snorchel, cervene more je super a pred 10 dnami sme sa vratili, nikto nemal problemy so zaludkom, treba dodrziavat hygienu

babu11
15. okt 2022

@maminatimka bola som s 3 a 5ročnou ,super dovolenka moje nezjedia dokopy nikde nič 😁 nemali sme žiadne problémy ale dávali sme aj pozor na ľad aby nepili studené , všade balené vody....inak hygiena top wécka na pláži vyvoňané čistučké bez zrnka piesku, upratovač super, keď poriovnám wécka s našimi aquaparkami, kde už na obed nie je papier ani mydlo,v kuse mokrá podlaha...ak môžem poradiť ja som vyslovene hľadala rezort na tripadvisore,ktorý má naj recenzie čo sa týka žaludocnych vecí 😊 boli sme začiatok júna more ako čaj

maminatimka
autor
16. okt 2022

@babu11 v ktorom hoteli ste boli?

maminatimka
autor
16. okt 2022

@arcenciell no super, toto som tiež pozerala a aj ten čo je na konci royal palm beach soma bay, ako tam bolo?

natalala
16. okt 2022

@maminatimka bola som v egypte niekolkokrat aj na potapacskom vylete na lodi aj v hotely a nebol problem. Ak do egypta, je potrebne si vybrat naozaj kvalitny hotel, to co je v europe 3-4 hviezdicky, je tam na nizsej urovni. Takze 5 hviezdickovy hotel a citat recenzie. Za mna pomer cena vs vykon je fajn.

ada309
16. okt 2022

@arcenciell tiez sme boli v tomto rezorte,caribien world soma bay a bolo super

maminatimka
autor
16. okt 2022

@ada309 cez ktoru cestovku? Kartago?

maca1984
16. okt 2022

Pokiaľ si vyberieš dobrý hotel/rezort a nebudete sa ládovať štýlom "táto, snad to tady nenecháme" a dodržíte "nepodchladiť črevá", nemáte sa čoho báť .
My sme sa vrátili po xy raz pred 2 týždňami.Zarovno nami bol jeden mladý párik, hovorili sme im už v prvý deň (pridali sa k nám), nech doslova nežerú všetko čo vidia a toho ľadu nech si z drinkov uberú, alebo nech si nápoj nechajú prehriať.Nedali si povedať, a hlavne , niekto "múdry" im poradil brať Antinal preventívne.
Jasné že s prepáčením presrali dva dni, po 2 dňoch nás zháňali čo s tým.🤦‍♀️

sisaka
16. okt 2022

@maca1984 ešte som sa s prepáčením nikdy nedosrala z toho, že som sa dobre najedla, alebo že som pila ľadové nápoje. Do rezortov chodím už pomaly 20 rokov, do normálnych, nie kde treba striehnuť, ake jedlo si môžem dať a či nebude najlepšie len suchý chlieb a balená voda. Tam bude problém v hygiene, spracovaní potravin a kontaminovanej vode a nie v tom, že si niekto dopraje….

maca1984
16. okt 2022

@sisaka keby som si naložila na tanier cestoviny v smotanovo syrovej omáčke, na to koftu, k tomu pečené zemiaky a kura v rajčinovej omáčke (áno, všetko na jednom tanieri)zosrala by som sa aj na Slovensku.
Nie, naozaj v tom nebol problém s hygienou.
Určite nie v tomto prípade.
My sme za xy rokov v Egypte ešte žalúdočné problémy nemali.
Neobhajujem Egypt hoci som jeho milovník, vidím aj tie "tienisté "stránky.
A preto píšem, vybrať si dobrý hotel/rezort.

sisaka
16. okt 2022

@maca1984 môj muž ma azbestový žalúdok 😂, tým by ani nehlo. Mna taká kombinácia neláka, ale tiež si teda naložím kadečo, našťastie nemám problémy s divnými kombináciami, žlčník, pečeň, črevá všetko v poriadku.
Ale súhlasím vybrať dobrý rezort je základ, tam by som určite nešetrila…

maca1984
16. okt 2022

@sisaka no tak ja teda azbestové vnútornosti nemám, keby bol problém- cítim to asi medzi prvými.
Chvalabohu, doteraz sa tak nestalo aj napriek tomu, že my takmer každý večer chodíme mimo rezort a jeme kade tade.
A spomeniem teda poslednú skúsenosť,pri nástupe do lietadla stáli pred nami ľudia (z iného htl), "pochválili sa"ako prehnačkovali,pregrcali posledné dni.
Keď som videla ich náramky (hotelové)ani som sa nečudovala.

maminatimka
autor
16. okt 2022

@maca1984
@sisaka dievčata a podla Vas hotel sentido palm royal soma bay? Alebo carribean soma bay alebo Hilton plaza?

babu11
16. okt 2022

@maminatimka boli sme v Cleopatra luxury resort,Makadi Bay....bez aquaparku,ale super šnorchel hneď na pláži,šnorchlovala aj päť ročná 😁

maca1984
16. okt 2022

Čítam až teraz komenty... tak..
Kvôli útoku žraloka boli uzatvorené pláže v Sahl Hasheesh a v Makadi bay (útok bol v Sahl Hashees, v htl.Tropitel, tá druhá nájdená obeť bola z Baron palace) .Priamo Hurghady sa to vôbec nedotklo.
My sme boli v Sahl teraz, oproti týmto dvom hotelom , kúpanie bez obmedzenia .
Plavčík sice pískal ako besný keď ľudia preplávali za bóje ale...
Hádam ľudia vedia ,že v Červenom mori žraloky sú a nezistili to len tento rok.
A okrem nich je tam xy jedovatých tvorov čo vedia uškodiť .
Pláže v Sahl sú otvorené, nie je to ako v Hurghade že z jednej pláže na druhú sa nedostanete.
Za hotelom kde sme boli my už nebolo nič, takže voĺné priestranstvo.
Kopa ĺudí tam chodilo šnorchlovať (vrátane nás), free diveri chodili.

maca1984
16. okt 2022

@maminatimka pozerám, že si "u nás" v skupine..
Skús sa spýtať tam.
Ja osobne už priamo Hurghada nie, takže Hilton by som vyhodila.
A Soma bay je krásna oblasť.

maminatimka
autor
16. okt 2022

@maca1984 ok, aj tak som ti tiež chcela napísať, viem že v Egypte si už ako doma 😊😍 a potrebujem zopar informacii než kupim dovču 🙂

maca1984
16. okt 2022

@maminatimka kľudne píš ak niečo potrebuješ vedieť, čo budem vedieť-poradím.

arcenciell
16. okt 2022

@maminatimka za nas super, moji rodicia tam boli uz 9 rok po sebe 🤣🤦‍♀️

lucinkacinka
16. máj 2023

Ahojte,vidim že konverzácia trochu staršia ale skúsim.Po 3 rokoch sme sa zas konečne rozhodli pre dovolenku.V januari som zajednala egypt a to v termíne koniec júla🥵kedže muž može iba v tedy.S detmi 10 a 7.Hotele Sataya resort Marsa alam,no začalacsom sa hrozne báť,sttašia ma 50 stupnovými teplotami,žalúdočnými potiazami a ja ich mam z toho už teraz🤕Poradte ak mate skusenosti,isť či zmeniť?Ďakujem

domiklik
16. máj 2023

@lucinkacinka nemenila by som, jednak teraz v máji už v tomto termíne nič normálne nenájdete, a ani nie je dôvod... Dôležité je nejesť 5 cez 10, v klimatizovanom interiéry sa zdržovať co najmenej, umývať si ruky, pre lepší pocit si 2 týždne pred nasaďte probiotika... Áno v Egypte je teplo, extrémne... Ale predpokladám, ze budete väčšinu dna na plazí a poviem vám more a občasný vanok to extrémne teplo tlmí... Hlavne tam nechoďte takto negatívne nastavena

milanemila
16. máj 2023

@maminatimka my sme chodili ako decka aj do egypta (3x sme boli) a aj ako dospela som tam par x bola na potapcskych vyletoch a ja som max mala malsiu stolicu nic ine. Zalezi aj od kvality hotela 🤷🏼‍♀️ ak nema clovek prilis citlive travenie alebo nejake zazivacie problemy aj doma a vyberiete dobry hotel, vobec ziadneho faraona nemusite mat.

kvetinka75
16. máj 2023

faraon je ešte ,,fajn,,. Známa si priviezla svrab. To už bolo iné kafe

lucinkacinka
16. máj 2023

Joj ďakujem dievčence ste ma ukludnili.Je mi to luto narýchlo meniť lebo hotel je perfektný naozaj.

sisaka
16. máj 2023

@lucinkacinka už to nemeň, ale pre budúcnosť si treba vždy o destinácii niečo načítať, pozrieť recenzie a potom bookovať.

pe_mi
14. nov 2023

@lucinkacinka ahoj, ako sa vám páčilo v Sataya ?my sme boli 2 roky dozadu.chceme ísť znova leto 2024.

lucinkacinka
14. nov 2023

@pe_mi Ahoj,myslím ze bolo celkom fajn,pre mna dosť rozlahlý resort,ja to moc nemusím ale uzili sme si to,ha hlavne oddych a lezanie pri bazéne a bar😃a deťi snorchlovanie.

lienka9
16. jan 2025

@maca1984 ahojte,viem ze uz starsia diskusia,ale velmi nad egyptom uvazujem.ja som bola s muzom este bez deti (s kamosmi) a my sme problemy nemali.mali sme uzasny hotel,moja naj dovolenka..LEN s detmi ma trapi jedina vec,co sa mi isto nepodari odstriehnut a to bazeny.bojim sa ak sa deti napiju tej vody,ci z toho nemozu dostat nieco.u nas na kupku ak sa napiju nikdy im nic nebolo (nastastie),len rozmyslam,ci tieto vody su nejako upravovane (filtrovane) alebo z toho nieco moze hrozit,ze to je ta goda co tecie v umyvadlach a nema sa pit?

domiklik
17. jan 2025

@lienka9 voda v bazéne je chlorova, akože toho by som sa bála minimálne... My sme boli na začiatku decembra s ročným a 3 ročným a tie deti to zvládli asi najlepšie

lienka9
17. jan 2025

@domiklik super,to som si vobec nepamatala.resp v bazene sme boli minimalne,tak som to neregistrovala..ale dava to zmysel,ze musi byt upravena